1. Irritante online voorgevallen...

Irritante online voorgevallen...

Ik ga er geen doekjes om winden en met de deur in huis vallen, deze log gaat over mijn online voorgevallen

Te beginnen met Runescape, een Javaspel dat vrij op internet zonder download te spelen valt. In het begin is het wel interresant, maar na verloop van tijd begin je deze game dag in, dag uit te spelen. Dit zorgt naast een ellenlange preek van je ouders ook nog eens, dat je er beetje bij beetje aan verslaafd wordt en jezelf begint te zien in het personage. Ik heb altijd de realiteit van fabeltjes kunnen onderscheiden, maar er zijn momenten waarop je harde werk verspilde tijd lijkt. Dan heb ik het niet over de quests voltooien of een goede blacksmith zijn, maar iets wat iedereen bij eender welke MMORPG weet te vinden: laag aan de grondse bedriegers. Via slinkse manieren je wachtwoorden ontfutselen, hacken en daarbij jouw wekenlang werk als hun eigen presenteren. Als dit je overkomt bij Runescape, ben je in de eerste plaats best pissig. Maar als je later bekijkt wat voor lelijk en stom spel het feitelijk is, ben je zelfs op den duur blij dat ze je hackten. Bij andere MMORPG's zoals World of Warcraft ligt het natuurlijk wat anders, maar dit is zowat het irritanste Online voorgeval dat je kan hebben.

Om verder te gaan, shooters. Het is zeer gezellig om met bv. Counterstrike of één van de vele Xbox Live games samen met vrienden of je clan een paar andere mensen te tonen hoe het moet en het geeft je een goed gevoel om door je kunnen te winnen. Maar zoals je misschien al verwacht, zijn er altijd pretbederfers die al het plezier uit deze online ervaring wegnemen. Te beginnen met de Camper. Deze staat bekent als iemand die dichtbij een Spawnpoint staat en je ongezien zal weten te doden éénmaal je bent gere-spawnd. Ook weten deze bij games zoals o.a. Halo 3 alle spawnpoints liggen en kiezen ze daarbij een goede positie. Op zich is het een tactiek om een goede score te halen op het einde van een match, maar door de jaren van online shooters heen, staan deze soort pretbederfers bij vele mensen op de nummer één irritaties. Erger dan deze is de Spawnkiller, die meestal games met maar één spawnpoint per team speelt en een Spawnperiode. Door middel van in je te gaan staan, zal je om de één of andere reden direct neerliggen en dat is best kut als je nog geen één schot hebt gelost.

Om te eindigen heb je natuurlijk de Engelse buren, die denken dat ze de beste zijn en bij het minste verlies de connectie tussen henzelf en het spel neerleggen. Op Xbox Live kost dit hun wel Gamerscore, maar bij sommige games gebeurt er niks en zullen ze hun score blijven behouden in het desbetreffende Leaderboard. Dit vat zowat mijn meest irritanste Online voorgevallen samen.

PS: Deze log is deels op eigen ervaringen en andermans ervaringen gebaseerd.

Dit artikel delen

Over de auteur