1. Belgen, koninginnedag en (hoe kan het ook anders) GTA.

Belgen, koninginnedag en (hoe kan het ook anders) GTA.

Dat de Belg een 'zot' volk is las je al in mijn laatste weblog, dat het nog veel zotter kan bewezen ze deze week toen ik mezelf het land van de Belg waagde, voor een dagje uit. Ik ga het niet hebben over wat GTA allemaal wel en niet is, maar blik alvast vooruit naar GTA V, en vertel je dus uitgebreid over mijn koninginnedag in België!

De Belg is gek, zot, knetterzotst, zoals ze het daar zelf zeggen. Dat ik niet uit mijn nek lulde in mijn laatste log werd afgelopen koninginnedag bevestigd. Elk jaar zag koninginnedag er voor mij hetzelfde uit. Vroeg m'n nest uit (rond een uur of vier), om vervolgens de rommelmarkt van Terneuzen te overladen met oude troep. Rond de middag was het dan wel voorbij, en ging ik gezellig richting de voetbalvelden van Spui (een gehuchtje met zo'n 250 inwoners). Spui was altijd wel in voor een gezellige koninginnedag, dus vandaar. Dit jaar waren de plannen echter heel anders.

Na jaren achter elkaar op de rommelmarkt gezeten te hebben raak je wel eens uitverkocht. Verder dan wat oud speelgoed zou ik dit jaar toch niet gekomen zijn, en Spui was toch ook weer meer van hetzelfde. Aangezien ik toch vrij was kwam het geniale idee naar voren, om op koninginnedag naar Bobbejaanland te gaan. Zoals je misschien wel weet, ligt Bobbejaanland in België, dus eigenlijk moest er wel iets gebeuren. De grote crisis in het land bleef uit, maar toch heb ik me wel weten te vermaken.

Zo verbaas ik me nog steeds over de middeleeuwse trend die huishoudt in België, elke puber heeft namelijk een kapsel tot op z'n schouder. Deze schitterende lokken, in Nederland ook wel manen genoemd, zijn typerend voor het België vandaag de dag. Het land loopt in alles achter, en dat zie je dan onderweg ook aan de dorpjes waar je langs komt, de wegen waar je overheen moet (blokken beton, meer niet) en de wegrestaurants, die meer iets weg hebben van een restaurant in aanbouw, dan in gebruik. Maargoed, het was weer eens wat anders dan 's ochtends vroeg op de rommelmarkt zitten, het weer was er toch niet naar.

Zoals ik al zei heb ik me kostelijk vermaakt, op de wegen naar Bobbejaanland. Zo kom je gebouwen tegen, waar de nummers van op z'n kop hangen, witte wegmarkering om aan te geven dat je een gele zone nadert, en meer. De Belg is gewoon niet logisch. Als je ooit door België gereden bent, weet je dat de stoplichten eigenlijk voor Jan Lul staan. Moet je naar links, dan kun je alsnog midden op het kruispunt wachen, aangezien iedereen tegelijk door mag rijden (op 1 rijstrook na meestal). "Dat moet toch ongelukken geven Martijn, jemienee!". Precies, zo kwamen we op de terugweg twee heftig gebarende Belgen tegen, die bij zo'n kruispunt op elkaar gereden waren. Geen politie gezien, ze wisselden telefoonnummers uit, en vervolgden hun weg. Het had meer iets weg van een blind-date, dan een ongeluk. Afijn, zij weer onderweg, wij weer onderweg en na nog een half uurtje door het land van de Zot gereden te hebben arriveerde ik dan ook weer thuis.

Rap naar boven, want ja, ook ik had die dag ervoor GTA IV gehaald. Geen gelul over hoe de game is, want dat lees je zo ongeveer overal nu, maar misschien een leuk idee voor het volgende deel. Hoe ontzettend vet zou het niet zijn, als het volgende GTA deel zich afspeelde in België? "Grand Theft Auto Brussel" ofwel, GTAB. Lekker scheuren over slechte wegen, bij het stoplicht frontaal botsen omdat iedereen tegelijk door mag rijden, en een bank beroven die meer weg heeft van een bank in aanbouw?! Mensen wat zou ik de boel daar dan graag op stelten zetten! (Voor zover ze dat zelf nog niet gedaan hebben).

Mijn advies aan Rockstar is dan ook: Ga gewoon eens gezellig op een bedrijfsuitje naar België, en je weet genoeg. Het land is corrupt, krom en dus perfect geschikt als GTA-setting. Zet mij maar alvast op de lijst voor een pre-order, want ik zie het wel zitten!

Oja, Bobbejaanland opzich was wel leuk ... check hieronder in wat voor apparaat ik m'n hoogtevrees op de proef heb gesteld!

Dit artikel delen

Over de auteur