1. Dualshock 3

Dualshock 3

Hij is nog niet in Europa uit, maar dankzij de lokale gameshop in Zwolle, Level Up, heb ik hem al kunnen kopen. In deze log laat ik zien wat het voordeel is van het zwaargewicht, wat voor vernieuwingen er zijn en welke games er echt leuker op worden.

Nou hierboven staat ie dan: de Dualshock 3, de nieuwe controller van Sony. Sony was het gezeur van alle fan(boys) zat over dat de sixaxis geen 'rumble' had. Ik hoop dat jullie allemaal weten wat 'rumble' is, anders leg ik het nog even uit. 'Rumble' is de trilfunctie in een controller. OK, nu weer verder. Doordat er nu 'rumble' inzit is de Dualshock 3 twee keer zo zwaar als de sixaxis, maar WTH boeit dat nou weer? Niks dus, vind ik ook. Het was je waarschijnlijk al opgevallen dat er ook 'sixaxis' op de Dualshock staat. Wat eigenlijk volkomen logisch is omdat er nog altijd de sixaxis beweegbare functies aanzitten. En zoals iedereen weet staat er op de achterkant van een PS3-game doosje: SIXAXIS motion sensitive. vandaar 'sixaxis' op de Dualshock. Voor de rest brengt het niet echt vernieuwingen met zich mee. Sony had een betere Bluetooth verbinding beloofd (was dat nodig dan?), maar daar heb ik niks van gemerkt.

Nu ga ik wat games noemen die echt beter worden met de Dualshock. Helaas heeft niet elke game een functie met de Dualshock, waaronder een paar toppers als CoD 4 en Rainbow six. Maar niet getreurd, want er zijn meer dan genoeg andere games om je mee te vermaken met de nieuwe controller.

Warkawk

Warhawk verdient echt een lintje met de nieuwe Dualshock. Persoonlijk vind ik Warhawk niet zo'n geweldige game, maar door de Dualshock heb ik het de laatste tijd helemaal kapot gespeeld. Elke PS3 bezitter kent Warhawk wel, maar lang niet alle mensen daarvan hebben hem. Je kunt het vergelijken met Battlefield, maar dan alleen online en vliegtuigen spelen een grote rol. Mensen die hem wel hebben moeten bijna wel de Dualshock 3 aanschaffen. Incognito heeft echt overal aan gedacht met de komst van deze controller Bij een turbo van je Warhawk wordt je letterlijk meegezogen en als je valt van een grote hoogte is het bijna onmogelijk je controller vast te houden.

Uncharted: Drake's Fortune

Uncharted, mijn favorite game op de PS3. Adembenemend mooie graphics, een geloofwaardig verhaal en nog veel meer. Ik heb deze game 100% uitgespeeld en het verveelt mij nog steeds niet. Dankzij de Dualshock 3 is hij nog beter geworden. Voor mij was het niet voor te stellen, maar het kon. De recoil van je wapen voel je en als Nathan bijna dood is voel je zijn hart kloppen in jouw hand. Dit voegt toe aan het realisme van de game, die al aardig hoog was. Bij Uncharted werd net zoals bij Warhawk overal aan gedacht met de nieuwe Dualshock.

Resistance: Fall of Men

De beste PlayStation-only shooter. Met het heerlijke verhaal werd het goed verkocht en wordt ook als de eerste PS3 topper gezien. Ook deze game werkt zeer goed met de nieuwe controller. Bij elk schrik-moment shake je helemaal mee en bij een brul van een Chimera-wezen is het ook geen pretje de controller vast te houden. Jammer is de recoil niet zo goed uitgewerkt als bij Uncharted, maar je moet de Dualshock wel goed vasthouden als je schiet.

Dat waren de games die het beste werkte met de Dualshock 3. Nu denk je natuurlijk: moet ik daar nou echt 65 euro aan uitgeven? Dat dacht ik eerst ook, maar het is zeker het proberen waard. Dit laat de glorie zien die de games van Sony hebben. Hij is duur, maar voegt zeker toe aan de waarde van een game!

Dit artikel delen

Over de auteur