1. De voordelen van verhuizen (1)

De voordelen van verhuizen (1)

Na vier jaar als student in Leeuwarden en Groningen te hebben gewoond, was het op 15 maart 2008 zover. Toen kreeg ik de sleutel van mijn, ik herhaal mijn, appartement. Gewoon helemaal voor mezelf. Geen familie, geen huisgenootjes. Nee, alleen ik en dan af en toe mijn vriendin. Het is geen groot appartement maar het voldoet aan al mijn wensen. Ik heb alleen één probleem. Ik heb echt een gloeiende hekel aan twee dingen, klussen en verhuizen. Maar na ruim een maand is het zover. De verbouwing is voltooid en het verhuizen al een paar dagen achter de rug.

Tijdens het verhuizen had ik geen zin om mijn spullen uit te zoeken. Dat kwam later wel. Later is bleek vandaag te zijn. Ik heb een aantal archiefmappen waar ik al mijn papierwerk in bewaar. Tijd om het één en ander uit te zoeken. Ik sla de eerste beige map open en wat zie ik? Alle aantekeningen, schetsen, functioneel ontwerpen en notulen van de bouw van InsideGamer v3 (de versie die je nu voor je ziet). Altijd leuk om terug te zien. Het brengt leuke herinneringen naar boven. Het grote ruitpapier met de gele post-it stickertjes hebben Jaap, Wouter en ik tijdens een vergadering eind 2006 in elkaar gezet. Zo moest InsideGamer v3 er uit gaan zien. En zoals je kunt zien zijn we er niet ver van af geweken.

De overige papieren zijn schetsen, aantekeningen en to-do-lijstjes die mij tijdens het ontwerpen van de website hielpen om de ideeën naar een Photoshop-bestandje om te zetten. Onder mijn notebook zie je twee stukjes van een A4tje vol met leuke ideeën die ik voor InsideGamer v3 verzonnen had. Ik zat destijds op Tenerife en was zeven van de negen dagen ziek. En als ik niets kan doen ga ik denken. Ik liep naar de receptie van het hotel om wat stukjes papier te vragen en schreef mijn ideeën op. Een hoop zit in InsideGamer v3 verwerkt. Wellicht zijn de overige ideeën geschikt voor een eventuele vierde versie van InsideGamer?

Dit artikel delen

Over de auteur

Conkert Welkom op mijn profiel. Mijn naam is Roy Abbink. Op het moment van schrijven ben ik 23 jaar en woonachtig in Leeuwarden. In deze stad studeer ik 'Communication & Multimedia Design' aan de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden. Mensen kennen mij mogelijk van InsideGamer (waar ik dezelfde nicknaam heb). Ik werk bij InsideGamer als ontwerper en af en toe schrijf ik ook nog eens een stukje.