1. Donkey Konga

Donkey Konga

De samenwerking tussen Namco en Nintendo lijkt zijn vruchten af te werpen. Donkey Konga is alweer enige tijd uit in Japan en ik wist mijn handen te leggen op de felbegeerde conga’s. Na een weekje spelen (en zere handen) kan ik denk ik genoeg vertellen over dit spel. Eerst even een korte samenvatting voor geïnteresseerden.

Donkey Konga is een muziekspel dat standaard geleverd wordt met een set conga’s. In totaal zitten er dertig nummers in het spel en het is aan de speler om vrolijk mee te trommelen op de maat van de muziek. Van rechts naar links verschijnen er allerlei cirkels in het beeld die de maat aangeven. Afhankelijk van de kleur van de cirkel op het scherm heeft de speler vier mogelijkheden: sla op de linker conga (geel), sla op de rechter conga (rood), sla op beide conga’s (roze) en klap in je handen (grijs). Dit laatste wordt mogelijk gemaakt door een klein microfoontje in het midden van de conga’s.

Conga's met kwaliteit

Wanneer je de grote Donkey Konga doos inspecteert, zal je aandacht als eerste uitgaan naar de conga’s. Donkey Konga kost evenveel als een normaal Japans GameCube spel, maar de kwaliteit van de conga’s is van een buitengewoon hoog niveau. De conga’s hebben een groot formaat en wegen ongeveer één kilogram. Deze rakkers zullen niet snel bezwijken onder het trommelgeweld.

Zoals gezegd zitten er dertig nummers in het spel. Er is een grote variatie, maar de Japans-talige nummers zetten de trend voor het spel. Japanse kinderkoren afgewisseld met de zwoele vocale kwaliteiten van een kinderlokker, Donkey Konga is er niet vies van. De overige nummers variëren van Anime nummers, tot Nintendo klassiekers, tot Hongaarse folklore. Toch zijn het er naar mijn smaak nog steeds te weinig, gelukkig is er alweer een tweede Donkey Konga mini-DVD in de maak.

Boven alles is Donkey Konga een erg grappig spel in de singleplayer mode. Het spel biedt ook de mogelijkheid om met een vriend te multi-trommelen. Zoals je kunt begrijpen heb ik dit nog niet uit kunnen testen, maar het heeft zeker potentie. Naar een vriend kijken terwijl hij aan het spelen is, is erg saai. Tenzij je kunt lachen om iedere keer dat hij een fout maakt. Kun je dit niet, dan kun je net zo goed gewoon zelf meedoen. In Japan kun je al trommels los in de winkels kopen voor ongeveer de helft van de prijs van een Donkey Konga pack.

Muzikale zomer

Ik zou nog enkele alinea’s kunnen vullen met informatie over bijvoorbeeld de vele verschillende spelmodi, de absurde moeilijkheidsgraad en het drietal mini-games. De boodschap moge echter duidelijk zijn, ik heb mij erg vermaakt met deze game. De Europese versie staat gepland voor deze zomer. Rest alleen nog de vraag welke nummers er zullen verschijnen in de Europese versie. Dit antwoord blijven wij je vooralsnog verschuldigd, maar we duimen natuurlijk allemaal voor Frans Bauer’s Heb je even voor mij?

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • lig dat aan mij of werken de pics niet? :7

 • De pics werken gewoon.

 • Ligt dan aan jou, maar ook weer niet.  DNS van Chello (kan ook een andere provoider zijn) is nog niet helemaal goed, dus kan het zijn dat je de plaatjes niet ziet. Ik zie ze ook niet, maar 80% van onze gebruikers wel.

 • Hier werken ze ook gewoon. Maar ik ga dit spel toch nie kopen, k ga MGS twin snakes en nog zo'n 251 blocks memorycard kopen.

 • Metal Gear Solid komt 26 maart. Deze pas ergens in de zomer.

 • lollige game , denk wel dat ik hem ga halen . maar dit soort dingen slaagt toch niet aan in europa :(

 • Is wel een geinig spel.

 • Je bent vergeten te vertellen dat de 2e player ook gewoon zijn Gamecube controller kan gebruiken als "konga".  "Na een weekje spelen (en zere handen) kan ik denk ik genoeg vertellen over dit spel"Deze zin moet je echt schrappen. Jij schrijft p/reviews waardoor mensen games wel of niet gaan kopen. Je moet dus zeker van je zaak zijn en niet twijfelend overkomen.

 • Wat een onzin: De boodschap moge echter duidelijk zijn, ik heb mij erg vermaakt met deze game.

 • ik zie het al helemaal voor me van die mensen tussen de 12 en de 22 die dan op de bank zitten met zo'n trommeltje hahaha :D

 • Waarom niet? De hele familie staat ook al voor gek voor de EyeToy. :-D

 • Is trouwens nog redelijk lastig om te zeggen welke game beter is. Eyetoy of Donkey Konga. Ik heb ze allebei best wel veel gespeeld en vind ze allebei super tof, maar welke nou beter zou moeten zijn :S. Ik denk dat je langer met DK doet in ieder geval.

 • eye toy heeft meer mogelijkheden, en komt alweer deel 2 van uit.. dus denk dat eye-toy uiteindelijk meer te bieden heeft, neemt niet weg dat dit wel erg geinig is :)

 • Er komt ook alweer een nieuwe muziek disk voor donkey konga, zoals in de preview staat, Jaap. Mij lijkt me Donkey Konga wat leuker, omdat je er beter in kunt worden. Bij Eye-toy is het meer agressief in het rond slaan en meppen.  Hint: Als je wilt kijken of dit spel iets voor jou is moet je ff naar ign.com gaan, een donkey konga filmpje downloaden, en het spel gaan spelen op je tafel :). Als je dan dubbel ligt van het lachen, dan is het spel voor jou weg gelegd.  p.s. Waar kan ik het spel het beste importeren?


 • Aha, ik dacht al, wanneer gaat Jacob die impressie van Donkey Konga schrijven. Ik heb ook gezellig meegedaan, en vond het meekijken ook al lollig. Heb die hele dag erna dat ene nummer (links, links, links, links, rechts, rechts, rechts, rechts, klap :P) in m'n hoofd. Echt een melig spel. Als ik besloten heb welke console ik ga kopen (wil ze alle 3 :P) haal ik dit spel ook!

 • hey, hoe kwammie eigenlijk aan DK? ;)

  Maar tis een geweldig spel hé, multiplayer lijkt me ook heel cool met 2 conga's, want die controller zuigt!!!!

 • ikwil dit spelletje!!

 • Gaan we een keertje uittesten in de zomer Niels ;).  -BMH-

  Dit spel kun je op www.lik-sang.com importeren voor de nodige euros.

 • Hey ik vraag wel aan m'n ma of ze een extra conga kan meenemen (als dat kan) en dan gaan we helemaal los :P.

  Kvind et overigens wel heel jmmr dat je niet kan saven op een pal cube, want de minigames die je kan unlokken lijken me wel cool, en de andere geluiden voor je conga lijken me helemaal geweldig (vooral de techno geluiden, die zo'n 8000 punten kosten ofzo)  Oh er is trouwens ook een video review van Megaman die DK speelt, maar als ik die aan een levende ziel laat zien hangt er een ban boven mij hoofd, en krijg ik mijn conga's terug met een vuist-vormig gat erin ;)

 • zo is dat :).

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren