1. I phail @ Wii Fit

I phail @ Wii Fit

Ja, ik sta dan wel te grijnzen alsof ik goed ben, maar de grafiek spreekt boekdelen: IK ZUIG MET WII FIT! De streeflijn raakt verder en verder uit zicht, zelfs de Balance Board ziet het niet meer in me zitten, hij raadt me nu al aan dat ik mijn deadline maar moet opschuiven met een paar maanden.

Misschien is wat uitleg op zijn plaats. Het eerste deel van de grafiek is, zoals jullie zien, nog een rechte lijn. Ik kon Wii Fit een tijdje niet spelen, ik was op vakantie naar Disneyland. En wat blijkt: als je verschrikkelijk vet (vr)eet, maar ook kilometers op een dag schuifelt over druk bevolkte paadjes levert dat uiteindelijk een gewichtsverschil op van minus 100 gram! Mijn beste afvalprestatie met Wii Fit tot nog toe.

Verder in de grafiek zie je drie korte stijgende stipjes achter elkaar. De reden van de stijging: dag 1: barbecue, dag 2: restjes van de voorgaande barbecue, dag 3: patat. Een zeer voedzaam dieet dacht ik zo. Uiteraard zakte de moed in mijn schoenen en besloot ik Wii Fit weer even met rust te laten.

Het voorlaatste stipje dan. Om toch te laten lijken alsof ik was afgevallen besloot ik vals te spelen. Iedereen van thuis is weg. ‘How much do your clothes weigh?’, vraagt de Balance Board me. Ik druk op: 1 kilo. Ik kijk naar het stapeltje kleren achter me. Heb ik dat Balance Board maar goed te pakken. En snel weer aankleden voordat de buren om de krant komen zeuren.

Een paar dagen later zet ik mijn Wii aan om Boom Blox te spelen, hè verdorie, Wii Fit erin. Nou ja, snel die test, dan lijkt het alsof ik weer actief ben bezig geweest. Uiteraard komt het vals spelen van de vorige keer me duur te staan, een stijgingspercentage waar menig beroepswielrenner van zou schrikken…

IK ZUIG MET WII FIT!

Dit artikel delen

Over de auteur