1. Het wachten versimpeld, lang leve Indie Games

Het wachten versimpeld, lang leve Indie Games

Rock Band is (op een bepaalde free-roamer na) misschien wel de meest besproken game van april. Door de hoge prijs hebben al vele gamers hun ontevreden uitgedrukt en besloten de game te boycotten. Echter was ik, samen met een klein groepje anderen, alternatief en heb, hoewel ik wel wat over de game te zeuren had (zie vorige log), de game besteld op Amazon.co.uk. Echter zit er altijd een minpunt aan pre-orderen, namelijk het wachten. Ik moet nu welgeteld minimaal 37 dagen wachten voordat de game op mijn matje valt. Gelukkig heb ik iets gevonden wat het wachten versimpeld, met dank aan Steam.

Sinds kort heb ik namelijk de indie game Audiosurf op mijn PC staan en ik vind het fantastisch. Het idee achter de game is simpel: je upload een song in de game en die vormt dan vervolgens een baan naar jouw lied en jij moet daar zoveel mogelijk blokken van dezelfde kleur op verzamelen. Echter is dit concept zo geniaal uitgewerkt dat ik niet meer kan stoppen met spelen. Zo erg was het zelf dat ik vandaag de hele middag (vanaf twee uur tot het moment van schrijven) de game heb zitten spelen. Al die tijd heb ik niet meer gedacht aan hoe ondraaglijk het wachten op Rock Band is.

Ik denk dan ook dat hier mijn redding in zit. Waar ik gister nog dacht dat ik stukgevreten zou worden door ongeduld, ik kon immers de nacht na de bestelling nauwelijks in slaap komen van opwinding, heeft dat gevoel nu plaats gemaakt voor een positief gevoel. Met behulp van Audiosurf zal ik het wachten volhouden. Mijn Xbox 360 moet maar even in het hoekje verstoffen om nog af en toe aan te gaan voor Guitar Hero 2 of 3, maar voor de rest ben ik de komende 37 dagen vooral achter mijn PC te vinden. Ik moet en zal namelijk mijn score op songs als Are You Gonna Be My Girl en Welcome Home verbeteren en wel nog voordat ik beide songs zal kunnen spelen in Rock Band.

Of de game die 37 dagen niet saai zal worden? Nee, ik denk het niet. Immers, ik heb meer dan twee weken aan muziek op mijn PC staan welke allemaal een andere baan oproepen. Daarnaast is het geheel ook vreselijk aanstekelijk en zal de fun niet snel dalen. Ik bedank bij deze de ontwikkelaars van Audiosurf, die met zo’n klein budget alsnog zo’n geweldige game in elkaar hebben kunnen zetten. Hulde aan BestGameEver, dankzij hun is mijn wachten op Rock Band nu heel wat versoepeld. Nu hopen dat een grote uitgever deze kleine ontwikkelaar oppikt, want een fullscale Audiosurf zou ik persoonlijk nog best wel in de winkels willen zien. Wie weet zal ik dan een andere indie game downloaden om het wachten op Audiosurf te versoepelen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Limoenlichtje. Bladibladibla