1. Geld, import en Rockband

Geld, import en Rockband

Sinds de release van de Nintendo Wii ben ik een trots bezitter van het systeem. Mijn stoutse dromen komen uit, als ik me verdiep in de wereld van Super Mario Galaxy, of met Link door de duisternis galopeer. Naast mijn passie voor Nintendo, was ik ook niet vies van een stevige Pc game. Camp Gibraltar, naar mijn mening één van de beste multiplayermaps ooit gemaakt (Battlefield 2142, red.) ken ik als mijn broekzak, en de Red Alert serie is op de Pc nog steeds onovertroffen. Ik heb een leuke computer staan, maar het schijfje van Crysis durf ik niet eens in mijn Pc te steken, bang dat hij gelijk uitgeworpen wordt. Om grafische knallers te spelen, heb je gewoon een monster van een Pc nodig ... of een Playstation 3/Xbox 360. Zo gezegd, zo gedaan, naast mijn Wii (als primaire console) staat nu een Playstation 3, want tja ... soms wil het oog ook wat?! Langzaam begint het besef te komen, hoe ongelofelijk veel geld ik (en met mij velen) eigenlijk uitgeef, om één van de meest innovatieve hobby's uit te oefenen. Waar haal ik het vandaan?!

Werken werken werken, is het logische antwoord op mijn vraag. Naast studeren aan de HZ, vind ik blijkbaar ook nog tijd om te werken. Het slurpt wat vrije tijd op, maar de pegels die daardoor op mijn rekening verschijnen doen ook geen pijn. Diezelfde pegels, gaan steeds vaker op aan gamegerelateerde spullen. Het lijkt bijna vanzelf te gaan, iets dat me tot op zekere hoogte angstig maakt. Ik ben blij als ik een uur per dag kan besteden aan games, maar toch gaat het meeste geld eraan op. Zo vertelde ik al dat ik onlangs een Playstation 3 kocht, eigenlijk min of meer impulsief, want tja ... ook ik wil grafische pracht en praal te zien krijgen. Nu mijn behoeften bevredigd zijn, is eigenlijk mijn doel op de Playstation 3 niet datgene, waarvoor ik hem kocht!

De Playstation 3 is regiovrij, geen gedonder met 'Pal' games, Freeloaders etc. Neenee, games van over de hele wereld kunnen gespeeld worden op mijn Playstation 3, dus maak ik daar gebruik van. In de Commerciële Economie kennen we 5 groepen consument, die een product kopen. De 'innovators' willen overal als eerste bij zijn, 'early adopters' wachten de eerste massa af, 'early majority' is een groep die bij de vroege massa betrokken is, 'late majority' zijn de mensen die nu bijv. een LCD-tv kopen, en dan tot slot de 'laggards' die alles op het einde van een productcyclus kopen. Ik dreun dit rijtje op, omdat ik van groep geswitched ben. Meestal schaarde ik me onder de 'early-adopters', maar steeds vaker neig ik naar de 'innovators'. Zo ook met import, want ik ben nu een kleine maand in het bezit van de beste muziekgame allertijden, Rockband!

Rockband is hier nog niet uit, maar in huize van Doorn slapen we al nachten slecht door het getrommel op plastic drums, het schreeuwen door microfoons (en dan het geluid versterkt horen via je Tv), en snoeihard rocken op een electrische gitaar. De Playstation 3 versie van de game is regiovrij, en daar heb ik gewoon dankbaar gebruik van gemaakt. Te vaak kan ik gewoon niet wachten tot iets hier uit is, en als het geld dan al klaar staat voor besteding, is er geen houden meer aan! Naast Rockband heb ik ook nog een Dual Shock 3 geimporteerd, maar Rockband doet toch elke keer nog iets bijzonders met me. Het is heerlijk om nieuwsberichten te lezen over een product, of het nou een game of controller is, terwijl je het gewoon al thuis hebt. Niets wachten, gedraag je gewoon een keer als 'innovator', en beleef diezelfde vibe als mij.

Het importeren van Rockband heeft me zelfs aangezet, tot mijn eerste aankopen van downloadable content. Eigenlijk ben ik fel tegen, maar voor Rockband maak ik dan toch weer een uitzondering. Niets voelt beter, dan met je eigen bandje een heerlijk nummer van Oasis spelen, bij voorkeur Wonderwall. Jelle prees dit nummer al eens aan, als downloadable content, en ik kan enkel beamen dat Rockband en Wonderwall een geweldige combo is.

Om mijn 'van-de-hak-op-de-tak-log' af te sluiten, wil ik mijn woede en troost uitspreken over de Europese releasedatum, en prijs, van Rockband. Het is ronduit schandalig, dat wij omgerekend €110 meer moeten betalen dan die Amerikanen. Importeren is zelfs bij zo'n enorm pakket (verzendkosten ontzettend hoog) nog voordeliger, dan naar de lokale gameshop gaan. Toch kan ik je alvast troosten, want zelfs voor die belachelijk hoge prijs is Rockband het geld dubbel en dwars waard. Toch voelde het vandaag voor één keer als een voordeel, om een 'innovator' te zijn. Ik kan het iedereen aanraden!

P.s. Heb je een Playstation 3, en overweeg je om Rockband aan te schaffen? Check of de lokale (of online) gamestore hem voor je kan importeren, scheelt je zo 3 tientjes, en heel wat weken!

Dit artikel delen

Over de auteur