1. Hittegolf

Hittegolf

Ik heb m’n zonnebril op. Aan mijn zonnebril de taak om mijn ogen te beschermen tegen de felle stralen. Ik heb hem eigenlijk niet eens bewust opgezet - het is gewoon een soort automatisme bij lekker weer.

De lichtstralen schijnen op mijn huid. Over mijn buik en armen waait een lekkere, koele wind. Ik heb een korte broek aan en vooral mijn benen beginnen al goed warm te worden. Ik lig hier heerlijk.

Af en toe doe ik mijn ogen dicht en lig ik gewoon even lekker. Ik heb een kussen, zodat ik mijn hoofd heerlijk ontspannen neer kan leggen. Het is hier rustig. Op de achtergrond hoor ik wat mensen praten, maar ik kan me er niet aan storen.

Ik lig op een redelijk warme plek, met ook tamelijk wat voorzieningen. Ik heb stromend water in de buurt en als het nodig is kan ik ook stroom regelen, voor bijvoorbeeld een muziekje.

Ik heb wel een beetje honger, maar ik besluit om de barbecue hier maar niet op te zetten. Ik zou me er een beetje raar bij voelen, om op deze plek, die ook niet echt van mij is, te gaan barbecuen. Bovendien ben ik te lui om de barbecue te gaan halen en hier op te zetten. Ik lig hier nu lekker in de warmte en ik besluit dat het zonde zou zijn om op te staan.

Ondertussen wrijf een keer over mijn huid. Ik heb nog niet het idee dat ik bruin begin te worden. Helaas, want een beetje een bruine tint in de zomer vind ik toch wel mooi. De hele winter is al grauw genoeg, dus zodra het weer buiten beter wordt kan ik niet wachten om een gezonde bruine tint te krijgen. Ofja, de kritische mensch van tegenwoordig plaatst natuurlijk grote vraagtekens bij dit ‘gezond’, net zoals bij al het andere wat de minder kritische mens als prettig aanschouwt, maar dit terzijde.

Het begint nu echt warm te worden, vooral op mijn bovenbenen, waar ik een duidelijke warme straling voel. De rest van mijn lichaam ligt nog steeds heerlijk ontspannen in de warme lucht, maar wordt minder warm dankzij het lekkere koele briesje dat over me heen trekt.

Ik probeer zo min mogelijk energie te verspillen terwijl ik ga kijken of ik ondertussen al bruin begin te worden. Het licht neemt door omstandigheden eventjes wat af, dus ik moet goed kijken.

Nee, nog steeds geen tekenen van een beginnende bruine tint op mijn huid. Aan de ene kant balen, maar aan de andere kant ben ik blij dat ik geen energie hoef te verspillen terwijl ik zonnebrand crème ga halen. Insmeren lijkt niet nodig, dus ik blijf lekker liggen.

Het wordt later en later. Ik lig nog steeds heerlijk. Het licht schijnt ondertussen weer gewoon fel op me. Mijn bovenbenen nog steeds erg warm, mijn lichaam nog steeds in de warme lucht met zijn koele briesje, maar nog steeds niet bruin.

Voor mijn gevoel is het eventjes genoeg geweest. Het is tijd om wat anders te gaan doen.

Ik til de laptop van mijn schoot en de warme straling op mijn bovenbenen is meteen weg. Ik zet de laptop uit en het felle licht verdwijnt.

Om de energie die ik verspilt heb terug te krijgen, stop ik de oplader van mijn laptop in het stopcontact.

Ik loop naar de kraan en neem een paar slokken water.

Het is tijd om naar buiten te gaan. Onderweg van mijn bed naar de deur van mijn kamer zet ik de ventilator, die zorgt voor een lekker koel briesje op mijn warme zolderkamer, en de tv met de nog steeds voortkabbelende talkshow uit. Tijd om bruin te worden. Ik moet niet vergeten om me in te smeren..

Dit artikel delen

Over de auteur