1. De vernieuwde carrière-optie

De vernieuwde carrière-optie

Vandaag de dag moet een racespel zoveel meer hebben dan een paar auto’s en banen om over te rijden. Er moeten dingen gewonnen kunnen worden, nieuwe banen die vrijgespeeld willen worden en bovendien is een mogelijkheid waarin auto’s betere onderdelen kunnen verdienen wenselijk. Het eerste spel dat deze eis begreep was Gran Turismo, waarin de speler honderden auto’s kon kopen om ze vervolgens op een flink aantal punten te tunen. Consumenten waren hier laaiend enthousiast over en sindsdien zien we dit principe in veel meer spellen terug.

Ook Colin McRae Rally 2005 heeft de smaak te pakken en introduceert een nieuwe carrière mode. Net als in het echt start je als beginnend coureur helemaal onderaan de ladder en moet je het doen met een ‘matige’ Volkswagen Polo. Met deze auto kun je twee kampioenschappen rijden. Weet je in een kampioenschap een podium te halen, dan verdien je zogenaamde driverspoints en worden er nieuwe auto’s vrijgespeeld. Met de nieuwe auto en de verdiende punten kan er daarna in het volgende kampioenschap gestreden worden.

De nieuwe auto’s kunnen tevens in verschillende tests verbeterd worden. Deze tests bestaan uit het testen van de motor door een paar seconden een bepaald toerental aan te houden of het testen van de suspensie door met jouw rallywagen binnen een bepaalde tijd over een aantal heuvels heen te springen. Zowel nieuwe als verbeterde auto’s kunnen vervolgens online gebruikt worden.

In totaal zijn er 23 verschillende kampioenschappen waar de tanden ingezet kunnen worden. De basis is steeds hetzelfde: probeer sneller te zijn dan je tegenstanders om zo als kampioen geëerd te worden. Het racen is echter steeds anders. Er zijn namelijk verschillende wagens waarin plaats moet worden genomen, verschillende ondergronden waarover geracet wordt en verschillende locaties die bezocht worden. Bovendien zijn er verschillende manieren waarop kampioenschappen worden gewonnen. De ene keer word je per proef met punten beloond en kun je door de meeste punten te scoren winnen. De andere keer worden alle tijden van het kampioenschap bij elkaar opgeteld en gaat de tijdsnelste met de bokaal aan de haal.

In totaal krijg je meer dan 300 races voorgeschoteld en het duurt daarom ook wel een tijdje voordat de hele carrière mode wordt uitgespeeld. Er zal echter in de carrière mode niet alleen geracet moeten worden. Rallywagens moeten aan de vooravond van elke race klaar gemaakt worden. Dit betekent dat de speler het juiste bandenprofiel en de juiste instellingen moet kiezen om vervolgens de race naar zich toe te trekken.

Het leuke aan de carrière mode is dat je zelf kunt kiezen hoe je het in wil vullen. Zo kan er voor gekozen worden om alle kampioenschappen te voltooien. Maar als je daar geen zin in hebt, kun je door genoeg punten in kampioenschappen te halen, andere kampioenschappen overslaan. Met andere woorden, je kunt je eigen weg naar de top kiezen.

Tot zover een blik op de nieuwe, zeer uitgebreide carrière mode uit Colin McRae Rally 2005. Morgen gaan we dieper in op de speelbaarheid, de online opties en alle andere mogelijkheden uit het spel in de recensie.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • ……….je zou verbaasd zijn hoe ver de filosofie van de Amerikanen ontwikkeld is sinds een paar jaar geleden…..toen moest men nog controllers gebruiken……

  • Vind iemand dit spel mooi?

  • Hoeveel levert dat nou op, zo'n Colin McRae special? ;-)

  • zo de plaatjes te zien lijkt het niet zo mooi, maar denk dat het aan de screens ligt

  • Spel is volop mooi, kijk maar eens naar die andere screenshots.

  • das de ps2 versie ;)    Heb van de PS2 een preview gespeeld en die ziet er een stuk minder mooi uit als de Xbox versie.

  • is vaker zo met de meeste spellend die op de ps2 en xbx uitkome er zit altijd een verschil in met graphics, is met gta ook zo

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren