1. Star Ocean: Till The End of Time

Star Ocean: Till The End of Time

De koning in het maken van de RPG is terug. Square-Enix brengt deze week het langverwachte Star Ocean Till The End of Time uit. Het verhaal speelt zich af op de planeet Hydra IV in het jaar 772 van de S.D. kalender. De inwoners van de planeet bestaan uit zowel buitenaardse wezens als mensen. Samen leven zij al meer dan vierhonderd jaar in harmonie. Helaas knalt dit sprookje als een zeepbel uit elkaar als de planeet door een onbekend ras wordt aangevallen.

Als speler neem je de rol van Fayt Leingod aan en is het jouw taak om de planeet van zijn ondergang te redden. Gelukkig duurt het wel even voordat je daar klaar mee bent, aangezien het spel een speelduur van ruim tachtig uur bevat. Verder bevat Star Ocean prachtige graphics en adembenemende tussenscènes.

Maar het meest gerenommeerde punt van Star Ocean Till The End of Time is zijn vechtsysteem. Het spel maakt geen gebruik van de zogenaamde random encounters, zodat er meer tactiek om de hoek komt kijken. Tevens is het mogelijk om gevechten samen met een vriend te spelen.

Deze week staat InsideGamer in het teken van dit prachtige RPG spel. Omdat dit niet het eerste deel is uit de Star Ocean serie, kijken we terug op de rest van de serie. Verder gaan we eens kijken welke RPG’s aan onze neus voorbij gaan om vervolgens met een recensie de week af te sluiten. Bovendien hebben we weer een heerlijke prijsvraag waarbij deze RPG topper gewonnen kan worden.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Ik heb filmpjes gezien en vooral de gevechten lijken mij tof. Geen turned based maar lekker actievol.

 • Star Ocean, niet gespeelt, maar lijkt me eigenlijk wel een toffe RPG :]

 • Dit ziet er echt vet tof uit! Jammer dat het (like always, grrr) weer voor PS2 is.

 • K'heb hem al uitgespeeld, t'was prachtig

 • Mooi thema week. Zit de dagen al af te tellen. Komt er ook info over wat de directors cut bevat?

 • Dat is niet echt nodig, de amerikaanse/europese versie is al de directors cut. Alleen in japan was de normale versie eerst uitgekomen.  En ja, wat de directors cut heeft is een aantal extra dungeons (water gardens of surferio and deep mosel ruins, dacht ik). 2 extra karakters om mee te spelen en wat extra spul bij item creation enzo.

 • dit is dus het spel waarvoor ik een ps2 wil he :D

  die oude star ocean games waren zo goed :) dees wil ik ook :)

 • Dit is pas een spel… ookal vallen de recenties me wat tegen… maar ja vroeger kreeg Final Fantasy 3 een 6 van de PU… (vergeet ik nooit meer)

  En Phantasy Star IV kreeg een 3,6 van hun… en het bleken beide steengoede RPG´s te zijn.

 • Dit is de ultimate spel mensen !! En nu maar hopen dat ik de prijsvraag win he. Maar goed is een uitstekende spel met vele mogelijkheden. Kan niet wachten tot hij uitkomt :D

 • Dit ziet er echt LEUK uit :D

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren