1. R.I.P Tupaccie..

R.I.P Tupaccie..

Sfeer is moeilijk uit te leggen. Het is terug te zien in historische games als Banjo. Het is terug te zien in films als Savin Private Ryan. Het is zelfs terug te zien in conflicten tussen landen. Maar hoe moeilijk moet het zijn om het torenhoge niveau van 2pac te evenaren? Rappers kwamen dicht in de buurt, Biggie evenaarde hem zelfs, maar zoveel emotie als deze jonge strijder in zijn teksten legt, en in zijn beats, is niet te beschrijven.

Toch doe ik een poging. Wat 2pac op een gewone middag naar bovenhaalt is ongelofelijk. Na wat lekkere muziek, gewoon rustgevend, zet je zijn ongelofelijke beats op. En zelfs na meer dan tien jaar maakt hij alsnog een prachtige indruk. En zijn verhaal maakt dat gevoel alleen maar sterker. Na een bloedstollende ruzie met die andere ongelofelijk goede rapper, Notorious B.I.G, moesten hij en zijn voormalige vriend hun zoektocht naar de ultieme hiphop-muziek in de volgende wereld voortzetten. Ze werden beiden oneervol neergeschoten en overleden aan hun verwondingen.

Dit is dan ook wat de mens lijkt te willen bereiken. Een gevoel van jaloezie en het geen respect onen voor een ander zijn prachtige prestaties. Na 1996 laaide de HipHop-wereld behoorlijk op en moesten NAS en Jay-Z de titel "NY's Best" uitvechten. Naar mijn mening heeft Jay-Z nooit enige kans gehad, maar kwam ook NAS niet dicht in de buurt van 2pac. Dat was ook niet vreemd. Paccie heeft zijn status juist opgebouwd door over de ghetto's waar hij vandaan kwam te rappen. En vandaar de emotie die er in hem loskwam. NAS mag dan de fenomenaalste teksten van alle rappers hebben, maar 2pac kán hij gewoon niet evenaren!

Met zo'n instelling bereik je nog wat, daar zouden de "homies" van anno 2008 nog een voorbeeld aan kunnen nemen. Échte HipHop bestaat amper nog en nu NAS en Jay bijna van hun pensioen gan genieten, terwijl de Wutang-clan en anderen allang niet meer op hun niveau zijn, lijkt het behoorlijk stil te worden rond de troon van beste, of legendarische, rapper. Met de instelling van 50-cent bereik je waarschijnlijk niet veel... Ze zouden eens een game over één van deze legendes moeten maken, dat verdienen ze...

Paccie & Biggie, rest in peace.

Dit artikel delen

Over de auteur

Mad