1. Wiskunde Wereld, What the .. ?!

Wiskunde Wereld, What the .. ?!

Jahoor, vandaag was het zover. De eerste wiskunde wereld van Nederland, op onze school. En wie moest er meedoen? Precies, ik! Alleen als ik het woord lees krijg ik weer een raar gevoel van binnen. Wie bedenkt nou zoiets? Wiskunde is mijn beste vak, maar een wiskunde wereld ging ook mij té ver!

Het enigste voordeel wat vandaag naar voren kwam was dat we pas om 12 uur op school hoefde te zijn. Dit bracht wel weer meteen een nadeel met zich mee, je was pas om half 6 thuis. Het is 5 over half 12. Tijd om op mijn fiets te stappen. Ipod in mijn oren en gassen maar. Mooi om 12 uur kom ik binnen gesukkeld. Heel VWO3 stond er al. De hal was in 2 groepen ingedeeld: 'De mensen die er wel zin in hadden' en 'en de mensen die liever in hun vrije tijd in de zon gingen liggen bakken'. Ik koos voor de tweede groep, verassend genoeg (Kuch Kuch).

Wat erg opviel aan beide groepen was dat de mensen die er wel zin in hadden voornamelijk uit Gymnasium kwam. Onbevooroordeeld werden de groepjes geselecteerd. Volkomen gemixed. Dat beteknt: Géén gekloot met vrienden, en wél goed je best doen. Dus ik had weinig keus. Ik zette mijn beste beentje voor, en ging aan het werk.

Na een lange, lange middag kwam het eindspel. Alsof we niet al lang genoeg op school hadden gezeten. Wonder boven wonder eindigden we nog als 3e van de 22. Eigenlijk was ik daar best wel blij om. Want als je 1e was kon je gezellig met je groepje op je vrije dag naar de landelijke finale. En wat kon je dan winnen: Een lcuhtballonvaart. Opzich wel leuk. Maarja, moet je eerst je vrije middag opofferen.

Gelukkig voor mij is mijn zus een week naar Rome, wat inhoud: Ik mag kiezen wat we eten, de hele week (Jeahh). De keuze was snel gemaakt. Laat ze maar lekker een shoarma schotel bezorgen. Tijdens het half uur van het bezorgen nog even lekker Call Of Duty gedaan. Na het eten de hond uitgelaten. En nu schrijf ik dit. Ik hoop dat jullie wat leukers hebben gedaan op school / werk.

Dit artikel delen

Over de auteur