1. Hype

Hype

Voor wie deze log aangeklikt heeft om een interresant stukje te lezen moet ik teleurstellen. Het wordt geen mooie,diepe,leuke of grappige log, het wordt gewoon een log waar ik even mijn frustraties uit op insidegamer.

Ik heb het namelijk over het feit dat minstens 50% van insidegamer niet eens weet wat het woord 'hype' betekent. Daarvoor citeer ik even de eerste alinea uit onze goede vriend: Wikipedia:

Een hype (uit te spreken haip, op zijn Engels; afgeleid van het Griekse hyper = "boven") is een verschijnsel dat bovenmatige media-aandacht krijgt en daardoor belangrijker lijkt dan het in werkelijkheid is. Het gevolg van dit mechanisme kan zijn dat iets wat als een hype begint, uitgroeit tot een werkelijk belangwekkend verschijnsel. Wanneer een verschijnsel in een korte periode mateloos populair is geworden, en ontstaan is zonder exceptionele media-aandacht, wordt dit een rage genoemd.

Een hype is dus iets wat meer media-aandacht krijgt dan dat het werkelijk waard is. De meeste op insidegamer denken dat een hype gewoon heel veel media aandacht is. Termen als overhyped zijn dus fout, aangezien hyped al overhyped betekent. Ook uitdrukking als 'De hype waarmaken' kloppen niet, aangezien de game dan juist bewijst dat het geen hype is.

Dit moest ik even kwijt, bedankt dat je dit stukje tot het einde hebt doorgelezen aangezien het niet boeiend is om te lezen, je kunt nu weer leuke logs gaan bekijken.

Dit artikel delen

Over de auteur