1. Tijdperk der online-console-gaming!

Tijdperk der online-console-gaming!

Ten eerste, ik ben helemaal terug! Op school gaat het goed en er is niks meer aan de hand. Ik ga het vandaag hebben over online-gaming. Want ja, welke next-gen gamer heeft er nou nog nooit online gespeeld. Voordat ik dieper in de details treedt wil ik eerst even het verschil tussen de Playstation en Xbox is even goed aan de orde brengen qua online-gaming.

Als real-time Playstation bezitter kan ik er niet omheen. PSN (PlaystationNetwork) kan nóg niet tippen aan XboxLive. Nou geloof ik er zelf in dat Microsoft met de Xbox een grote stap heeft gezet in het online-gaming maar ben ik er heilig van overtuigd dat Sony, Microsoft langzaam maar zeker zal gaan overtreffen. Nou is dat natuurlijk niet zo vreemd want de Xbox heeft zijn hoogtepunt al gehad, en dat van de playstation moet nog komen.

Ik heb even het web afgespeurd naar welke games momenteel nou echt veel online worden gespeeld. De eerste die ik ga noemen zal jullie waarschijnlijk niet echt gaan verbazen. Dat is namelijk Call Of Duty 4: Modern Warfare. Bijna iedereen weet wel hoe vet deze game is, zowel online als offline. COD4 was voor mij vrijwel onbekend aan het begin. Ik was niet enthousiast. Het leek wel alsof het niet genoeg media-aandacht kreeg. Nadat de meeste uit de clan het gekocht hadden, kocht ik het ook. En het was geweldig!

De volgende reeks games, zijn games die tot mijn grote verbazing nog steeds massaal worden gespeeld. Ik heb het hier over games als: Halo 3, een redelijke game die overweldigend veel aandacht kreeg. Gears Of War, een game die toch wel één van de eerste next-gen console games was. Ondanks dat het over console-gaming gaat wil ik toch World Of Warcraft even op het matje roepen. Ik heb het zelf nooit op mijn eigen computer gespeeld, en ook nooit spijt van gehad ook. Het verbaast me nog steeds dagelijks dat deze game zo massaal gespeeld wordt.

Ik verwacht dat de Grand Theft Auto IV servers straks overtoeren gaan draaien. Deze game gaat namelijk niet alleen de boeken is als mega grote hit als singleplayer game, maar ook degelijk als multiplayer game!

Stelling

Tenslotte wil ik mijn 3de blog eindigen met een stelling, welke game had volgens jullie nog in het rijtje gemogen als online klassieker, of een game die jullie momenteel online spelen.

Bedankt voor het lezen,

CaptainThomas

Dit artikel delen

Over de auteur