1. Assassin's Creed in een moderner jasje

Assassin's Creed in een moderner jasje

Nee, ik ga het niet hebben over mensen die hun ringvinger vervangen door een mes en de kleine steegjes onveilig maken, maar over een aankomende game waarbij bovenstaande zin van toepassing was. Damnation noemt deze game en de First Look in de Power Unlimited was enigzins best interresant te noemen. Deze game draait, net als vele games, om de wereld die weer eens naar de verdoemenis wordt geholpen. Jij speelt als Hamilton Rourke, een gast die wat gelijkt op Kwung Lao uit de Mortal Kombat serie. En raad eens wat je mag doen?

Inderdaad, jij bent degene die deze wereld moet redden in een nogal verre toekomst. Dat gebeurt niet met zoete praatjes en ellenlange onderhandelingen, maar met bruut geweld. Ook ben je ondertussen nog op zoek naar je verloofde, die op de één of andere manier zoek is geraakt. Maar goed, jij moet dus de wereld redden en je hebt dan ook een vijand. Dit is een firma genaamd Prescott Standard Industries oftewel PSI. Jij bent lid van een guerillabeweging die leeft onder de naam The Peacekeepers. Dus het verhaal is duidelijk: vernietig PSI en grijp de macht, terwijl je ook nog eens gaat zoeken naar een bepaald persoon. Dit soort verhaal is al vaak gebruikt, maar we gaan niet er te moeilijk over doen aangezien ook andere games hiermee succesvol geworden zijn.

Over de gameplay is er nog niet zoveel bekend, maar het zou erg vergelijkbaar zijn met Assassin's Creed. Dan denk je natuurlijk direct aan een Leap of Faith, maar het mag natuurlijk niet al te veel op de zojuist genoemde game. Nee, het is eerder een mengeling van een paar games. Zo heb je de kunsten van Altair waardoor je met alle gemak de muren oploopt en de cinematische momenten van Lara Croft. Dat de held van deze game bijna net als Altair is, kunnen jullie waarschijnlijk nog wel begrijpen, maar waarom deze een invloed van Lara Croft zou hebben was voor mij ook eerst een opkijker. In Damnation zijn er namelijk een paar momenten waarbij je een voertuig bestuurt en dan verandert de gameplay toch wel wat. Hier is de bedoeling de knoppen die in het scherm komen zo snel mogelijk in te drukken, wat bij iedereen bekend zal zijn als Quik Time Events. Denk zo aan het deel uit Lara Croft: Tomb Raider Legend waar Lara met een brommer in Tokio van het ene gebouw naar het andere gaat, maar dan net wat moderner.

Veel meer valt er niet over te vertellen op het moment over Damnation, buiten dat er op de afbeelding boven een vrouw staat waarvan niet bekend is of deze zijn verloofde is die zoekgeraakt is. Ook zou de AI van de personages op het moment nog een boel werk opleveren voor de makers van Damnation. Deze is om het zacht te zeggen slecht. Maar één ding is zeker: dit is een game waar zeker naar uitgekeken zal worden!

Dit artikel delen

Over de auteur