1. 343 Industries zoekt producent voor nieuw Halo-project

343 Industries zoekt producent voor nieuw Halo-project

Verder is er nog niets bekend over het mysterieuze project

343 Industries laat via een vacature weten aan nieuw project rondom Halo te werken.

Er wordt gezocht naar een senior producer voor "het ontwikkelen van een nieuw project dat zich afspeelt in het Halo-universum". De vacature vervolgt: "Dit is je kans om aan een van de meest spannende en creatief intellectuele IP's van de industrie te werken, samen met een van de meest getalenteerde teams in deze industrie."

Om wat voor game het gaat is niet bekend. Wel werkt 343 Industries al geruime tijd aan Halo Infinite, dat eind dit jaar uit moet komen op Xbox Series X, Xbox One en pc. Hoogstwaarschijnlijk wordt die game uitgebreid getoond tijdens een nieuwe Inside Xbox-aflevering in juli, waarin diverse first-party games voor Series X aan bod komen.

Halo infinite

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Waarom krijgt deze studio niet eens de kans om een mooie nieuwe ip te maken. Na deze Halo kan Halo best een tijdje in de ijskast.
 • @smaakmaker

  In de ijskast? Tussen Halo Guardians en deze Halo zat veel te veel tijd imo…
 • @Dabilahro Dat klopt maar deze studio is een echte triple A studio. Maar wordt door Microsoft alleen gebruikt voor Halo. Zou wel eens een ander soort game van deze studio willen zien. En aan een Halo per generatie is toch ook niets mis mee?
 • @smaakmaker
  Omdat heel veel mensen het niet met jou eens zijn..
 • @Gaaiz Dat kan ieder mag zijn eigen mening daar over hebben. Maar ik vind het zonde dat de studio's van Halo en van Gears alleen voor die series worden ingezet. Terwijl deze studio's heel veel in hun mars hebben. Ik acht hun in staat dat hun een nieuw ip kunnen maken wat de top Sony exclusieve games kunnen benaderen. Sony doet dit veel meer. Ik weet zeker dat Naughty dog echt vrij wordt gelaten om na The last of us een nieuw ip te maken. En dat hebben ze natuurlijk ook met Sucker Punch en Guerrila gedaan maak een mooi nieuw ip. Maar Microsoft zit vastgeroest met Gears, Forza, en Halo.
 • @smaakmaker
  We hadden hier een paar jaar geleden een member 'Grumpy Old Gamer'… 😉
 • @That Mr Awesome

  Ik ben niet knorrig haha. Ik vind het gewoon doodzonde dat Xbox zo vast geroest zit in die series terwijl mooie nieuwe ips ook een vooruitgang kunnen zijn. En Halo en gears hoeven niet voorgoed te verdwijnen. Maar komende jaren even geen halo en gears.
 • @smaakmaker
  Wat natuurlijk ook kan is een best of both worlds. Ze én met de Halo franchise bezig laten zijn waar nog genoeg voor warm gelopen wordt maar ook met een nieuwe IP door de studio op te schalen.
 • @xevulutionx Ik hoop het
 • @smaakmaker
  In mijn ogen is het probleem eerder een gebrek aan andere (volwassen, verhalende) franchises op minstens datzelfde niveau, dan een overvloed aan Halo, Gears, Forza. Is een subtiel, maar belangrijk verschil. Nu hebben ze wel de studio's in handen om dit aan te pakken. Komende twee jaar moeten we daar de eerste resultaten van zien, want dat is niet in een maandje opgelost. Hopelijk schetst het juli event een goed beeld voor de nabije toekomst.

  En ik vind knorrig best een goede typering van je comments to be honest… En misschien een beetje dat 'old' omdat je soms wat in herhaling valt. Probeer iets meer van je hobby te genieten denk ik vaak als ik je reacties lees, maar hopelijk doe je dat nog steeds wel :)
 • @That Mr Awesome

  Ja en juist die 2 studio's kunnen dat bewerkstelligen. Maar Microsoft blijft die studio's maar op Gears en Halo zetten. En ja ik hoop dat we wat van de toekomst zien.

  En ja ik ben kritischer op dingen die er mis gaan. Games die onaf in de winkel worden gegooid. Bedrijven die verkeerd communiceren naar buitenaf. Er is gewoon veel mis. Maar ik geniet zeker wel van games veel met kleinere games aan de slag. En binnenkort met The last of us 2 aan de slag erg veel zin in.
 • @smaakmaker
  Heb je wel in de gaten hoeveel jaar geleden het is dat de laatste Halo uit gekomen is? En hoeveel mensen wachten op een nieuw deel.
  Je doet alsof er elk jaar ala Fifa/COD een nieuw deel uit komt.
  Halo en Gears zijn gigantisch grote en succesvolle franchises, en dan plaats je onderstaand alsof het maar een paar simpele titels zijn:
  "Terwijl deze studio's heel veel in hun mars hebben. Ik acht hun in staat dat hun een nieuw ip kunnen maken wat de top Sony exclusieve games kunnen benaderen."


  Wie moeten dan verder met deze titels, welke grotendeels toch echt wel tippen aan de exclusieve titels op de Playstation. Gewoon in de prullenbak? Wat voor logica is dat? 343 is nu juist net lekker bezig met Halo en hebben geleerd van hun fouten sinds de overname van de franchise van Bungie, inclusief compleet nieuwe engine. En nu die nieuwe engine er is moeten ze maar gelijk stoppen? Zelfde geldt voor The Coalition. Die zijn pas net begonnen met het overnemen van de Gears franchise van Epic games. Qua nieuwe franchises wordt al hard gebouwd door studios (zoals That Mr Awesome al zei), inclusief grote nieuwkomer genaamd The Initiative. Je hebt je duidelijk totaal niet verdiept in de game/studios en reageert zo te zien puur op gevoel.

  Ik vind het dan ook weer een beetje vermoeiend worden, Kaas. Je gooit er van alles uit met vreemde/beperkte argumentatie, waar weer diverse bezoekers (waaronder ik helaas) met verbazing op reageren.
 • 1 Ik zeg nergens dat die series in de prullenbak moet. Ik zeg nergens dat er elk jaar een Halo uitkomt Ik zeg dat ik graag wat nieuws zou willen zien van die studio's. En die nieuwe Engine kun je ook gebruiken voor een nieuw Ip lijkt mij.

  2 Ik vind Gears 5 echt niet meer zo tof het doet al jaren lang hetzelfde . En ik vind juist hoe kun je de Gears serie terugbrengen zodat het weer fris gaat aanvoelen. Ik vond de open wereld levels niets toevoegen. Nintendo zag dat ze Zelda moesten veranderen. Sony zag dat met God of War het zou goed zijn als Microsoft dat ook ziet met Gears of war.

  3 Ja die series verkopen goed. The last of us 2 gaat ook goed verkopen. Maar Sony laat waarschijnlijk Naughty Dog aan een nieuw ip werken.


  4 Ja 2 delen gemaakt tijd weer voor wat nieuws. En wat ik eerder zeg laat Microsoft dan eens goed nadenken hoe ze de Gears franchise door een nieuwe richting echt vet kunnen maken . Ik ben in de woestijn bij Gears gestopt de open wereld voegde voor mij niets toe. En qua gameplay heb ik het ook wel beetje gezien. Dus vandaar mij wens laat ze eens een nieuwe game maken En als ze toch Gears maken een make over. En als je dan komt met het argument ze verkopen goed. Dat doen meerdere series die van mij een make over nodig hebben.

  5 En dat je mij vermoeiend vind ik jammer maar je zegt nu meerdere leden maar dat valt ook wel mee hoor niet zoveel klachten van andere. Dat we van mening verschillen dat kan.
 • @smaakmaker Dat je niet eens inziet dat Gears 5 anders is dan voorgaande delen zegt al genoeg.


  Maar ik wil me hier niet mee bemoeien, doei!
 • @MythicZ

  De open werelden stukken met sidemissies waren nieuw. Maar de sidemissies waren eentonig. De gebieden kaal en vond ik geen toegevoegde waarde. En het upgraden van je robot. En de verhaal vertelling. Maar het was niet zo grote stap die Nintendo bijvoorbeeld nam met Zelda.

  En ik wil gewoon nieuw ip van de studio en van 343 dat is mijn bescheiden mening. En ja geen hard feelings als jullie nog jaren lang gears en Halo willen.
 • @smaakmaker

  Maar waarom wil je zo graag een andere Ip van 343 zien? Die studio is duidelijk opgericht om Halo games te maken nadat bungie weg was gegaan. Kunnen die nieuwe Ip's niet net zo goed van een van de vele studio's komen die MS in de laatste jaren heeft opgekocht?
 • @Shuckles

  Dat zou ook kunnen. Alleen ik vind het persoonlijk jammer dat zulke talentvolle mensen van 343 bij Xbox niet de ruimte krijgen om iets totaal anders dan Halo te maken.
 • Wrm doen ze niet als guerrilla games? Van Killzone naar een horizon zero dawn? Want Halo gaat zo wel zijn charme verliezen. Tijd voor iets nieuws.
 • @CyberFl

  Helemaal mee eens.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren