1. Vechtersbazen

Vechtersbazen

Wie kent ze niet? Van die krachtpatsers, met Of het sterke, maar stille type, die met een ruwe stem je duidelijk maakt dat je je rustig moet houden. Echte vechtersbazen, die je in iedere beat 'm up wel tegenkomt. De ene is lachwekkend, de ander vraagt om respect, en wordt al gauw het karakter waarmee je iedere keer mee vecht. Daarom deze keer vijf vechtersbazen, waar bij ons alleen met respect over wordt gesproken.

Nummer 5 – Terry Bogard

Terry Bogard had geen gemakkelijke jeugd. Nadat hij voor zijn ogen zijn vader vermoord ziet worden, zint de blonde Amerikaan met het o zo bekende truckerspetje op wraak. Terry Bogard deinst voor niemand terug, en maakt in zijn zoektocht naar de moordenaar van zijn vader gebruik van diverse vechtstijlen. Ondanks dat hij uiteindelijk wraak kan nemen op de moordenaar van zijn vader, moet zijn vriendin dit bekopen met de dood. Het gewone leven heeft voor Terry dan geen zin meer en hij besteedt al zijn tijd aan het vechten tegen anderen.

Terry Bogard is voor velen een bekende uit de King of Fighters/Fatal Fury reeks en verdient alleen al door het dragen van het o zo populaire petje een plaats in deze top vijf.

Nummer 4 – Scorpion

Scorpion is een ninjakrijger en aartsrivaal van Sub-Zero. Beiden kennen we maar al te goed van de Mortal Kombat serie. Nadat Scorpion in zijn eerste Mortal Kombat toernooi wordt vermoord, komt hij sterker dan ooit terug uit het Nederrijk. Wanneer Scorpion zijn “Get over here!” over het speelveld heen brult, dan weet je maar al te goed dat je op moet gaan passen. Op dat moment haalt hij namelijk zijn speer tevoorschijn die hij met duizelingwekkende kracht naar zijn tegenstanders smijt. Wanneer de speer, die aan een lang touw vastzit, eenmaal in de opponent vast blijft haken, dan trekt hij zijn weerloze tegenstander naar zich toe, om hem eens een flink pak rammel te geven.

Scorpion is met zijn pupilloze ogen een angstaanjagende verschijning en niet iemand die je graag tegen zou willen komen in een donker steegje.

Nummer 3 – Mitsurugi

Mitsurugi is een huurling uit het feodale Japan en iedereen die hem ooit op het slagveld heeft zien vechten spreekt vol ontzag over deze krijger en zijn zwaard. Vanaf het moment dat de eerste geweren in Japan hun opwachting maken, is Mitsurugi vastbesloten om een zwaard te vinden dat het op kan nemen tegen deze zogenaamde “Tanegashima”.

Mitsurugi is mede dankzij zijn outfit en stoere kapsel een samoerai met een opvallend snelle en vaste hand, die zijn katana gebruikt tegen iedereen die hem probeert te trotseren. Alleen kogels kunnen deze krachtpatser van zijn doel afhouden. Wanneer hij eenmaal zijn ultieme zwaard heeft weten te vinden, houden zelfs die hem niet meer tegen. Wanneer Mitsurugi zich al brullend door je plaatselijke supermarkt heen beweegt, doe je er goed aan deze goedgeklede Japanner voor te laten gaan.

Nummer 2 – Akira

Akira Yuki is wellicht het meest bekende Virtua Fighter karakter en dat is hij niet voor niets. Akira is een heetgebakerde en impulsieve jongeman, die echter wel de nodige vechttechnieken kent. Akira maakt gebruik van de Hakkyoku-ken-vechtstijl die uit het noorden van China komt. Met deze stijl van vechten is het de bedoeling om met één harde stoot de tegenstander naar de grond te krijgen. Een nogal explosieve kracht, die door Japan in de Tweede Wereldoorlog werd aangepast. Zo ontwikkelde Japan haar eigen stijl voor haar troepen.

Akira is aldoor op zoek om zijn explosieve manier van vechten te testen tegen anderen, waardoor hij diverse toernooien afwerkt om te zien hoe sterk hij is. Akira is snel op zijn tenen getrapt, dus je doet er goed aan hem niet te irriteren.

Nummer 1 – Ryu

Ryu uit Street Fighter is samen met Ken wel voor velen het meest bekende personage uit die serie. In de directe confrontatie tussen beide martial arts specialisten was Ryu alleen sterker dan de blonde Amerikaan, zodat hij niet alleen vanwege zijn rivaliteit met Ken in deze top vijf staat. In Street Fighter is Ryu voor zowel beginners als gevorderden een interessant karakter om mee te spelen.

Ryu vecht niet voor de goede zaak, maar zoekt zijn hele leven lang naar een sterkere tegenstander om tegen te kunnen vechten. Wanneer Ryu zijn “Hadoken” op zijn opponenten afvuurt, dan is het belangrijk dat die wordt ontweken. Deze krachtige vuurbal kan namelijk gemakkelijk voor de nodige ‘brandblaren’ zorgen…

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • hmmm…en toch mist deze lijst wat….een top 5 is VEEEELS te klein….een top 50 zou beter zijn….ik hoef alleen Akuma, Kyo Kusanagi, Iori Yagami, K', Sagat, Chun Li, Fei Long, Kim Kaphwan, Roch Howard, Geese Howard op te noemen, en tja, die behoren eigenlijk ook wel in de top 20 thuis….en is natuurlijk leuker dan deze kleine top 5….hoe dan ook…ik zou toch Terry Bogard en Scorpion boven Akira en Mitsurugi zetten…

 • Ja, maar dat valt niet binnen onze rubriek he.  Het is gewoon een leuk lijstje wat voer is voor discussie.

 • mitsurugie hoort helemaal niet thuis hierin, ik vind hem een whoos…

  zet daar maar Nightmare in de plaats

 • Scorpion is echt mijn favoriet uit deze lijst :)

 • de mijen rye natuurlijk!

 • scorpion rulet gewoon

 • Ryu is de vetse!

 • Nee!!!!!!!!!! Waarom Mitsurugi boven Scorpion???????????????????????

 • Ken is doper dan Ryu ;-)

 • Ik vind mitsurugi echt een heel vet character alleen is mijn favo sc2 character nightmare die vind ik zo enorm vet. Wat ik trouwens wel grappig vind is dat adult link en nightmare door de zelfde seiyuu worden ingesproken.

 • Waar is Lei Fang?

 • scorpion cker wel de wreedste hijs me idool :P

 • Wij hebben een top 5 gemaakt, natuurlijk vallen hier andere vechtersbazen buiten, maar voor ons is dit het lijstje met de fighters waar wij het meeste respect voor hebben. Natuurlijk zijn er ook andere goede, maar dit is en blijft een mening.  Zelf vind ik dit lijstje goed, alleen had ik zelf de volgorde iets anders gedaan. Mitsurugi <–> Scorpion. Maar toch vind ik dit lijstje erg goed.

 • Waar is Kazuya gebleven (of Jin - Law).  Schandalig. :D

 • Ruud jij heb smaak

 • Ow jh..Parker je hebt gelijk.WAAR BLIJFT JIN??????

 • Goed lijstje, welverdiend dat Ryu op 1 staat :].

 • Ik mis ook iemand uit de Tekken-reeks, Jin zoals al gezegd is :) Paul Phoenix mocht ook :p

 • Beetje jammer dta mitsurugi erin staat.. Kilik ruled namelijk veel harder in Soul Calibur

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren