1. PlayStation 2 pers presentatie

PlayStation 2 pers presentatie

Gisteren gaf Sony een flinke presentatie over allerlei nieuwe PlayStation 2 spellen in de luxe club “Jimmy Woo” te Amsterdam. Helaas kwamen we bij aankomst een dichte deur tegen. Het bleek dat men binnen nog niet helemaal klaar was. Na ruim een half uur konden we eindelijk naar binnen, kregen we dokterspillen en drankjes (vraag ons niet waarom) en kon het feest dus eindelijk beginnen.

Sony stak van wal met allerlei ingewikkelde grafieken en cijfertjes. Het kwam erop neer dat de PlayStation 2 vér boven zijn concurrenten uitstijgt, zowel met de verkoop van machines als met de software. Het was trouwens leuk om te zien dat er in Nederland het meest online wordt gespeeld, op Engeland na dan.

Na de grafieken en cijfertjes, wisselden diverse personen van Sony elkaar af om wat te vertellen over aankomende Sony PlayStation 2 toppers. Zo kregen we onder andere EyeToy: Play 2 en Singstar Party voorgeschoteld. Beide zijn meer van hetzelfde maar op een heel positieve manier. Zo gaat Singstar Party vooral om het zingen van duetten, een erg leuke optie die tevens ‘live’ werd gedemonstreerd. EyeToy: Play 2 komt met vele nieuwe mini-games, waaronder een mini-game waarin je hamburgers moet samenstellen. Later kwam ook EyeToy: Chat nog aan bod, een titel waarmee je online kunt ‘telefoneren’. Duidelijk werd dat Sony nog heel wat nieuws wil uitbrengen binnen beide franchises. Zo kunnen we onder andere een speciale editie van Singstar verwachten met muziek van eigen bodem.

Na een welgemeende pauze waarin we onder andere Jak 3, Killzone, WRC 4 en The Getaway: Black Monday konden spelen, werd de presentatie hervat. We kregen bijvoorbeeld een toelichting van Martin Kenwright van Evolution Studios, die speciaal was overgevlogen om iets te vertellen over zijn WRC 4. Naast alle licenties ziet dat spel er overigens extreem goed uit. Er werden bijvoorbeeld foto’s van echte racewagens en circuits naast in-game beelden geplaatst. Het leek alsof het gewoon twéé foto’s waren!

Ook Gran Turismo 4 werd onder de loep genomen en daar werden wat indrukwekkende cijfers rond gegooid. Zo wijkt een circuit in Gran Turismo 4 nooit meer dan vijftien millimeter af van het echte asfalt. Verder wist dit spel niet echt meer te verbazen. We hebben de Prologue-versie uiteraard al plat gespeeld. Het is trouwens ook niet 100 procent zeker of Gran Turismo 4 dit jaar nog zal worden uitgebracht. Sony liet nog wel even weten dat er op 25 september op de Tokyo Game Show een nieuwe feature zal worden aangekondigd. Ook The Getaway: Black Monday werd even getoond. De versie die we echter al in de pauze speelden was naar ons idee nog verre van af. Niet alles werkte, niet alles klopte en de besturing was ronduit beroerd te noemen. De presentatie werd beëindigd met het spel Killzone. De presentatie bestond uit een korte speelsessie door Guerilla-medewerker en producent van Killzone, Alastair Burns. De demo die hij speelde, kregen we na afloop ook zelf mee naar huis. De geruchten over die Limited Edition zijn trouwens waar. Naast de normale versie kun je dus ook nog een speciale versie in een metalen verpakking verwachten. Deze versie bevat een extra DVD met onder andere een making-of en artwork.

Al met al was het zeker geen slechte line-up van Sony, en dan worden er dit najaar natuurlijk ook nog grote third party titels uitgebracht zoals Grand Theft Auto: San Andreas. Veel stoerder was echter het feit dat Sony de PStwo aan ons liet zien.

We hadden hem al verwacht maar zeker niet in ‘levende lijve’. We zaten nog maar net, of de presentator kwam op de proppen met wat specificaties van de PStwo, waaronder het feit dat hij een ingebouwde Netwerk Adapter heeft. Drie tellen later toverde hij het miniatuur apparaat uit een kartonnen doosje en daar was de PStwo. Er werd gezegd dat we hem mochten bekijken maar vasthouden was niet aan de orde. Even later hadden enkelen hem echter al in hun vuistjes en werd hij veelvuldig rondgedraaid en gefotografeerd (zie ook onze foto). Het is een heel glad apparaat en naast de specificaties was het enige opzienbarende dat de CD-lade nu als een klepje open gaat. Sony zal de PStwo op 1 november uitbrengen en tegen die tijd worden de oude versies uit de handel genomen. Daarnaast zullen we hier in Europa voorlopig geen bundels krijgen.

Op de vraag of er ook een mooi schermpje voor de PStwo komt was het antwoord volmondig ‘nee’. De PlayStation Portable, jammer genoeg niet aanwezig, is volgens Sony namelijk de ultieme handheld en die moet je dus maar kopen als je achterin de auto wil spelen.

Al met al was het een geslaagde middag met heel wat leuke titels. Sony kwam met positief nieuws en het bedrijf lijkt goed te draaien. Sony zal het de concurrentie nog op verschillende vlakken moeilijk gaan maken in de toekomst.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • laat de TGS maar komen :D

  zitten we weer een paar dagen achter een aan insidegamers.nl gekluisterd ;)

 • Limited Edition Killzone is van mij !

 • niet echt veel speciaals…maar goed

 • Killzone ook maar limited halen, zal mooi staan naast Halo 2 :)

 • thirt party misschien sony event dus firstparty titels.

 • MGS3 wordt door Konami uitgegeven, niet door Sony :)

  Net als MisTicMac zegt.

 • @MasterStyle: Daar ben ik het absoluut niet mee eens. Nintendo heeft een paar sterke eigen titels, maar op third party gebied stelt het niet veel voor.

 • Heb de nietszeggende reactie van Lord verwijderd. Post aub een beetje normaal. Dat laatste geld ook voor MasterStyle.

 • @Pivu0 en ps2 de meest geld-gulzige games(daarom verkocht ik mn ps2 )

  de prijs is toch bij elke console ongeveereven hoog voor een spel :S

 • Die spellen komen ook uit voor Xbox en PS2, dus wat nou goede lineup?

 • Terminator zei: Heb de nietszeggende reactie van Lord verwijderd. Post aub een beetje normaal. Dat laatste geld ook voor MasterStyle.  Dit versta ik ook niet echt, ik versta niet wat ie verkeerd zei.  PS: Ik moet MasterStyle wel gelijk geven, alles bij elkaar heeft cube een zeer prachtige line-up. die van de xbox ken ik niet, dus ik kan niet zeggen "beste" al zou ik dat wel willen :D


 • Ps2 en xbox hebben de beste line-up deze periode ! als jullie dat niet door hebben zijn jullie verblind of jullie leiden aan ontkeningheid….face it peace…

 • sorry hoor, ik hou van de xbox maar de line-up niet echt goed te noemen

 • mooi hoor

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren