1. Half-Life 2 engine voor MMORPG

Half-Life 2 engine voor MMORPG

De door Valve ontwikkelde engine voor Half-Life 2, genaamd de Source engine, gaat nu ook gebruikt worden voor een MMORPG. Valve heeft namelijk toestemming gegeven aan Smiling Gator Productions om de engine te gebruiken voor hun MMORPG.

Smiling Gator Productions is het derde bedrijf dat aan de slag gaat met de Source engine. Eerder kregen Troika Games en Arkane Studios al toestemming om de engine te gebruiken. Troika Games produceert het spel Vampire: The Masquerade-Bloodlines met de Source engine en Arkane Studios, bekend van de Xbox RPG Arx Fatalis, ontwikkeld een nog onbekende titel.

Smiling Gator Productions noemde hun spel:

"an MMORPG with an integrated First Person Shooter style combat system where thousands of online players come together in an expansive and immersive three dimensional world."

We kunnen dus een MMORPG verwachten waarin je door de ogen van het personage zelf kunt kijken. Verder is er nog geen informatie bekend rondom deze eerste titel van Smiling Gator Productions.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

  • Is te hopen voor hen dat die rechtzaak rond de engine dan snel afgerond is en niet nog jaren aansleept. Daar zou niemand iets bij winnen.

  • hopen dat ze de engine goed gebruiken

  • Ik vind MMORPG spellen op zich wel leuk maar ik haat het dat je moet betalen om te spelen met dat soort spellen.

  • Ik haat dat mensen reageren zonder dat ze weten waar het over gaat… Baka's. edit:

    Argh, was even in de war met andere game. Beetje verwarrend nieuws, Masquerade is dus een RPG die ergens volgend jaar of eind dit jaar uit komt. En Twilight War is de MMORPG die de engine gaat gebruiken…

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren