1. OutRun 2

OutRun 2

Een tijdje terug was het hoge woord eruit: één van de grootste klassiekers uit het verleden zou een vervolg krijgen. Welk spel we bedoelen? OutRun natuurlijk en Sega heeft zichzelf als doel gesteld met het tweede deel net zoveel goodwill te kweken als met het eerste deel, dat zeventien jaar geleden zijn debuut in de speelhallen maakte.

OutRun 2 is een arcaderacer zoals die bedoeld zijn. Dat betekent geen botsingen, vreemde spelwerelden en turbo’s, maar wél risico nemen en tot het uiterste gaan zonder rekening te hoeven houden met allerlei ingewikkelde racetechnieken. Dit betekent ook dat OutRun 2 niet de grootste doelgroep zal aanspreken, maar wel een zeer fanatieke doelgroep.

Het spel ondersteunt bovendien Xbox Live en heeft naast een Arcade Mode ook een soort Challenge Mode met allerlei uitdagingen. Daarnaast oogt het geheel prachtig, met kleurrijke werelden en natuurlijk een keuze uit enkele fantastische Ferrari’s.

InsideGamer organiseert deze week een themaweek met OutRun 2 in de hoofdrol. Uiteraard blikken we terug op het eerste deel, maar we bekijken ook alle spelopties van het tweede deel en hebben een interview met de makers. Op zondag kun je de recensie verwachten, waaruit zal blijken of OutRun 2 zich kan meten met zijn legendarische voorganger.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Deel 1 was vroeger geweldig en heb ik ook heel veel gespeeld, ook deze game zal ik kopen en veel spelen. Vooral omdat ik ook veel liever een arcade racer speel. Maar het is geen game die hoge ogen zal gaan gooien, maar wel zeer vermakelijk :)

 • Dit spel heeft volgens mij nog geen enkel slecht cijfer ontvangen van de pers. Lijkt mij een zeer leuke titel in ieder geval.

 • nooit gespeeld en ik heb geen xbox dus zal hem denk ik ook niet spelen had ik overigens wel gewild. lijkt me een mooie game

 • hij is echt super ik kan hem iedereen aanraden die deeltje 1 ook geweldig vond. en er zit nu tijdelijk een bonus cd bij met de orginele soundtracks en remixen daarvan maar de muziek is zo goed heh.

  Iedereen kopen vandaag nog ;)

 • daar heb je wel gelijk in, maar jah je hebt van die games van vroeger die schreeuwen gewoon om een nieuwe game. Zo mag van mij ook wel een nieuwe Battle of Olympus of street of rage komen :)

 • hmm zal best leuk zijn maar als ik die screen bekijk dan had het volgens mij zelfs op de Dreamcast uitgebracht kunnen worden

 • Zoo anno 2004 8 bijna dezelfde ferrari's

 • know your ferrari's,

  tis toevallig wel de meest tot de verbeelding sprekende auto's

  helaas zal ik er nooit een hebbe

 • Hey, de doom van de racespellen is nog altijd Carmageddon :P

 • ik vond deel 1 ook geweldig. Ik denk dat het concept ook zeker nu nog werkt, ik vraag me alleen af of 8 auto's (en dan ook nog eens allemaal ferrari's) niet een beetje erg weinig is…

 • Mij bevalt het in ieder geval heel erg goed. Burnout 3 vond ik ook wel tof, maar die begon juist te irriteren (klote catch-up bijvoorbeeld) na een tijdje. Dit spel wordt alleen maar leuker omdat je er ook echt zichtbaar beter in wordt. Vooral als je een beetje het driften doorkrijgt. Wat mij betreft een echte topper, eentje die ik nog vaak zal spelen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren