1. PStwo gaat de harde schijf niet ondersteunen

PStwo gaat de harde schijf niet ondersteunen

De PStwo zal geen harde schijf ondersteunen. Er was veel onduidelijkheid aangezien Sony niet wilde reageren op dit punt. Maar de Amerikaanse tak van Sony heeft alsnog gereageerd en bevestigd dat de harde schijf niet aangesloten kan worden:

The new PlayStation 2 was designed to be slimmer and more lightweight, and the current manufacturing, as well as capacity and design of the internal Hard Disk Drive would not allow for inclusion in the new hardware model.

Sony benadrukt wel dat de filosofie rond de harde schrijf niet veranderd is. De harde schijf zal in Amerika gewoon verkocht worden en Sony zal er eventueel ook ondersteuning geven.

Daarnaast zei Sony dat de mensen die geinteresseerd zijn in een harde schijf vaak hardcore gamers zijn. Deze hardcore gamers hebben al een PlayStation 2 en kunnen dus gewoon gebruik maken van de harde schijf:

Consumers who want and use the Hard Disk Drive are typically the more 'hard core' gamers, and with more than 27 million PlayStation 2 units already sold in North America, we feel that a majority of those HDD interested consumers already have their PlayStation 2 units.

Als laatste meldde Sony dat ze wel opzoek zijn naar andere opslagmogelijkheden voor de nieuwe PStwo.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Misschien via USB een externe HDD aansluiten?

  Weet wel dat er een grote memorycard zit aan te komen.

 • jup usb zou zal wel nice zijn.. maarja dan krijg je net als toen in japan een externe HD dat schiet ook niet op :|  ow en een memory kaart met 128MB of 265 zou ook wel beter zijn ja :)

  voor de prijs van de huidige 8MB kaart kun je makkelijk een 128MB kopen tegenwoordig

 • ben je dan lekker mee want het oude model gaat uit de schappen en word vervagen door deze. Goede zet van sony. Nee echt zijn goed bezig daar.

 • Zeik toch allemaal niet zo mensen. Jullie hebben toch al een ps2 of nie dan! Wees blij dat we kunnen gamen en wees blij dat je niet in Afrika geboren bent als bosjesman (hoewel die waarschijnlijk gelukkiger zijn met hun vodje).

 • Want in Afrika worden alleen maar bosjesmensen geboren ?

 • even voor alle duidelijkheid: hoeveel games ondersteunen nou daadwerkelijk de hdd, 1tje maar voor zover ik weet ffXI… dus waar maken we ons druk om…

 • Komt die HD hier eigenlijk wel uit ? FF11 komt hier iig niet op de PS2 uit dus ik zie ook geen rede om de HD hier uittebrengen .

 • In Japan ondersteunen best veel games de hdd, in Amerika zijn er 3 games en hier nog geen enkel (naja Socom 2)…

 • Nou ja de HDD is eigenlijk een flop. Sony had er in het begin wat aners voor ogenn zoals er muziek, films, demo's op downloaden. Maar dat idee heefthet niet gehaald door netwerkinfrastructuren enzo. mss iets voor de PS3  En FFXI komt her niet uit dus jullie moeten je niet druk maken

 • naaie voor diegene die de pstwo gan kopen

 • Het is toch ook een externe harde schijf?? staat ook wel een beetje vreemd he, zo'n compacte playstation met een harde schijf dr naast :)

 • Alleen de japanse ps2 heeft een externe hdd, maar de Amerikaanse en Europese ps2 heeft achterin ruimte voor een hdd.

 • Pfff je kan gewoon zo'n standaard HD in je PS2 stoppen :P Check de achterkant van je Network Adapter maar. Heb er nu eentje in. Gebruik het met de HD Loader,..en nee ik stop er geen illegale spelletjes op.

 • das wel jammer dat er geen hd meer aangesloten kan worden.

  denk dat ze dit gedaan hebben vanwege hdloader….

  heb in mijn ps2 gewoon een maxtor 120gb hd en speel daarvan de spellen. dit scheelt echt veel laadtijden en is zeker geschikt voor RPG spellen.

 • Als je nou is heel goed leest zie je dat we de PStwo niet zo afzeiken :P

  Enne so what als de HD niet uit is :P,….. stop er een Maxtor in (thnq marconobi,was de naam kwijt)

 • Nou hierover hoef je nou ook niet echt te treuren aangezien $ony niet echt veel spellen de hd laat ondersteunen. Alleen voor RE Outbreak en Final Fantasy is ie vereist en bij een aantal andere spellen geeft ie wat extra mogelijkheden… Ben het ook wel eens met de fylosofie van $ony dat de meeste gamers die een hd willen, "hardcore" zijn, en dus allang een normale playstation 2 met hd hebben. Nee, die pstwo is meer voor de mainstream (bv. ouders die iets leuks voor de kids willen kopen, bandleden die tijdens tours onderweg wat willen gamen etc etc) en voor de verzamelaars die alles willen hebben….

 • Oja, HDloader rulezzzz

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren