1. Peter Moore over Xbox fouten en toekomst

Peter Moore over Xbox fouten en toekomst

Microsoft Vice President Peter Moore heeft in een interview met Nikkei Business Publications een aantal interessante uitspraken gedaan.

Dat de Xbox in Japan niet is aangeslagen, is bekend. Volgens Moore heeft Microsoft drie grote fouten begaan die van invloed zijn geweest op het uitblijven van succes van het apparaat aldaar.

Allereerst is de huidige Xbox volgens de Japanners net zo groot als een videorecorder, en komt het design niet overeen met de heersende smaak en mode in Japan.

Het aantal verkrijgbare spellen is volgens Moore te klein. Daarnaast vinden de Japanners de spellen voor de Xbox veelal niet interessant.

De grootste oorzaak is echter het feit dat Sony met haar PlayStation 2 een voorsprong had van twee jaar. Een dergelijke voorsprong is volgens Moore door geen enkele concurent in te halen, ook niet door Microsoft.

Microsoft gaat deze zaken in de toekomst anders aanpakken. volgens Peter Moore zal De Xbox opvolger zal een stuk kleiner zijn dan de huidige versie, en zal er meer aandacht besteed worden aan het design. Bij de lancering van het nieuwe apparaat zullen er ook voldoende titels verkrijgbaar zijn die de Japanse spelers aan zullen spreken.

Sony gaat in haar PlayStation 3 Blue-ray disc technologie toepassen. Het is volgens de interviewer van Nikkei Business Publications zeer waarschijnlijk dat het apparaat niet als spelcomputer in de markt gezet gaat worden, maar als een multifunctioneel apparaat dat naast spellen ook films en muziek afspeelt, die ook op het nieuwe Blue-ray medium zullen staan.

Microsoft wil zich volgens Peter Moore blijven richten op het maken van een spelcomputer, die net als zijn voorganger direct bij de lancering online kan via een breedband verbinding. Men gaat de bestaande online functies waar nodig verbeteren en uitbreiden. Er is een goede kans dat het vernieuwde Xbox netwerk ondersteuning gaat bieden voor Internet telefonie.

Moore wil niet veel zeggen over de lancering van de Xbox 2. Het enige wat hij kwijt wil is dat Microsoft de concurentie niet opnieuw een voorsprong zal laten nemen. Dat Microsoft de strijd nog lang niet heeft opgegeven in Japan blijkt wel uit de strijdlustige afsluiter van de Vice President: "Een overwinning of nederlaag in de spelcomputer wereld wordt niet bepaald in slechts één generatie".

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • De grootste oorzaak is echter het feit dat Sony met haar PlayStation 2 een voorsprong had van twee jaar. Een dergelijke voorsprong is volgens Moore door geen enkele concurent in te halen, ook niet door Microsoft. Denk dat ie hier een heel goed punt te pakken heeft :)

 • Allereerst is de huidige Xbox volgens de Japanners net zo groot als een videorecorder, en komt het design niet overeen met de heersende smaak en mode in Japan.  Zelfs onze tig jaar oude videorecorder is nog kleiner…

 • Heel simpel. Wilt Microsoft er voor zorgen dat de Xbox in Japan aanslaat? Contracteer Square-Enix (met een minder arrogante houding) zodat de volgende generatie FF en DQ games op de Xbox 2 uitkomen en Japan gaat masaal aan de Xbox 2 :)

 • En die kans zit er dik in, want een hoge Square Enix pief liet onlangs in een interview weten dat hij niet uitsluit dat er spellen van SE op de Xbox(2) zullen verschijnen in de toekomst. Al zal Sony hier waarschijnlijk een stokje voor proberen te steken.

 • Dit vind ik wel goed van MS. Niet alleen maar berichten dat het goed is gegaan, maar ook de eigen fouten toegeven. Weliswaar wist iedereen dit al, maar toch  Nog beter dat ze meer aandacht aan het design gaan besteden. Voor veel mensen is dit best belangrijk. De huidige Xbox ziet er gewoon niet uit.

 • nooo krijgen we straks allemaal van die debiele japanse anime/draken spellen:s was juist blij dat die een beetje wegbleven op de xbox….

 • de grootste rede dat de xbox niet aangeslagen is in japan is omdat xbox echt een amerikaans (lomp) ding is met amerikaanse games..  je wil niet weten hoeveel games er voor de PS2 worden ontwikkeld in Japan die hier nooit het daglicht hebben gezien..  en dat zal voor die box nooit gebeuren omdat microsoft nou eenmaal amerikaans is tenzij ze hun games door japansers laten ontwikkelen in japan zelf dus.  en wat een gelul over de PS3 wordt een multimedia apparaat, wat volgens microsoft niet aanslaat.. wat was de PS2 dan? die is juist ook verkocht omdat het DVD's (films) kon afspelen.. net als toen de tijd de PSone muziek cd's kon afspelen.. :)  hier een heel leuk stukje over hoe de toekomst er uit zou kunnen gaan zien vooral pagina 3 is nice voor ps3 en xbox2 fans :)  http://ps2.ign.com/articles/553/553058p1.html

  na het lezen van het hele stuk heb ik echt zo iets van laat die PS3 en z'n max100GB zware Blu-ray disks maar komen

 • @Sjaak NL, dat is nogal een beetje kortzichtig. Als jij die spellen niet leuk vind, koop je ze toch gewoon niet? als er vanwege die "debiele japanse anime games"meer mensen die console kopen, verschijnen er weer meer spellen op, waaronder dus ook spellen die je wel leuk vind…  Sony ging/gaat met de PSX al de multi kant op, met de PS3 zal dat wel eens extra benadrukt worden. Het apparaat zal wel compatible blijven met DVD maar de standaard zal Blue-ray worden. ze hopen waarschijnlijk dat blue-ray dvd gaat vervangen zodat ze de enige console zijn die dit heeft, waardoor veel mensen juist daarom voor de PS3 gaan. Microsoft en Nintendo blijven meer gericht op gamen, en dat trekt me persoonlijk meer. Door al die snufjes wordt de console alleen maar duurder. Ik kijk nu ook nooit meer DVD op mn console sinds ik een standalone dvd heb….

 • Ik ben MS XBOX2 wordt geen multimedia apparaat daarvoor moet je de XBOX 2 met de PC verbinden zodat ik jullie 2 keer kan naaien met een lek geschoten XP. Voordat jullie beginnen te steigeren, heb ook een XBOX en heeft een paar goede spellen maar over het algemeen zuigt de XBOX zo hard dat ik een speciale levensverzekering moet voor aanschaffen.  Alle gekheid op een stokje; volgende E3 weten we van alle drie de consoles meer en laten dan ff kijken wie wat brengt.

 • Reactie van HuMpHrEy (62.234.66.23) geplaatst op 5 oktober 2004 17:10

  hahah x-box is gewoon flut

  ps2 en gc ruleren gewoon

  wie wil er nou zo'n x-box, een groot lelijk zwaar ding van een halve ton en gigantische controllers  Reactie van HuMpHrEy (62.234.66.23) geplaatst op 5 oktober 2004 17:11

  en er zijn maar 3 goeie x-box spellen: fable, halo1+2 en gta3+vice city en gta is nog van de playstation ook  Reactie van GameCubeMan (62.234.66.23) geplaatst op 5 oktober 2004 17:12

  VIND IK OOK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Gewoon niet op reageren, misschien gaan ze dan wel weg.

  Door op dit soort kolder te reageren verlaagt men zich naar hun niveau. • de meeste van die kneuzen hebben de xbox ''wel eens gezien'' of gespeeld op zo'n 50 hertz (of minder) demopod, en dan gaan ze al oordelen. lekker stom dus.

 • xbox rules

  en als xbox2 anderhalf jaar of meer eerder uit is dan ps3, heeft bijna iedereen al een xbox2, en aangezien de ps3 rete duur gaat worden met blu- ray… gaat Sony deze generatie keihard dood…

  en als een wanhoops daad released Sony de ps3 te vroeg, is hij en te duur, en ze hebben niet goed over t design nagedacht….

  dus deze generatie wordt M$ gwoon de ruler, en niet Sony…

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren