1. Sinds vandaag voel ik me oud

Sinds vandaag voel ik me oud

Van de week werd ik 24. 24 jaar nadat ik geboren werd en toegejuicht werd door me ouders. Dat juichen is nu allang niet meer, eerder willen ze graag dat ik hun verlaat en op mezelf ga wonen. Maar daar gaat het nu niet om. Het gaat erom dat ik me oud voel. Ik ga al richting de 30 jaar en dat vind ik al respectabel oud.

Nog 6 jaar en dan ben ik dus 30. Over 6 jaar heb ik dan kinderen en een vrouw, ben ik getrouwd en woon ik samen? Dat is de vraag die bij mij door het hoofd spookte. Nou heb ik al 4 jaar een vriendin, maar ik zie het nog niet zo zitten dat ik nu al dingen moet gaan ondernemen om de genoemde dingen te kunnen realiseren als ik 30 jaar ben.

Ik zit nu nog op het HBO en als het goed is ben ik over 3 jaar klaar. Dan ben ik 27 en dan? Moet ik gaan zwoegen in loondienst bij een baas? Mijn levensstijl is nu nog steeds bier, drugs en vrijheid. Wanneer moet ik dit op gaan geven? Ik baal ervan dat de maatschappij zo een stempel drukt op een huis, vrouw, kinderen en een goede baan. Ik heb nog helemaal geen zin om mijn leven op te gaan geven. Ik wil levensgenieter blijven!

Ik zie oude vrienden die al een huis, vriendin en een baan hebben. Ze gaan nooit meer uit en vinden het zonde om zoveel geld uit te geven in de kroeg en hangen liever de avond thuis op de bank naast de vriendin, die ze al dag en nacht mogen bewonderen.

Ik bedank hier voor. Ik ben 24 maar ik blijf voor eeuwig jong!

Dit artikel delen

Over de auteur