1. DTS ondersteuning voor de PlayStation 3

DTS ondersteuning voor de PlayStation 3

De Blu-Ray disc zal DTS surround sound gaan ondersteunen. Dat heeft Digital Theater Systems bekend gemaakt. De Blu-Ray disc zal ook gebruikt worden voor de PlayStation 3 waardoor DTS surround sound zo goed als zeker is. De concurrent Dolby zal waarschijnlijk ook de Blu-Ray disc ondersteunen.

DTS surround sound werd onder andere ook gebruikt voor Grand Theft Auto: Vice City maar op dit moment overheerst Pro Logic II op het gebied van spellen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • hmmm, niet zo spectaculair :S

 • niet meer dan logisch. Zou er meer van op kijken als de melding was dat blu-ray DTS niet zou ondersteunen.

 • hm ja.. als een Blu-Ray disk een DTS spoor kan bevatten wil dat niet zeggen dat de PS3 het kan decoderen :| maar goed neem aan dat de PS3 dat wel kan aangezien de PS2 dat al kan.. niet echt boeiend dus, het wordt pas boeiend als er games komen met een DTS track :)  btw, weet iemand of GTA SA ook weer DTS ondersteund?

 • nou nou…

  maarre khoor over het algemeen zeer tot nauwelijks verschil tussen al die dolby varianten: DTS, Suround, ProLogic, Prologic II

 • Beetje dom als je mij vraagt! Teminste als ze niet bij de DTS ook Dolby digital doen, want deze is toch echt de standaard. Zijn namelijk zat versterkers waar alleen Dolby digital op zit. Afgezien dat er verder niet veel verschil in beide zit, DTS is iets minder gecomprimeerd, maar voor de gewone mens met de doorsnee set goor je echt geen versc.hil! En vreemd wat het dvd consortium heeft voor Blu-ray DD gekozen.  Dolby Labs heeft gisteren bekendgemaakt dat verschillende van zijn audio-technologieën geselecteerd zijn als verplichte standaarden voor HD DVD- en Blu-Ray-mediaformaten.  http://www.tweakers.net/nieuws/34385/?highlight=dolby


 • Ik denk dat voor velen het bericht niet duidelijk is, want het bericht is nl ook niet helemaal compleet. DTS heeft nl bekend gemaakt dat de BlueRay discs VERPLICHT DTS-geluid moeten dragen. Vergelijk dat bv met dvd's, waarin op elke dvd MINSTENS een dolby digital geluidsspoor op moet zitten. Vandaar dus ook dat in ELKE BlueRay-afspeelapparatuur een DTS-decoder moet zitten DUS OOK IN DE PS3.

 • Dan heb je niet gelzen wat ik heb gepost dude! het is namelijk DD die de standaard wordt! Andersom dus. Dus vreemd dat Sony er DTS in propt terwijl de meeste mensen DD versterkers hebben.

 • http://www.dtsonline.com/company/press/press-article.php?ID=132784259&cID=1&yID=2004

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren