1. Pixsolated.4 - Een PS3 erbij

Pixsolated.4 - Een PS3 erbij

Al sinds de aanschaf van mijn Wii in oktober 2007 zit ik met het idee van een tweede console in mijn hoofd. Maar wat wordt het een PS3 of een Xbox 360. Na enige tijd verdween het idee tot een week terug. Maar waarom nog een console naast mijn Wii?

Vooral omdat mijn Wii als familie apparaat dient en een chronisch tekort aan bepaalde games heeft. De Wii is leuk voor Mario en de andere top franchises maar daar houdt het qua echt gamen wel op. Racegames zie je amper op de Wii hetzelfde geld voor shooters. Daarnaast mis ik echte online functionaliteit en DLC. Ik zie namelijk graag dingen die mijn speelduur verlengen, iets wat een online mode en DLC beiden doen mits goed uitgewerkt.

Zowel de 360 als de PS3 beschikken hierover. Xbox Live staat als een huis en is lange tijd de reden geweest om een 360 te halen. Daarnaast is de 360 130 euro goedkoper. Tenminste dat is op het eerste gezicht zo. Ik beschik namelijk alleen over draadloos internet, kortom ik moet dus een adapter à 80 euro kopen wil ik online kunnen of een ethernet kabel door mijn hele huis leggen en rechtstreeks op het modem aansluiten. Kortom dan is de 360 nog maar 50 euro goedkoper. Ik heb echter ook een hekel aan batterijen dus een play en charge kit is noodzaak. Weer 20 euro en dan nog Xbox Live Gold à 60 euro kortom zoveel goedkoper is de 360 niet als je dezelfde specificaties als de PS3 wilt. Die heeft namelijk standaard Wi-Fi standaard een accu en gratis online gamen.

Uiteindelijk kwam ik op een prijs van 439 voor een PS3 met Ratchet & Clank: Future Tools of Destruction en Uncharted: Drake's Fortune. Wat dertig euro onder de verkoopprijs in de meeste winkels ligt. En per saldo maar iets duurder is dan een 360 met alles erop en eraan.

Toch heb ik geen 360 genomen omdat de PS3 exclusives me net iets meer aanspreken en de andere games die mij aantrokken toch multiplatform zijn. Daarnaast heeft de blu-ray speler ook een beetje meegeholpen gezien die strijd toch zo goed als besloten is en ik hier een HD Ready (ja ik weet het dat is niet het top notch 1080p maar beter dan niets) televisie aan de muur heb hangen.

Bottomline voor je een console koopt ga niet altijd op de prijs alleen af maar kijk goed naar wat je krijgt want extra accessoires kunnen de kosten nog lelijk omhoog gooien.

Dit artikel delen

Over de auteur