1. Au revoir, François!

Au revoir, François!

Vandaag is een zwarte dag voor voetbalminnend België. Om drie uur deze morgen is François Sterchele (lees: Sterkélé) overleden na een auto-ongeluk. De 26-jarige spits van Club Brugge is door een stuurfout van de weg geslipt en na een frontale botsing met een boom aan de kant van de weg is Sterchele onmiddellijk overleden. Het parket vermoedt dat hij te snel reed, wat ook wel aanemelijk is aangezien hij van snelle auto's hield, en daarom de zware klap niet overleefde.

De jonge Waal was voor vele jonge Belgische voetballers een voorbeeld. Pas op 23-jarige leeftijd zette hij voor het eerst een voet op een veld in de eerste klasse van België. Hij wist in vier jaar tijd op te klimmen van de vierde klasse naar de Jupiler League (Belgische eerste klasse) en tegelijkertijd een plaatsje te veroveren bij de Rode Duivels, onze nationale ploeg. Vorig jaar was hij zelfs topscorer geworden in de Belgische competitie.

Cois, zoals zijn vrienden hem noemen, was de populairste en meest geliefde speler van zijn club, Club Brugge. Van het moment dat de transfer van Germinal Beerschot naar Club rond was, werd hij door de fans in hun harten gesloten. Hij bleef een kwajongen, maar was een prima voetballer, een goede vriend en een fantastisch mens. Altijd met een glimlach op zijn lippen.

R.I.P. Sterchele!

Dit artikel delen

Over de auteur