1. Spelopties in OutRun 2

Spelopties in OutRun 2

OutRun 2 is het vervolg op de wel bekende arcade racer OutRun, het racespel met de prachtige bolides en uitgestrekte omgevingen. OutRun 2 is ditmaal niet alleen te vinden in de arcadehallen, maar ook op de Xbox. Het spel laat je maar liefst twaalf bloedmooie Ferrari’s besturen, samen met een schone dame aan je zijde. De omgevingen waarin je rondrijdt zijn adembenemend, zelfs wanneer je er met een enorm hoge snelheid langs sjeest. In dit artikel gaan we dieper in op de verschillende opties die het spel voor je in petto heeft.

Ferrari’s: razendsnelle racemonsters

Ferrari is in de autowereld zo’n beetje het beste wat je kunt krijgen, als je op zoek bent naar een snel racemonster. In OutRun 2 heb je van je vriendin in het spel zo’n prachtige Italiaanse sportwagen cadeau gekregen. Cadeau? Jazeker, maar daar moet je wel wat voor doen. Houd tijdens de verschillende ritjes je vriendin tevreden en ze zal je na afloop liefdevol omhelzen. Maak je fouten dan zal je vriendin je dit niet in dank afnemen. Zie maar eens een sportwagen die met 290 km/u over de weg raast, in bedwang te houden.

De (gelicenseerde) Ferrari’s zijn onder te verdelen in verschillende groepen, namelijk Novice, Intermediate en Professional. De auto’s die thuishoren in de Novice groep kunnen snel accelereren, zijn vrij makkelijk te besturen en hebben een redelijke topsnelheid. De twee auto’s die samen deze groep vormen zijn de Dino 246 GTO en de 365 GTS/4 Daytona. Hoewel de auto’s minder snel zijn dan de andere Ferrari’s in het spel, rijden ze toch nog met een enorme snelheid over de snelweg. Wie net begint met OutRun 2 doet er verstandig aan met een van deze twee auto’s de weg op te gaan.

De auto’s die thuishoren in de Intermediate klasse zijn weer een stuk sneller. De auto’s zijn wel iets pittiger in het gebruik, maar desondanks een goede all round keuze. Deze sportwagens verschillen subtiel van elkaar in gebruik, waarbij gedacht moet worden aan acceleratievermogen en de controle over de auto. De Intermediate klasse bevat de volgende auto’s: de F50, 360 Spider, 288 GTO, Testarossa, F355 Spider en de 328 GTS.

Als laatste zijn er nóg vier sublieme racemonsters in het spel aanwezig. Deze auto’s behalen duizelingwekkende topsnelheden, maar zijn moeilijk te besturen en kunnen minder snel accelereren. Deze Professional klasse wordt gevormd door de Ferrari F40, de Ferrari Enzo net als de 250 GTO en de 512 BB. Wanneer je deze sportwagens bestuurt, komt het pas echt aan op je rijvaardigheden.

Hoewel de Ferrari’s levensecht lijken, zijn de statistieken van de wagens niet vergelijkbaar met de wagens die je zelf op de weg ziet rijden. Ferrari’s kunnen namelijk niet soepel door een bocht driften met een snelheid van 250 kilometer per uur.

Verschillende spelopties

Wie niet te veel na wil denken, en direct zonder overbodige poespas aan OutRun 2 wil beginnen, kiest voor de OutRun Arcade Mode. Rijd binnen de tijd langs verschillende Checkpoints, en maak ondertussen de keuze tussen de moeilijke of makkelijke afslag. Wanneer je een periode met OutRun 2 hebt doorgebracht, kun je ook rondetijden gaan verbeteren door de verschillende bolides uit te proberen of door de bochten te driften. De originele arcade versie van OutRun is daarnaast ook aanwezig om de nodige goede herinneringen mee op te kunnen halen.

Wij gaven al aan dat het in OutRun 2 belangrijk is om je liefje naast je tevreden te houden. In de Heart Attack Mode deelt ze zelfs volledig de lakens uit, door je verschillende opdrachten te geven. Naast de verschillende opdrachten die je vriendin aan je geeft zul je echter ook het parcours binnen de tijd moeten voltooien. Goed op de tijd letten en gedwee de aanwijzingen van je co-pilote volgen is het devies.

De opdrachten die je moet voltooien variëren van het inhalen van andere auto’s op de weg, tot het raken van zo veel mogelijk pionnen. Wanneer je dit goed doet, verdien je hartjes. Maak je fouten, dan verlies je ze. Hoe meer hartjes, hoe beter de beoordeling, en hoe vrolijker je vriendin zich gedraagt. Maak je er een potje van, dan wordt ze kwaad en kun je die goede beoordeling wel vergeten. Net als in de OutRun Arcade Mode kun je aan het einde van een stage kiezen voor de makkelijke of moeilijke weg naar het einde van het parcours. Wanneer je bij een vork in de weg naar links rijdt, dan zullen de opdrachten een stuk beter te doen zijn dan wanneer je de rechterkant kiest. Let goed op de aanwijzingen die je vriendin geeft, zodat je de opdrachten kan voltooien.

Ben je de Heart Attack Mode zat, of heb je even geen zin meer in de Outrun Arcade Mode? Geen nood, aangezien de ontwikkelaar naast deze twee modi en de online optie ook nog een Challenge Mode heeft toegevoegd. Er zijn honderd verschillende missies die je zult moeten voltooien om deze mode goed af te sluiten. De opdrachten worden stukje bij beetje moeilijker en vragen op een gegeven moment het uiterste van je rijvaardigheid. Je wordt in deze mode echter wel beloond met nieuwe bolides en Ferrari verzamelkaarten, om maar een paar voorbeelden te geven.

Xbox Live

Naast de offline pret is er ook via Xbox Live genoeg te doen. Zo kun je tegen andere Xbox Live bezitters spelen, of online scoreboards bekijken. De tijden van de beste spelers kunnen zo worden omgezet in een ghost, zodat je kunt zien wat een goede manier is om de tracks zo snel mogelijk te voltooien. Er is tevens een belofte gedaan dat er in de toekomst downloadable content beschikbaar zal worden gesteld.

OutRun 2 is al met al een erg complete titel met genoeg spelopties om dagen, zo niet weken, mee bezig te zijn. Deze week zullen we nog met meer verdiepende artikelen komen, om uiteindelijk af te sluiten met een recensie. Houd InsideGamer dus goed in de gaten!

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Zijn die specials zoals deze nou dik gesponsord? En zo ja, krijgen die spellen dan automatisch een hoog cijfer?

 • Spellen krijgen sowieso niet automatisch een hoog cijfer, of het moet natuurlijk een erg goed spel zijn. Themaweken houden niet in dat "het spel" dan meteen een hoog cijfer krijgt.

 • Huiver zondag bij het lezen van mijn recensie :P. Ik heb al een cijfer in gedachte. :D

 • klaasje ik kan niet wachten op je cijfer :)

  maar het maakt me eigenlijk geen donder uit wat je hem voor cijfer

  geeft ik heb hem tog al en ik vind hem dik de moeite waard.

  Omdat het spel niet echt veel diepgang heeft en online het niet echt lekker loopt zal ik hem als ik jou was een 8,5 geven lijkt me een mooi cijfer voor een mooi spelleke. Zeker voor liefhebbers van heerlijke arcade racers is dit spel een echta MUST HAVE !!! :)


 • Ik moet zeggen dat ik er niet zoveel mee heb.. weet niet waarom? maar het spelt pakt me gewoon niet.

 • vet…ziet er echt goed uit, alleen een beetje weinig wagens

 • ik zou deze niet halen(ook al had ik een xbox:D)ik vind het er niet super uitzien en te weinig wagen. het zal trouwens wel een goed spel worden hoor:D:P

 • tis dat ik geen xbox heb anders had ik deze game wel gekocht, maar jah je kan niet alles hebben.

 • Ik heb het spel ook, meteen al eventjes gespeeld. In ieder geval doet het spel één ding goed: het arcadegevoel weergeven. Maar ik moet het nog wat uitgebreider spelen :).

 • Ik wil dit spel zoooo graag :) heb hem al eventjes stiekum gespeeld bij lokale gameshop vette shit!

 • Ik vind hem wel goed simpel weg om de reden dat het classice Outrun gevoel er nog steeds in zit :D

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren