1. Welke toppers komen eraan t/m juni?

Welke toppers komen eraan t/m juni?

Dit is meer een vervolg op een oude weblog van mij. Er kwamen een heleboel games uit in april en volgende maand (juni) komen er weer een heleboel toffe games uit. Deze games zijn vooral voor mij interessant, maar dit keer zal ik ook enkele games bespreken die jullie ook wel interessant vinden of nog niet wisten dat die binnenkort al uit zal komen!

Penny Arcade Adventures: On the Rain-Slick Precipice of Darkness – Episode One

Releasedatum: 21 mei 2008

Platform: XBLA en PC

En we beginnen meteen met één van de langste titels. Bijna iedereen die webcomics wel eens een keer leest, kent Penny Arcade. Fans van deze webcomic kunnen ongeveer verwachten wat de game biedt en dat is veel humor. De game is een soort RPG en is gemaakt in samenwerking met de makers van Sam & Max. Er zijn al enkele previews verschenen en deze zijn redelijk positief over de game. Het kost wel 1600 Microsoft punten, dus ik denk dat dit vooral aan gaat slaan bij de echte Penny Arcade fans.

Rock Band

Releasedatum: 23 mei 2008

Platform: Xbox 360 en Playstation 3

De Guitar Hero hype is enorm. Ik heb het zelf ook bijna gehaald, maar ben er uiteindelijk toch van af gezien. Rock Band is al een tijdje uit in Amerika en dat is ook een enorm succes. Eindelijk komt de game dan ook hier uit. Enige nadeel (naast de late release) is dat de instrumenten wel duur zijn. Zullen de Europeanen dit pikken of zullen ze Rock Band links laten liggen? Ik denk toch het eerste. Alhoewel de game in heel Europa is uitgesteld zal gameshop Dimension Plus schijnbaar deze wel kunnen leveren. De kosten zullen nog hoger worden.

Haze

Releasedatum: 23 mei 2008

Platform: Playstation 3

Er wordt veel verwacht van Haze. Dit zou de volgende goede shooter moeten worden op de PS3. De game ziet er aardig uit, maar van de gameplay ben ik er niet zo kapot van. Ik heb de demo gespeeld, maar sorry, dit lijkt niets voor mij. Misschien is de multiplayer wel leuk, maar de nectar-gimmick vind ik niet zo geweldig. Er zijn vast veel mensen die staan te wachten op Haze, maar ik ben bang dat het toch een matig spel wordt. Zo niet, dan is dat mooi voor Sony, want ze kunnen wel wat goed verkopende exclusieve games gebruiken. Ik zou zeggen, probeer de demo zelf maar even uit.

Top Spin 3

Releasedatum: 30 mei 2008

Platform: Xbox 360, Playstation 3, Nintendo Wii en Nintendo DS

Liefhebbers van tennis kunnen eindelijk weer genieten van een Top Spin spel. Deze serie is nog steeds de beste, tenzij je meer voor het arcade-gevoel wilt gaan, in dat geval is het Virtua Tennis. Het interessante van Top Spin 3 is dat er ook een Nintendo Wii versie uit komt. Zal deze versie de simpelheid en hoge fun-gehalte van Wii Sport’s tennis kunnen verslaan? Laten we het hopen, want wat meer diepgang in het spel zou zeker geen kwaad kunnen. Ik hoop dat ze de game flink wat verbeterd hebben, want Top Spin 2 vond ik niet zo’n geweldige game. Het leek namelijk te veel op Top Spin 1.

Ninja Gaiden II

Releasedatum: 6 juni 2008

Platform: Xbox 360

Wat maakte Ninja Gaiden zo goed voor mij? De stoere held Ryu? De brute moves? De moeilijkheidsgraad? Nee, Ninja Gaiden vond ik geweldig vanwege Rachel! Helaas komt ze waarschijnlijk niet terug in Ninja Gaiden II en dat vind ik jammer. Ik had dan ook weinig interesse in deze game, totdat er meer details boven kwamen. Tenminste twee vrouwen komen in het verhaal voor. En toen ik het filmpje hieronder zag, rende ik naar de winkel om de game te preorderen! Ik kreeg er nog een Ninja Gaiden II shirt bij ook! Needless to say, ik kan nu niet meer wachten op de game!

Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots

Releasedatum: 12 juni 2008

Platform: Playstation 3

Eindelijk komt dan de eerste echte console-seller uit voor de PS3! Dit zou de game moeten zijn die de 360 moet inhalen in aantal verkopen. Of dit zal blijken, valt nog te bezien, maar in Europa heeft de PS3 de 360 al ingehaald (dankzij GTA 4). Dus met MGS4 kunnen ze mooi op de 360 uitlopen. Dit zou tevens de laatste MGS moeten worden, maar er zullen ongetwijfeld spin-offs komen. MGS1 en MGS2 vond ik gaaf, maar MGS3 kwam niet zo goed over bij mij. Hopelijk wordt MGS4 weer interessant, want ik weet verder (opzettelijk) zelf nog weinig over het verhaal. Ook de multiplayer moet heel interessant worden. Een ander reden waarom ik zelf MGS4 wil halen, is omdat ik al een tijdje droog sta qua PS3 games.

Alone in the Dark, Near Death Investigation

Releasedatum: 20 juni 2008

Platform: Xbox 360, Playstation 3 en Nintendo Wii

Dit zou de game moeten worden die Atari uit de slop moet brengen. Het interessante aan deze game is dat het zich afspeelt in Central Park. De Alone in the Dark kenners weten dat dit een survival horror-game is. Wat ik er zelf van gezien heb, is dat de game er goed uit ziet, maar of de gameplay ook goed wordt ... laten we het hopen voor Atari. Ik heb namelijk alleen maar technische demo's van dit spel gezien, maar de echte gameplay erin heb ik nog niet gezien.

Super Smash Bros. Brawl

Releasedatum: 27 juni 2008

Platform: Nintendo Wii

Veel hoef ik niet te vertellen over deze game. Voorlopig Nintendo’s laatste troef voor de Wii. Het concept is simpel: lekker een potje vechten met alle bekende personages uit Nintendo games en wat gastrollen hier en daar, zoals Mario (uiteraard), Pikachu, Samus, Pit en zelfs Solid Snake! Dit is een game waar je heel veel plezier mee kunt hebben met de multiplayer (zodra je de meeste dingen unlocked hebt met de singleplayer). Net als met Mario Kart Wii, kun je ook met SSBB online spelen.

Uiteraard komen er vast nog wel meer leuke spellen tussendoor, maar dit zijn toch de belangrijkste releases van nu tot eind juni en zoals je kunt lezen of zien aan de lengte van dit weblog, zijn het toch een heleboel games. En dan zijn we op de helft van het jaar 2008, die ons al prachtige games heeft geboden!

Dit artikel delen

Over de auteur