1. Ontwikkelaars HD-DVD proberen Microsoft over te halen

Ontwikkelaars HD-DVD proberen Microsoft over te halen

Bloomberg Japan meldt dat de ontwikkelaars van de HD-DVD (een toekomstige opvolger van het huidige DVD medium) Microsoft proberen over te halen. Ze willen dat de Xbox 2 de HD-DVD technologie gaat ondersteunen.

Het voordeel voor de HD-DVD is dat er een grote afzetmarkt is waardoor de prijs snel zal dalen en stabiliseren. De tegenhanger van de HD-DVD is de Blu-ray disc. De Blu-ray disc wordt onder andere gemaakt door Sony en zal ook ondersteund worden op de PlayStation 3.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • lijkt me voor microsoft geen slecht id, hoeven ze zelf niet meer het wiel uit te vinden kunnen ze de ontwikkeling uitbesteden

 • Als ze slim zijn doen ze eht…..

 • Mwa, persoonlijk denk ik dat MS allang een keuze heeft gemaakt (en dus niet voor HD-DVD heeft gekozen) maar das slechts een vermoede. Daarnaast zie ik de Blu-Ray persoonlijk ook meer mogelijkheden hebben en daarnaast zijn er erg veel fabrikanten die Blu-Ray ondersteunen (Sony, Philips om maar is wat op te noemen) terwilj HD-DVD maar door 3 fabrikanten gemaakt/ondersteund wordt waaronder NEC en nog twee.

 • hmmm is toch niet zo slecht ik zou het gewoon doen

 • Het enige verschil tussen HD-DVD en Blu-Ray is dat de HD-DVD maar 30 GB (max duallayer) heeft op te slaan tegen over de 100GB van de Blu-Ray disk.  is nog best een verschil dus.

 • 200GB vol maken?Daar zijn de ontwikkelaars 10 jaar lang mee bezig.En dat voor 1 spel.Gaat dromen(GTA SAx100).Drool.

 • verschil met HD-dvd is dat het compatible is met de huidige DVD, en dus beter op de markt aansluit. Voor blue-ray heb je dus weer een totaal nieuwe syteem en apparaat nodig, wat best duur kan zijn in aanschaf in begin…

 • @ shinji14: true

  @ Nephtis: op zich waar maar je moet wel naar de toekomst kijken,

  GTA SA is nu al 8GB en GT4 ook op 8GB disks :)

 • @Shini14 Tja maar de huidige dvd's kun je afspelen op een blu-ray speler hoor dus die moet je niet wegsmijten.

 • @ Berserk, Volgens mij gaat het meer om het productie proces dat zo voordelig is, een DVD-productielijn is in notime om te bouwen tot een HD-DVD productielijn, waardoor een kleinere investering nodig is om deze schijfjes te gaan produceren. Ook is er geen 2e laser nodig om de oude schijfjes te lezen/schrijven, wat de productie van de spelers weer goedkoper maakt, dat is waarschijnlijk waar shinji14 op doelt.

 • Blue ray is te mooi… Alleen die naam al

 • HD-DVD gaat het echt niet worden, meeste bedrijven op gebied van electronica en ook de filmbusiness kiezen allemaal voor Blue-Ray. MS zit met een groot probleem. Gaan ze voor HD-DVD of Blue-Ray? MS liet weten de opvolger van de Xbox eerder uit te laten brengen dan de PS3, en als ze dan voor Blue-Ray zouden kiezen zou dit MS veel geld kosten (moeten dan onder andere Sony dokken :D) omdat Blue-Ray nog vrij nieuw is. De PS3 zal ook Blue-Ray gaan gebruiken, maar die laat nog wel even opzich wachten.

 • Microsoft heeft een hoop praatjes, maar uiteindelijk gaan ze voor de veilig optie (Sony achterna). Want ze willen nooit riskeren dat de Xbox2 flopt, vanwege de HD-DVD functie.

 • is de hd-dvd van philips en de blue ray van sony??? • HD-DVD gaat het echt niet worden, meeste bedrijven op gebied van electronica en ook de filmbusiness kiezen allemaal voor Blue-Ray.

  Tot nu toe alleen Sony, Fox en… ???

  MS zit met een groot probleem. Gaan ze voor HD-DVD of Blue-Ray? MS liet weten de opvolger van de Xbox eerder uit te laten brengen dan de PS3, en als ze dan voor Blue-Ray zouden kiezen zou dit MS veel geld kosten (moeten dan onder andere Sony dokken :D)

  Ik weet niet of je het weet maar MS heeft ook een of ander soort belang in Blue Ray ivm die codecs ofzo.
 • dit moeten ze doen man, hd-dvd versus blue-ray, das geinig.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren