1. Ontwikkelaars beperkt door batterij PSP

Ontwikkelaars beperkt door batterij PSP

Ontwikkelaars moeten bij het maken van een spel rekening houden met de batterij van de PlayStation Portable. Als hun spel te veel batterij kracht zou vreten, dan zullen zij geschrapt worden van Sony's lijst.

Ontwikkelaars krijgen bij hun ontwikkelingskit een emulator batterij, waarmee ze kunnen testen hoeveel batterijkracht hun spel kost. Overigens is nog steeds niet duidelijk hoe lang er een gemiddeld spel kan worden gespeeld met een volle batterij. Wel weten we dat je er tien uur muziek mee kan luisteren of twee uur film kan kijken.

De eis die Sony stelt, heeft mede tot gevolg dat ontwikkelaars bijna geen gebruik kunnen maken van de zogenaamde disc streaming technologie die onder andere bij Grand Theft Auto 3 werd gebruikt. Dit zou namelijk veels te veel kracht kosten.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • als je maar 2 uur film kan kijken, dan zal het gamen ook niet langer 2 uur kunnen… gammen kost immers min. netzoveel energy als het afspelen van een video! (kijk maar naar een laptop… die verbruikt netzoveel stroom (als 't niet nog meer is) met het spelen van een spel als dat je een film kijkt) …

 • Natuurlijk niet. Een film moet continu streamen, en een spel niet.

 • Ligt eraan over welk spel je praat… bovendien worden dingen als geluiden en muziek ook vaak continu gestreamd, en heb je bij discs zowieso te maken met het laden van levels e.d…. bovendien moet je ermee rekening houden dat het spelen veel meer gebruik zal maken van de cpu en andere onderdelen van de PSP, en bij het afspelen van een flim dit in mindere maten zal zijn… dus ik blijf bij mijn stelling… hoewel het natuurlijk best anders kan liggen bij de PSP (er is immers nog niks over bekend)

 • ahahahahahahha begint al goed! Man een handheld moet juist lang meegaan! Goed zo Sony ga zo door! Dus lekker geen FMV's en ook geen levels alla Clank, Jak en die andere games, want die worden gestreamed! PS2 power he laat me niet lachen. Of eigenlijk wel, wel de power maar de battery kan het niet aan slim Sony. Sony het gaat bij handhleds niet alleen om grfx maar ook om de battery. Kan nog leuk worden met muziek streamen voor een game!

  En als ik eerlijk moet zijn zag ik dat al een beetje aan de beelden Bij needvoorspeed leek de weg smal en ook bij die shooter leek het net of de verhoudingen niet klopte. Maar de PSP ziet er kwa grfx wel vet uit!

 • Lekker dan. Ben je een half uur aan het proberen om een hoofdvijand te verslaan is je batterij leeg. Nu weet ik zeker dat ik de DS neem. Nintendo heeft tenminste veel ervaring met dit soort dingen.

 • Ach ik vind het normaal hoor, ze vragen nu gewoon aan developers om geen disc streaming te gebruiken dus grote open games waar er veel gebeurt zoals Jak, R&C, GTA3 zou niet kunnen op de PSP tenzij ze alles vooraf kunnen laden in de RAM maar dat lijkt me onwaarschijnlijk. Ze zullen er wel iets op vinden.

 • Ja is erg normaal!

 • Nou dat weet ik niet! Maar dit is wel erg leem daarom was Sony zo geheimzinnig, ze weten dat de psp minder lang meegaat dan de DS en lang meegaan is een pre in de portable wereld!

 • zo geweldig is apparaat dus niet :)

  De reden dat de GB het zo goed doet is omdat je er zolang op kan gamen. Als die andere apparaten waarbij dat niet zo was zijn geflopt.

 • beetje jammer :(

 • Hoewel ik de voorkeur geef aan Nintendo denk ik echt wel dat Sony wat gaat vinden op de batterijduur hoor, ze hebben misschien niet zo veel ervaring als Nintendo op de handheld markt, maar ze maken de PSP niet om hem vervolgens te laten floppen.  En wat betreft dat eindbaas gevecht waarbij tijdens het gevecht de batterij op is, misschien kunnen ze een quicksave functie erin gooien? Hoe dan ook, ze doen er echt wel wat mee, hoor.

 • @SSS-Blade: geen enkele company maakt een handheld om hem vervolgens te laten floppen ;-)

 • Nee klopt, maar ff een paar voorbeelden, Sega, SNK meer dan 1, Wonder swan maar wel allemaal geflopt, het afgelegd tegen een zwakker systeem. Kracht zegt niets in de portable scene!

 • @quarto

  Op zich heb je wel gelijk maar ehhh wat is het verschil tussen ps2 graphics en Dreamcast graphics als ze dreamcast graphics doen hebben ze toch ook 128 bit?

 • Zelfs ik had beter verwacht van Sony. Als ik hun was zou ik die batterij eventjes aanpassen, desnoods dat het apparaat iets dikker wordt ofzo. Maar twee uur is inderdaad vrij kort, en als ontwikkelaar zou ik ook aan de bel getrokken hebben. Dit kan namelijk leiden tot vreselijk simplistische gameplay, omdat je toch maar twee uur hebt om dat level uit te spelen…

 • Ik denk dat ze na een maand een nieuwe en betere batterij laten uitkomen, die 50 euro kost om zo extra winst te maken. Lijkt me anders wel klote, om elke 2 uur een andere batterij erin te doen omdat je anders je film niet kan afkijken. Ik zie wel welke het gaat worden. Als ze allebei uit zijn gekomen, gewoon lekker vergelijken en een keuze maken.

 • Ben bang dat de games nu behoorlijk moeten inleveren op FMV en omvang. Dit klinkt niet positief, hoe je het ook wilt wenden. Sony evrlegt nu de verantwoording bij de ontwikkelaars en dat is duidelijk een teken van zwakte.

 • Dit soort berichten bevestigen alleen maar mijn vermoeden dat de PSP een stroomvreter ala sega gamegear wordt. En dat is slecht. HEEL slecht. En aangezien dit kreng ook nog alleen maar een accu heeft, en geen batterijen, betekent dit dat je onderweg amper kan gamen voordat de accu leeg is, en ook niet batterijen kan swappen zodat je doorkan. Kunnen alleen de mensen die in de auto zitten er gebruik van maken. Fantastisch. Ikzelf speelde GBA altijd in openbaar vervoer.  En kom op zeg. 2 uur maar voor video kijken. En als je er dan ook nog bijrekent dat accu's en batterijen slechter worden over tijd, en dat ze in het echt minder lang meegaan dan ze aangeven, dan blijft daar helemaal niks meer van over. Straks heb je in het echt maar 1 uur batterijkracht als je een film kijkt, kan je die niet eens afzien.  Sorry hoor maar ik zie het somber in voor PSP


 • ag ja we zien vanzelf wel in ieder geval koop ik wel een ds 2x zo goedkoop en wie gaat er nou films kopen om te bekijken op zo'n klein beeldscherm. vooral als die film langer duurt dan 2 uur an opeens valt die uit of moet je naast een stopcontact gaan zitten. nee geef mij maar een groot beeldscherm.

 • aH ja, dit is echt de nieuwe Generatie handhelds, de Batterrytime verschild gewoon perspel. wordt zo bij de DS, PSP en is al zo bij de N-Gage

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren