1. WRAAAAAAAAAK!

WRAAAAAAAAAK!

Ok, eerlijk is eerlijk, misschien doe ik het mezelf wel aan en kan ik beter weg blijven van sites als www.gamepolitics.com. En misschien is het ook beter dat ik niet zoveel waarde hecht aan wat de algemene wereldpopulatie denkt over games. Toch heb ik iedere keer als ik een outsider, iemand die geen games speelt (nee, Red Cat rekenen telt niet!) maar vervolgens wel zijn/haar gal spuwt over de slechte in vloed van onze geliefde subcultuur.

Mja, er was, voordat ik doelloos in de rondte begin te ratelen, een nieuws bericht over GTA4 op radio 1. De game was uitgekomen en in plaats van het voorbij te laten gaan zonder een woord te reppen (wat ze bij Manhunt 2 en Condemned 2 wel deden) moesten ze hier wel weer woorden aan vuil maken. Geheid zal dit te maken hebben gehad met de algemene populariteit van de serie. In ieder gaval kwam het er op neer dat de game gewelddadig was. No shit Sherlock, en ik maar denken dat het vergelijkbaar is met “Hello Kitty; Adventure Island”.

Vervolgens claimen ze dat kinderen er agressief van zouden worden. Volgens mij hebben deze mensen wat gemist… ER STAAT OP DE DOOS 18+. Dit houd in dat het op een volwassen publiek is gericht en niet op 14-jarige koters die niet eens hun hormonen op orde hebben, laat staan emotioneel stabiel zijn. Dit ziet de games industrie in; vandaar het 18+ label! Niet dat dit alles zegt; ik speelde op mijn 12de ook Mortal Kombat, wat onder geen beding betekende dat ik mijn buurjongen zijn schedel inclusief een stuk ruggengraat van zijn lichaam verwijderde.

Dat is nog Nederlandse kritiek die, globaal gezien, nog gematigd is. In Amerika is er nu een of andere kerel die twee mensen heeft vermoord nadat hij GTA had gespeeld. De pers lieten, in de grootste vorm van stupiditeit die ik de laatste jaren in de pers heb gezien, achter wegen dat deze jongen labiel was, een afschuwelijke jeugd had gehad en dat een dokter aangaf dat GTA en de moord niet met elkaar verbonden zijn. Puurweg om de vuren van de kruisvaarders tegen games aan te wakkeren gooien ze deze eenzijdige olie op het vuur van ongegronde haat. Deze mensen schreeuwen dat hun kinderen verwoest worden door deze games. Misschien moet dit soort fanatici eens wat minder campagne houden en wat meer tijd nemen om diezelfde kinderen te begeleiden. Kijk wat voor game je kind speelt en welke leeftijdscategorie er aan toe word gewezen.

Wat ik dan nog het meest verwerpelijke vind aan deze groep mensen is het feit dat ze alle realiteit het raam uit gooien. Shooters zijn in eens moord simulators, maar als zoonlief Die Hard 4.0 wil zien moet –ie dat gewoon doen. Ook wil ik er nog even aan toevoegen dat de meeste van deze simpele zielen hun kind wel de bijbel door de strot duwen. Ik weet niet of jullie het oude testament hebben gelezen, maar daar staan meer gruwelijkheden in dan menig game bevat.

Om nog even op het eind richting te geven aan deze brok opgekropte woede zal ik even een conclusie trekken! CONCLUSIE: Weet wat je kind doet, als er 18+ op staat dan is dat niet het vetpercentage en games zijn niet slecht je kind is verantwoordelijk voor zijn eigen daden.

Dit artikel delen

Over de auteur