1. Grassprietjesfilosofie

Grassprietjesfilosofie

Het is weer lente. Het weer is prachtig, want de zon schijnt vol op. De hemel is strak blauw en in de verste verte valt geen wolk te bekennen.

Je loopt naar buiten en meteen valt het op: alles is gruun (voor de niet Brabanders die dit lezen: met gruun bedoel ik groen). Ofja, alles is natuurlijk een groot woord, maar als je buiten bent kun je er bijna niet omheen. De blaadjes van bomen zijn groen, de struiken zijn groen, en zo ook de vele grasvelden.

Als mens zijn we gewend dat in de lente alles groen wordt, dus we staan er niet echt bij stil. Maar als je met een kater onder de douche staat, dan ga je pas beseffen hoe bijzonder en vreemd het eigenlijk is. Dan heb ik het niet over groen in het algemeen, maar over het grassprietje.

Ik vraag me namelijk af: wat is het levensdoel van een grasspriet?

De nadelen van het grassprietjesbestaan:

- Een grasspriet kan geen carrière opbouwen. Een grasspriet staat namelijk in een bepaald grasveld en daar zal hij blijven voor de rest van zijn bestaan. Het kan voorkomen dat een stuk grasveld op een andere plek wordt gelegd, maar voor het individuele grassprietje veranderd er eigenlijk niks. Als je geen werk of school hebt is er natuurlijk maar 1 uitermate geschikte bezigheid: bier drinken.

- Een grassprietje kan geen bier drinken. Tenminste, het grassprietje kan uit zichzelf geen bier drinken. Stel iemand morst wat bier over het gras, dan heeft het grassprietje geluk, maar de meeste grassprietjes komen nooit met het goudgele goedje in aanraking.

- Een grasspriet kan geen shoarma bestellen en/of eten. Stel iemand morst bier over een grasveld (of grassprietje voor de precisie-morsers) en het grassprietje drinkt dit bier op. Wat gebeurd er als het grassprietje dit bier opdrinkt? Inderdaad, hij zal zin krijgen in een vette hap (voornamelijk shoarma of kebab). Dat brengt ons bij het volgende nadeel:

- Een grasspriet heeft geen mobieltje. Hij kan dus niet naar de lokale shoarma boer bellen om een bestelling te plaatsen. En stel dat het grassprietje het toch zou kunnen bestellen dan zit hij met het volgende probleem:

- Er staan tering veel grassprietjes in 1 grasveld. Een grassprietje, no offense, heeft weinig unieks. Over het algemeen zijn ze allemaal gruun, ongeveer even lang en even dik en hebben ook geen unieke stem ofzo. Stel dat de shoarma besteld zou zijn, dan zouden de bezorgers (die vaak al genoeg problemen hebben met het juist spellen van een straatnaam) uitermate veel moeite hebben met het lokaliseren van het juiste grassprietje. Voor de optimisten: natuurlijk valt ook dit probleem op te lossen met genoeg energie en moeite, dus daarom gaan we verder.

- De shoarma is besteld en de shoarmabezorger heeft de goede, met bier gevoede grasspriet gevonden. De grasspriet kan zijn geluk niet op, want inmiddels ruikt het al lekker naar shoarma of kebab en een flinke pot knoflooksaus. En dan komt het grootste probleem, namelijk dat het grassprietje de shoarma en/of kebab niet op kan eten. Kortom: frustratie ten top bij de grasspriet.

De grasspriet is inmiddels erg teleurgesteld, is onder invloed van bier, heeft zin in shoarma die voor hem ligt, maar die hij niet kan opeten. Wat wil de grasspriet dus doen? Inderdaad, zijn bed delen met een sexy grasspriet meisje. De deceptie is nu compleet:

- Een grasspriet heeft geen bed.

- Een grasspriet heeft geen geslachtsorganen, om het maar netjes te zeggen.

En daarom roep ik op tot een uitgebreide discussie:

Wat is het levensdoel van een grasspriet en waarom bestaan ze überhaubt nog?

Dit artikel delen

Over de auteur