1. Het vertrek van Fred Rutten

Het vertrek van Fred Rutten

Vandaag is bekend geworden dat Fred Rutten volgend seizoen zijn functies als trainer en technisch directeur van FC Twente verruilt voor het trainerschap van het Duitse Schalke ’04.

Nadat eerder PSV, Feyenoord en HSV werden afgewimpeld is het er nu dan toch van gekomen.

Het is vervelend om te zeggen, maar ik zie deze actie als verraad. Spelers als Wilkshire en Engelaar hebben hun contract verlengd met in het achterhoofd het aanblijven van Rutten als trainer en technisch directeur. Zij gaven Rutten het vertrouwen en wilden samen werken aan een mooie toekomst voor FC Twente. Niet alleen in de competitie maar ook in Europa en dat alles in een nieuw stadion.

Ook het aantrekken van Theo Janssen had voor een deel te maken met het feit dat Fred de trainer is. Ik kan me dan ook voorstellen dat dit soort jongens teleurgesteld zijn in deze actie.

Ik hoor het Fred nog zo zeggen: Ik wil bouwen aan een nieuwe ploeg, aan een nieuw FC Twente. Ok, hij zei dat misschien niet letterlijk zo, maar hier komt het wel op neer. Daarop gaat meneer na twee jaar weg. Ik kan me niet voorstellen dat Fred al klaar is met zijn ‘project’.

Wat ik Fred ook nog zo hoor zeggen: Kijk, ik ben iemand die houdt van afspraken. Ik heb bij Twente een contract voor 4 jaar getekend en daar houd ik me aan. Juist ja. Er staat natuurlijk weer een (man, wat haat ik dit woord) clausule in zijn contract. Niet alleen gaat hij nu weg, ook nog eens voor een idioot lage prijs (€500.000).

Fred heeft natuurlijk veel voor de FC betekend in deze twee jaar. Twee keer heeft hij met zijn ploeg een geweldige 4e plaats bereikt en heeft hij spelers naar Enschede gehaald van een niveau dat we niet vaak hebben gezien. Tevens heeft hij andere jongens naar een hoger niveau gebracht. Vandaar dus de goede resultaten. Daarom is het ook zo jammer dat hij voor een avontuur in Duitsland kiest. Ik begrijp het wel, het is immers een aanzienlijke positie verbetering maar toch.

Nu is afwachten geblazen. Wie zal de nieuwe trainer worden? Enkele namen gaan al rond:

Rene Eijkelkamp: Wordt het niet, die heeft een eigen zaak en zal niet snel trainer meer worden.

Erik Ten Hag: Huidige assistent van Fred. Is, wat mij betreft, nog niet klaar voor het grote werk. Hij zal het dus wel worden…

Ronald Koeman: Pas ontslagen bij Valencia. Te duur dus niet haalbaar.

Frank Rijkaard: Ook te duur.

Mario Been: Zit nog bij NEC en heeft het daar prima naar zijn zin denk ik. Hoewel hij wat mij betreft zeer welkom is in Enschede.

Ron Jans: Zit nog bij FC Groningen. Ook hij zou zeer welkom zijn.

Ernie Brandts: Om onverklaarbare redenen ontslagen bij NAC. Lijkt me financieel een haalbaar iemand. Laat de verdedigers maar vast komen! (Liever niet dus).

Misschien zijn er nog wel meer opties. Misschien heeft voorzitter Munsterman al wel iemand achter de hand. Genoeg gespeculeerd nu. We zien het allemaal wel.

Trots daw veur Twente bint! Het maakt oons nit oet, wat ie dr van vindt! Lach oons mer oet, nee dat dut oons nit wat! Enschede is oonse stad! Joa! Enschede is oonse stad! Joa!

Dit artikel delen

Over de auteur