1. King Tuur

King Tuur

De World Cyber Games zijn begonnen en Nederland is er natuurlijk ook aanwezig. Om de sfeer naar ons kikkerlandje te brengen, zal Arthur van Kan een dagboek bijhouden over zijn belevenissen. Die naam zegt je misschien niks, maar zijn prestaties liegen er niet om.

King Tuur, zoals hij op Xbox Live bekend is, begon in 2003 met prijzen winnen. Zijn eerste overwinning was de Moto GP Challenge, waar hij de rest van de competitie overklaste. Helaas voor hem is er nooit voor Moto GP 2 zo’n kampioenschap gehouden. Als die er wel waren, had hij die ook gewonnen. Tuur staat namelijk eerste in de online rankings (waar 30.000 andere spelers zijn ingeschreven). Na Moto GP liet hij zijn klasse in Halo zien, waar hij de voorrondes van de World Cyber Games won, waarna hij naar Korea mocht afreizen. Hier wist hij de vierde plaats naar zich toe te trekken.

Ikzelf heb ook even een tijdje met King Tuur in de Forze Xbox Counter-Strike clan mogen spelen, waar we ook behoorlijk wat furore wisten te maken. Helaas is Counter-Strike nooit een spel geweest waar Microsoft energie in stak, waardoor Arthur zich op Project Gotham Racing 2 ging richten.

En ook hier wist hij te scoren. Begin 2004 wist hij de KPN Challenge te winnen en twee maanden later won hij ook de voorrondes van de World Cyber Games. Daarmee won hij tevens een ticket naar San Fransico, alwaar hij zich nu met de internationale top gaat meten.

Dan nog iets over Forze, de clan waar Arthur deel van uitmaakt. Het team bestaat uit Roderik Kelderman (Halo, Counter-Strike), Arjan Helmer (Halo, Counter-Strike), Greg Twum (Halo) en Arhur zelf. Arhur en Greg zijn dit jaar op de World Cyber Games aanwezig, waar Greg bij Halo voor Nederland uitkomt. Arjan was vorig jaar met Arhur in Korea voor de World Cyber Games, alwaar hij vijfde bij Halo werd. Roderik’s beste alleenstaande prestatie stamt uit 2003 waar hij derde werd bij de Nederlandse World Cyber Games, waarbij helaas voor hem alleen de eerste twee naar Korea mochten. Tot zover Forze en King Tuur. De hele WCG lang zal Tuur zijn avonturen in een dagboekvorm aan ons mededelen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • nou uhm fantastisch.. -_-;

 • ik wens king tuur veel succes daar in de USA.

  en dan spreek ik namens velen van xbox live.

  Succes jongen ik zal je avonturen op inside gamer volgen.

 • Nou let maar op mijn woorden, die gozer(King Tuur) krijgt binnen de kortste keren een functie bij Insidegamer.  Als je het over hielenlikken hebt :S (84.119.157.193)

 • Wel tof, ik heb met hem nog op de laatste xbox challenge gezien, achja, wel knap als je het zo goed kan.

 • Waar maken jullie je nou druk / kwaad om eigenlijk? We hebben gewoon een keer een VIP (ofzow :P) die verslag doet. Niks aan de hand verder hoor…

 • Waarom stel je die vraag niet mooi op het forum? Dit heeft niets met het artikel te maken… Dus ik verwijs je door naar ons grootse forum :).

 • Mooi, laat het nieuws maar komen. Maar het is toch niet alleen maar Xbox nieuws? Ik ben namelijk vooral geinteresseerd in de Starcraft competitie…

 • Helaas is voor is er nooit voor Moto GP 2 zo’n kampioenschap gehouden.—–> euh wat word er bedoelt met deze zin? :P  en die gast boeit me opzich ook niet zoveel…..

 • 2x keer met die gast gespeeld (Rainbow Six: BA) en 2x zat ie te spawnkillen, nou wat een goede krl …. =S

 • Wat boeit die King Tuur mij nou. Doe dan een special over die cyber games, niet over één of andere hollander…

 • I am king tuur and I will go to the biggest nerdconvention ever! look at me! don't you want to be just like me? look how much I've won! hooray!

  "Als die er wel waren, had hij die ook gewonnen"—> euh lol

 • get a life??!?!!? met ze alle geilen op zon gast omdat hij goed is in een spelletje dat is bruut zeker? "fucnk that!"

 • ow sorry ik bedoelde het niet zo maar ik blijf toch bij mijn standpunt

 • Offtopic geblaat verwijderd, verantwoordelijken er voor gebanned

 • Toch leuk dat die gast ons op de hoogte houdt? Allemaal jaloers… wahaa

 • King Tuur <— ik heb het met hem het beste voor,.. ik bedoel het is toch vet dat nederland hoog scoort ik bedoel maar,.. Nederlanders zijn standaard al goede gamers…  DaKiLLMastar (Gamertag :P:P)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren