1. DS module bevat RAM gedeelte

DS module bevat RAM gedeelte

Goed nieuws voor toekomstige DS bezitters en ontwikkelaars. De spelmodules die de DS zal gaan gebruiken zullen namelijk deels beschrijfbaar worden.

De huidige Game Boy Advance spelcassettes bevatten standaard geen RAM (random acces memory) chips. Veel ontwikkelaars kiezen er voor om deze niet in hun spelcassette te bouwen, want dat scheelt hen namelijk behoorlijk in de kosten. Het gevolg hiervan is dat spelers hun savedata niet kunnen opslaan op de cassette of met irritante paswoord systemen moeten werken.

Dit probleem zal bij de Nintendo DS tot het verleden behoren. Op de spelmodule zal namelijk ruimte zijn om speldata op te slaan. Dit zal varieren van een halve kilobyte tot 64 kilobytes. Naarmate de capaciteit van de DS modules groter zal worden, zal ook de grootte van beschrijfbare sector groter worden.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Nouja, dat komt door de batterij die in gameboy carts zit, die zorgt ervoor dat je data altijd onder stroom staat, en dus bewaart blijft.  Wat ze hier mee willen vertellen is dat ze inplaats van dat een stukje flash geheugen nu in de carts gaan zetten. Wat een klein voordeel inhoud. De batterij van de cart kan niet doodgaan, zelfs niet na tig jaar. Dat kan dus nu wel gebeuren.  En de PSP gebruikt een flashkaartje apart voor spellen ja, SD geloof ik ?


 • GT advance werkt met password save. Zwaar irri!!!!!!

 • cool, sjiek

 • Wat ze hier mee willen vertellen is dat ze inplaats van dat een stukje flash geheugen nu in de carts gaan zetten. Wat een klein voordeel inhoud. De batterij van de cart kan niet doodgaan, zelfs niet na tig jaar. Dat kan dus nu wel gebeuren.  het batterijtje gaat niet zolang mee, na een aantal jaar is die leeg en je kunt hem niet vervangen omdat ie vastgesoldeerd is. voor zover ik weet houdt flash het 50 jaar lang vol, tov ongeveer 15 jaar voor batterijtjes(tuurlijk kun je op nes games nog saven, maar daar save je dan ook niet veel op).  maar wat is die RAM nu? is het echt een batterijtje of werkt het zoals FRAM?


 • ik vind het goed want ik heb fucking veel spellen met paswoord. maar betekent het dat je net als bij de x doos je game op je nds kan saven.

 • en nds ziet niet op n64 level want er is een nieuwe metode gevonden waarmee ze dreamcast beeld op de nds kunnen toveren.

 • dus… wat houd dit nou eigenlijk in? ik snap ut nie echt.

 • m@rkie  maar er zitten toch geen beeldscherm en accu aan de PStwo, en dan alsnog is de psp veel kleiner en zal de ps2 over een tijdje wel dood bloeden inverband met ps3

 • Over dat de PSP beter is dan DS, en dat dat het een grote fout is van nintendo  Blijf onthouden dat de nintendo DS niet de GBA 2 is. Het is een product dat er naast staat. Natuurlijk, voor ons gevoel is het de GBA 2, omdat hij gba spellen draait. Maar marketing technisch niet !.  Eigenlijk, is nintendo de grote winnaar hier. Zij komen nu uit met een soort van GBA 1.5 waar iedereen op zit te wachten dankzij coole functies, maar ook hebben ze de GBA 2 nog in ontwikkeling. Onthoud dat goed. Als de PSP straks een jaartje uit is ofzo, kan nintendo nog komen met de GBA2, die dan je van het is. En dat terwijl sony nog in de plenning heeft dat de PSP minstens 4 jaar meemoet voordat er een nieuwe uitkomt.


 • RAM zorgt er gemiddeld voor dat je het stukje 100.000 keer kunt schrijven. In praktijk blijkt dit meeeeeeeeer dan genoeg te zijn. Je saved toch niet 100.000x in 1 spel??  yep, je kan 100.000 keer erover schrijven, maar om het spel op te kunnen slaan heb je stroom nodig(=batterij). het probleem is dat bij RAM de informatie vluchtig is. dus als het batterijtje leeg is kun je je spel nog opslaan, maar als je je gba afzet is alles weg. FRAM is gelukkig beter: werkt zonder batterij en informatie is niet vluchtig.  Dus GBAFreak wil zeggen dat ik over 15 jaar niet meer mijn save games van me GBA games kan openen omdat de batterij op is die er in zit… Lekker is dat… Zelfde geld dus voor de N64, SNES en NES…  alle NES, SNES, GB en GBC games zeker, die werken allemaal met batterijtje. verder nog een paar N64 games(sommige N64 games oa zelda OOT hebben EEPROM). er zijn slechts een handvol GBA spellen met batterijtje(metroid fusion, f-zero, megaman, kurukuru kururin,…), de rest werkt met FLASH, EEPROM en FRAM.
 • Mooi dat er maar weinig met zon batterijtje werken :P… Toch wel kut, maar ach, over 15 jaar speelt die games toch niet meer denk ik :P.  je kan natuurlijk ook een back-up van al je games op de computer bewaren(rom is zo'n lelijk woord ;)). het is trouwens legaal als je het spel in je bezit hebt.  maar het blijft toch beter dan PSP. de laser in die PSP zal waarschijnlijk even snel als die van de PS2 kapot gaan.  en maak je geen zorgen over de DS, waarschijnlijk wordt het een ander soort RAM. als je binnenin de cartridge van en GBA game kijkt, zie je het gedeelte waarop je savet, het batterijtje en het ROM gedeelte(waar het spel in zit). natuurlijk zal dat allemaal verkleind worden, maar ik denk toch niet dat het er allemaal inpast. de DS heeft daarbij ook een batterij binnenin voor het uur, datum,… volgens mij is dat omdat je geen batterij in de DS cart krijgt, waardoor je geen real time clock(voor oa pokemon en animal crossing) hebt.  batterijtje in de DS gaat btw ook leeg raken, maar het enige probleem daarbij is dat je elke keer je de DS aanzet het uur en de datum terug moet instellen(is toch zo bij de cube). maar het blijft minder lastig dan niet meer kunnen saven.


 • ik ga toch voor de DS omdat de GBA en de GBA SP ook goede zaken hebben gedaan

  al hoe wel de verleiding steeds groter word om en PSP te kopen in plaats van de DS

 • Kijk en lees dit  De laser van de PS 2 gaat niet zo snel kapot hoor het is hoe je er zelf mee omgaat.

  Het is gewoon een grote fout van sony om de PS 2 gewoon slecht te ventileeren.

  Kijk ik heb thuis een stofzuigertje speciaal voor dit soort dingen ga maar naar de bloker daar heb je um voor 7 Pleuro.

  dit beinvloed van de levensduur van je Console´s  En wat de PC van 80.61.50.5 betreft wat maar over een kleine 2 jaar kan je al geen spel meer spelen.

  O JA EN MELD JE EVE AN DAN


 • Eigen mening

  Ik ga eerst voor de NDS

  en dan voor de PSP want ik moet ze allebij hebben om ze te vergelijken.

  En de NDS is natuurlijk helemaal het einde lekker gratis online omdat nintendo daar niks voor wil vangen beter toch kopen die zooi.

 • @ captain_duck dus als ik jou zo hoor word de gba 2 een groot succes? ik hoop t wel. Nintendo heb veel meer spelle die speciaal voor de gba en de ds zijn gericht. En dat heeft Sony veel minder, of helemaal nie, want die kome dan weer op de ps2(two) uit.

 • Wow, dat is heeeeeeeeeel vreemd. Beste recensie tot nu toe op insidegamer.

 • Waar ben ik nu weer beland :P

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren