1. Log van 16 mei 2008

Log van 16 mei 2008

Björn Borg en 25 graden Celsius

Door Kevin Schellevis

Na een wat rusteloze zaterdagavond, waarbij ik weer eens tot in de late uurtjes uit verveling achter mijn pc zat, werd ik wakker rond een uur of half elf in de ochtend.

Na een paar pogingen mijzelf te verslepen naar badkamer, val ik weer op mijn bed.

Half slapend stel ik mezelf denkend de vraag: wat zal ik in godsnaam doen vandaag?

En dan gaat opeens de telefoon. Zonder te kijken grijp ik ernaar met mijn armen in het rondzwaaiend, hebbes. Met een wat droge keel begin ik: ‘Hallo?’

Het is een goede vriend van me, hij nodigt mij uit naar het strand. Na een tijdstip te hebben afgesproken hang ik de telefoon op en haast me uit mijn bed. Ik zap snel nog even naar de weersvooruitzichten op de televisie, het wordt maarliefst 25 graden Celsius! Met het weer als vooruitzicht in mijn gedachten trek ik snel mijn merkloze zwembroek aan, duw ik een paar oude sneeën brood in mijn mik, en drink nog snel wat sinaasappelsap. En weg ben ik, op mijn fiets naar de afgesproken plek. Eenmaal aangekomen bij het strand, zoeken we een rustig plekje, en na 30 minuten rond te zwerven vonden we een paar zandkorrels om de handdoeken te spreiden.

Na eenmaal onze plek in orde te hebben gemaakt gaan we even liggen om bij te komen van de reis naar het strand toe. Ondertussen bekijk ik even de lieftallige tienerdames. Want zeg nou zelf: daar kom je óók voor.

Na een aantal minuten rondgekeken te hebben hoor ik opeens een groep jongens. Ze zijn aan het voetballen. Maar er iets aan de haak, ik kan er mijn vinger niet exact op leggen, maar er is iets aan de hand met die jongens. En dan valt het me eindelijk duidelijk op, die jongens zijn vergeten hun onderbroeken uit te doen! Hun Björn Borg merkonderbroeken hangen kilometers boven hun reguliere zwembroek. En daar zit je dan, met je merkloze zwembroek. Te kijken naar een stel hippe jongens in hun onderbroeken die een verkoopprijs van €20-. (nee, dat is geen typefout) per stuk zijn. En dat voor iets wat men normaal toch niet ziet! Ik zeg normaal, aangezien je tegenwoordig op elke straat waar tieners lopen wel omlaag getrokken broeken met omhoog getrokken Björn Borg boxers ziet.

Maar het ergste is ongetwijfeld het feit dat jongeren €20.- over hebben voor een onderbroek! Een onderbroek verdomme! Ik heb me al zó vaak afgevraagd waarom mensen zoveel geld overhebben voor een onderbroek, maar ik kan nog steeds geen concreet antwoord geven op die vraag. Wat ik wel kan, is vaststellen dat je zonder Björn Borg onderbroek tijdens het omkleden bij gym een gezonde lading lacherigheid over je heen krijgt. Ook blijkt onder de gemiddelde scholier de onderbroek een goed onderwerp om over te praten tijdens de pauzes.

Maar zodra ik vraag of een van hen weet wie de beste man Björn Borg is dan valt er negen van de tien keer een stilte. En als ik dan vervolgens begin met mijn betoog over wat deze man voor prestaties in de tenniswereld geleverd heeft realiseer ik me opeens dat de groep plots een paar meter verderop staat… Ik wil meneer Borg toch wel feliciteren, want het is toch een prestatie. Een onderbroek van €20.- (ja, ik herhaal het vaak hé) als warme broodjes over de toonbank te laten gaan. Dus bij deze. Waarschijnlijk is het een rage, die wel overwaait. Zoals het elke rage betaamd. En ik moet eerlijk toegeven dat ik zelf ook weleens de gedachte had er toch stiekem eentje te kopen. Maar helaas meneer Borg, ik hou het bij mijn merkloze, maar o zo comfortabele standaard boxershorts.

Dit artikel delen

Over de auteur

rez