1. Nintendo maakt meer winst dan verwacht

Nintendo maakt meer winst dan verwacht

Nintendo heeft in het eerste kwartaal van het huidige financiele jaarboek, dat loopt van april tot en met september, meer winst geboekt dan verwacht. Nintendo ging uit van een winst van 225 miljoen dollar, maar wist uiteindelijk een winst van 416 miljoen dollar in de boeken te schrijven.

Als gevolg van deze possitieve cijfers heeft Nintendo de winstverwachting van het volledige fiscale jaar bijgesteld van 631 naar 757 miljoen dollar. Overigens dook Nintendo in dezelfde periode vorig jaar voor het in haar geschiedenis in de rode cijfers.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Rejoice!  Toepasselijk wel, "Sega is dood" column en dit nieuwsbericht. Eindelijk is de strijd Nintendo vs Sega klaar. Had ik als klein kind toch nog gelijk MWAHAHAHA! ;-)  -MOD BREAK-

  Notorious_Roy ontpopt zich als een ware nintendroid!!! :D • Tja, men zit zich altijd zo blind te staren op die grote consoles en daarin is nin zeker niet de marktleider maar een GBA is ook die prijs en daar verkoopt nintendo er miljoenen van als zoete broodjes.  Aub hierna geen reacties van "dat zal niet lang meer duren want de PSP blabla". We zullen dat dan wel zien hé.

 • Ik geef nog Nintendo nog 1 of 2 generaties. En dan zijn ze finished. Mark my words ze houden het niet vol tegen Sony en Microsoft. Microsoft maakt de winst van Nintendo in een week ofzo. :P

 • Het enige verschil is dat het Nintendo omde fans gaat, en Sony + M$ om de $$.

 • Ik geef nog Nintendo nog 1 of 2 generaties. En dan zijn ze finished. Mark my words ze houden het niet vol tegen Sony en Microsoft. Microsoft maakt de winst van Nintendo in een week ofzo. :P Met zo'n dom gelul geef ik jou nog niet eens een generatie

 • Het is dat nintendo de gba haaft anders was het allang falliet geweest.

  Als straks de PsP komt gaat nintendo er net als sega mee stoppen alleen

  nog maar spelletjes. Dan krijgen we Mario 12 Op de Ps3.

  Lang leve Sony en Bill G.

 • Het enige verschil is dat het Nintendo omde fans gaat, en Sony + M$ om de $$.

  Zucht… Het gaat ze allemaal om de poen, Nintendo is echt geen uitzondering.

 • -MOD BREAK-

  Notorious_Roy ontpopt zich als een ware nintendroid!!! :D Goh, bel de kranten, dit is wereldnieuws :D  Anyway:Ik geef nog Nintendo nog 1 of 2 generaties. En dan zijn ze finished. Mark my words ze houden het niet vol tegen Sony en Microsoft. Microsoft maakt de winst van Nintendo in een week ofzo. :P

  M$ heeft op de Xbox nooit winst gemaakt volgens mij, tuurlijk is het superrijk door Windows enzo, maar de gamesdivisie maakt niet zoveel winst.  Nintendo gaat al dik 100 jaar mee. Het is inderdaad wel zo dat de laatste 2 consoles niet het succes van de SNES kunnen evenaren, maar we (ja we ;) ) gaan vrolijk door :)
 • hahah nintendo heeft echt wel langer dan 1 of 2 jaar. Maar nintendo is ook meer fan gericht, terwijl microsoft en sony voor het grote publiek gaan, maar nintendo is nog wel steeds de betaalbaarste van allemaal, en dat maakt het aantrekkelijk.En microsoft heeft op zijn console helemaal nog geen winst gemaakt, en ben bang dat ze dat met de next gen ook niet zullen doen, alleen billgates heeft genoeg geld.

  Maar ik ben dus niet anti microsoft, want alle 3 consoles hebben ze sterke en slappe kanten. Mij gaat het erom dat ik plezier heb in het gamen en bij welke console dat is maakt me niet zo veel uit, tuurlijk heb wel een voorkeur. Maar mij boeit het niet zo wie de beste is en wie niet.

 • @ Notorious:  hahaha 1 of 2 generaties…

  het draait om gamen jochie en niet om macht en power, en daar bakt microsoft geen bal van! Zonder halo/2 en xbox live was xbox NIETS MARK MY WORDS dus maak je geen illusies..

 • Zonder halo/2 en xbox live was xbox NIETS MARK MY WORDS Das niet waar :) De Xbox heeft ook geweldige games hoor :) En een goede controller (S variant). LIVE maakt het alleen maar beter.

 • Geld maakt een hoop goed ;) • Het enige verschil is dat het Nintendo omde fans gaat, en Sony + M$ om de $$.

  Jij spaced! Tuurlijk joh, en Sint Miyamoto vraagt geen geld voor z'n games. Ga toch buiten spelen joh. :)

  M$ heeft op de Xbox nooit winst gemaakt volgens mij, tuurlijk is het superrijk door Windows enzo, maar de gamesdivisie maakt niet zoveel winst.

  Boeiend? Microsoft zelf maakt zoveel winst dat dat niet eens uitmaakt. Al lijden ze 10 jaar lang verlies toch voelen ze er niet van.  Nintendo blijft goedkoop omdat ze met goedkope onderdelen voor hun consoles gebruiken en wat is het resultaat? Een console waar je alleen maar mee kan gamen… Nou het publiek wacht daar niet op. Ze willen extra's.


 • Nou het publiek wacht daar niet op. Ze willen extra'sGoh… en ik altijd denken dat een GAMEconsole om te spelen is =/

 • Boeiend? Microsoft zelf maakt zoveel winst dat dat niet eens uitmaakt. Al lijden ze 10 jaar lang verlies toch voelen ze er niet van. Verlieslijdende divisies gaan meestal niet lang mee. Dat zou dom zijn :)

 • Mijn 2 redenen toendertijd dat ik een ps2 kocht was, dat ik final fantasies wou spelen weer, en dat we nog geen dvdspeler hadden;p Dus vergis je daar niet in dat mensen extra's niet boeiend vinden(ja de psp is overdreven met films kijken en ik heb een hekel aan FF nu:p)

  En dat nintendo fangericht is, dikke bulllschijt>_< de fans zeiken al 2 jaar, wanneer gaat de cube online wanneer gaat de cube online, cube gaat niet online. T is wel zo dat ze de bekende namen blijven gebruiken, maar t feit is, die fans worden ouder en willen ook es wat nieuws, en nintendo gaat er vanuit dat iedreen nogsteeds mario enzo kent, nou kijk ff 10 jaar terug, toen waren die bekende namen toch wel veel bekender dus t is alleen maar stupid dat ze alleen maar aan de fans denken(of dat idee krijgen de fans tenminste van nintendo maar t gaat hun ook om t geld:p)

 • Persoonlijk denk ik (nu ik nintendo's volgende console nog niet gezien hebbe, misschien verandert mn mening dan) dat ze beter kunnen richten op de handheldmarkt en games gaan maken voor sony en/of MS(niet dat dat ooit gaat gebeuren) maar nintendo maakt volgens mij alleen maar winst met die gba en straks met de DS

 • Verdubbeling van de winst is ook niet zo moeilijk als je het jaar ervoor nog in het rood stond :D Microsoft en Sony verdubbelen hun winst dan wel niet maar ze maken stukken meer winst dan Nintendo.  Ik hoop voor Nintendo dat de PSP flopt en de opvolger van de GameCube succes heeft anders lijkt het me dat Nintendo het nog geen 2 generaties meer volhoudt.  Nintendo heeft gewoon een aantal goede producten. Zoals de GBA SP en Pokémon. Die verkopen. De GameCube is meer een flop dan een top.  Dat gezeur over Nintendo denkt in games niet in geld. Elk bedrijf denkt in geld. Anders zou een bedrijf geen bestaansrecht hebben. Bij Nintendo gaat het om de gameplay en originaliteit. De NDS is pretty original maar Mario Party 28, The Legend of Zelda 14, Wario Ware 9, Kirby's Airride 6, Metroid 12, Pokémon 45 zijn toch niet echt origineel te noemen.  Pikmin is een goed en origineel iets van Nintendo. Daar wil ik wel maar van zien. En laat ze eens een serieus spel maken. Een racespel als Forza of GT4 bijvoorbeeld.


 • Ik vind dat je pas kan spreken over een flop als ie dood is, terwijl het niet de bedoeling was.

  Tis er meer tussenin.

  We moeten pas conclusies gaan trekken als we de NGC achter de rug hebben :)

  We krijgen nog een hele goeie Zelda!  Ik denk zelf dat door de naam Nintendo de DS HARD de PSP gaat ownen.

  De PSP zal denk ik meer gezien worden als een multimediapparaat.
 • Ik noem iets een flop als t grootste deel vd gamers(GEEN FANBOYS DUS) ook zelf zeggen dat dat ding geflopt is en ik zie t zelf ook als een redelijke flop maar toch er komen deze komende maanden wel een paar toppers uit…in europa dan he weet niet van de rest vd wereld, dus misschien gata t beter misschien niet..

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren