1. WCG of UCG

WCG of UCG

Gamen wordt steeds meer geaccepteerd. Mensen denken bij het woord ‘gamer’ steeds minder snel aan nerds met puisten en brilletjes op die hun slaapkamer alleen uitkomen om soms een zak chips te pakken. Ook bedrijven zien steeds meer het nut van het sponsoren van clans en evenementen in, met als gevolg dat er leuke geldprijzen te winnen zijn bij lans. In Azië ben je bijna beroemder als gamer dan als soapster of zanger.

Naast dat het leuk is om prijzengeld te winnen is het natuurlijk leuk om te weten wie de beste van de wereld is. De Olympische Spelen onder het gamen zijn de World Cyber Games (WCG). Hieraan mogen alle landen die willen, deelnemen. De beste gamers uit al die landen nemen het tegen elkaar op om te zien wie de beste van de wereld is. Een goed en leuk initiatief denk je zo.

Ook dit jaar vinden de WCG weer plaats, alleen is er wel het één en ander veranderd. Voorgaande jaren werden de WCG altijd in Korea gehouden. Dit jaar wilde de organisatie het anders doen. Net als bij de Olympische Spelen mochten landen het aangeven als zij de WCG wilden hosten. Uiteindelijk is er dit jaar gekozen om het in San Francisco te houden. Op zich heel goed natuurlijk, want Amerika is een land dat ervan houdt om dingen groots en het liefst behoorlijk over the top aan te pakken. Op zich zou je kunnen zeggen dat zij er voor zouden kunnen zorgen dat de WCG, en dus het gamen, bij een veel groter publiek bekend wordt.

De realiteit blijkt helaas anders. Amerika is eerder bezig de WCG kapot te maken dan het helpen. Iedereen weet natuurlijk dat Amerika niet het meest geliefde land ter wereld is. Veel landen staan niet achter de beslissingen en denkwijze van Amerika en het land zelf is als de dood voor aanslagen. Dit heeft tot gevolg dat veel landen geen visum hebben gekregen voor de gamers om mee te doen aan de WCG. Het gaat hier vooral om landen als Iran, Irak, Rusland, sommige delen van China enzovoorts, enzovoorts. Het hele idee achter de WCG gaat hiermee verloren. Het gaat erom dat gamers uit alle landen het tegen elkaar opnemen om te zien wie de beste is, maar hoe kan dat als de helft al niet aanwezig mag zijn. Daarnaast moet elk land op zichzelf voor sponsors zorgen. Zo moeten de gamers die voor Nederland deel gaan nemen zelf hun ticket betalen, terwijl ze vorig jaar dit ticket nog gratis kregen. Hierdoor zou het zo kunnen zijn dat de beste gamer van een land er niet eens heen gaat, omdat hij het geld voor een ticket niet heeft. Gelukkig hebben veel topgamers tegenwoordig wel een sponsor die dit ticket voor hen betaald, maar ideaal is het zeker niet.

De gamescene was groter aan het groeien en de toekomst zag er alleen maar mooier en mooier uit. Helaas lijkt de scene door deze veranderingen weer een stapje terug te doen. Hopelijk wordt het volgend jaar in een land gehouden waar wel alle gamers welkom zijn en krijgen ook alle gamers weer een ticket vergoed zodat de beste gamers aanwezig zullen zijn en de WCG zijn naam als Olympische Spelen van computergames weer eer aan kan doen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Echt weer iets voor amerika, ik heb er geen goed woord voor over.

 • Als het ooit in Europa is zal dit denk ik Sweden of Duitsland zijn. Na deze Amerika blunder zal het de komende jaren wel weer in Azie zijn.  Nice artikel.

 • Leuk item! Doen er nog Nederlanders mee?

 • leuk he amerika :P Wordt er echt niet goed van soms dat land

 • Ik vind de schuldige in dit geval meer de World Cyber Games zelf. Zij beslissen wie dit mag organiseren. De Amerikanen die dit organiseren zullen hier net zo mee zitten als de rest van de wereld en deelnemers uit betreffende landen die niet mogen. de WCG had beter moeten onderzoeken wat de voor en nadelen per land waren toen ze kozen, waarschijnlijk hebben ze het in San Francisco heel goed voor elkaar en heeft de WCG er daarom voor gekozen (misschien ook wel financiele belangen?). Ik vind dus dat opzich de schuldige in dit verhaal de WCG zelf zijn, die hadden dit van te voren moeten bedenken, kan je wel op Amerika boos worden, die regels hebben ze nou eenmaal, dit was van te voren aan te zien komen.

 • Dit is eigenlijk discriminatie van die Amerikanen, Ik snap best dat ze in hun broek schijten van t oosten maar niet iedereen is een terrorist daar he. Zij denken van wel zeker. pff wat een sukkels. Land met de grootste bek, maar niks durft.

 • Best logisch dat Irakezen niet gaan.

  Je moet je eens inbeelden als jij nu een irakees uit bagdag was. Dan ga je ook niet naar Amerika.

 • Vind dit stukje net zo over the top als die Amerikanen.  Als je het gamen toch als serieuze sport gaat zien. Betaalt de Uefa alle tickets van de clubs die europese wedstrijden spelen? Of de Fifa van alle landen die op een WK mogen verschijnen? Dacht het niet. Lijkt me niet meer dan logisch dat je dat zelf dokt.

  En over al die landen die niet mogen komen. Waarschijnlijk zijn er maar een paar landen uitgesloten en vast niet zonder reden dan. Bovendien wist je toch als organisatie dat Amerika nog steeds een 9-11 complex heeft.

 • Als je het gamen toch als serieuze sport gaat zien. Betaalt de Uefa alle tickets van de clubs die europese wedstrijden spelen? Of de Fifa van alle landen die op een WK mogen verschijnen? Dacht het niet. Lijkt me niet meer dan logisch dat je dat zelf dokt.

  De KNVB betaald toch ook alle kosten voor het Nederlands elftal, hoeven spelers niet zelf te doen als ze naar een EK of WK moeten. De Nederlandse spelers die naar World Cyber Games gaan vertegenwoordigen Nederland en worden gestuurd door Nederlandse organisatie van WCG (ducyco).

 • WCG had het niet aan Amerika moeten geven, Korea was perfect, veel gamers, veel positieve aandacht, top!

 • Goed artikel inderdaad, goed dat dit onder de aandacht wordt gebracht.  Het is imo een kwalijke zaak dat er gamers niet komen omdat Amerika ze niet toelaar. Wat betreft het zelf betalen van het ticket: het is jammer voor de gamers, maar in deze tijden helaas wellicht noodzakelijk. Het is voor een bedrijf riskant om zoveel gamers naar een bepaalde plek te halen. Dure onderneming, en waar is het rendement?

 • Erg mooi stukje meid, maar ben niks anders gewend he. ;)

 • Hmmpff, liever Korea eigenlijk. Stom dat Amerika dan ook gewoon ja zegt terwlijk ze konden weten dat het problemen zou opleveren.

 • De winnaars van de WCG voorrondes in Nederland krijgen een ticket naar USA. Een aantal geplaatste spelers van de WCG van dit jaar betalen hun ticket zelf. Deze gamers hebben dus wel een toegang tot de WCG verdient, maar moeten ticket zelf betalen.  Wil jij zeggen dat ze vrijwillig hun eigen ticket gaan betalen naar Amerika. Je spreekt jezelf een beetje tegen in deze zinnen.  Ik wil heel de WCG niet afkraken want ik vind het een goed initiatief, het is alleen jammer dat er niet in lijn is in alle landen en dat Amerika landen buitensluit


 • Ow en titel slaat op World Cyber Games of U.S.A. Cyber Games

 • @Nederop:  kijk, dat zijn posts die wat toevoegen!

 • zo he, wat een ge-own hier opeens… :p

 • Natuurlijk heb ik de nodige research gedaan en ga ik nooit onzin neerzetten. Ik kreeg van verschillende kanten te horen dat gamers die ook eerste of tweede werden zelf hun ticket moesten betalen of hun clan of in ieder geval zelf voor een sponsor moesten zorgen. Het is dus jammer dat hier niet een lijn in te vinden, zowel in Nederland als in de Wereld.

 • @LilDev

  Ik begrijp je misverstand. Ik zou ook door de bomen het bos niet meer zien. Zoals je weet zit ik er dicht boven op dit jaar…

  maar feit blijft toch dat een hele zooi deelnemers het zelf moeten betalen terwijl WCGNL (ducyco dus) - samen met dehoofdsponsor - dit vorig jaar wel betaalde. Dus ducyco/samsung heeft duidelijk minder middelen tot z'n beschikking dit jaar dan vorig jaar, dan heeft ze het toch bij het rechte eind?

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren