1. Age of Conan: Starter Tips!

Age of Conan: Starter Tips!

Age of Conan is live! De Early Access is al vol bezig, maar voor degene die hier geen toegang tot hebben, de game komt in Nederland de 23ste uit! Voor degene die vanaf vrijdag dus gaan spelen, hier een lijst van 10 dingen waar je misschien tegen aan zult lopen als nieuwkomer :)

Geen idee waar 't over gaat? Age of Conan is een MMO die 23 Mei uit gaat komen... Alhier een recent artikel van IG zelf over de game.

Maar deze blog geeft wat hints en tips voor de startende speler! Niet alles zul je tussen 1 en 20 nodig hebben / gebruiken, maar het zijn een aantal dingen die niet zo logisch zijn of gewoon niet worden uitgelegd :)

1. Bekijk je spells + extra hotbars

Meeste casters die de game opstarten zien in hun castbar alleen één spell, vaak heb je er al meer. Even je spellboek openen en kijken wat je hebt. Zowel hostile, als friendly ;) Als het goed is komen nieuwe spells automatisch in je hotbar... Als je hotbar vol zit niet... Je kan dusver 2 extra hotbars toevoegen in je instellingen ergens, deze zijn ontzichtbaar lolol, maar zitten waarschijnlijk rechts op je beeld, even erover heen gaan met je muis. Je kan ze horizontaal maken door op dat kruisje te klikken... Je kan extra slots toevoegen door hem aan het einde uit te rekken :)

2. Press U to climb...

Voor sommige quests zul je moeten klimmen, dit doe je door te gebruiken (Ja, de knop U op je keyboard). Let op dat je je wapens niet uit hebt getrokken, anders zul je alsnog niet kunnen klimmen. Als ik me goed herinner is de standaard knop om je wapens te equippen en unequippen maar dit kan verschillen. Khoorde dat het voor andere mensen de tilde is . Je weet dat je ergens kan klimmen als er een icoontje verschijnt bij de ladder, stenen, of muurplant waar je naar boven wil.

3. Double tap to dodge!

Door 2x op W,A,S of D te drukken springt je char een bepaalde kant op. Net als in Unreal Tournament ;p. Als je 2x op W drukt springt ie naar voren en ontvang je kort een damage bonus. Als je S double tapped springt je char naar achter en ontvang je kort een dodge bonus. Handig als je weet dat je vijand iets lafs van plan is!

4. Press X for active blocking!

Als je X indrukt gaat je character in een active block modus. Hier zal hij alles doen om inkomende aanvallen te ontwijken en van zich af te slaan, en zo min mogelijk damage te ontvangen... Let wel op dat als je dit doet, je zelf niet kan aanvallen of bewegen. Ook drained dit je stamina (dit heb je nodig voor attacks). Maar als je bijna dood bent en je weet dat je een heal kan krijgen, dan is dit een lifesaver!

5. Zoek voor die open plek!

Als je tegen vijanden vecht zal het je al snel opvallen dat er 3 witte icoontjes verschijnen als je 'm slaat. Dit toont aan waar hij zijn shields heeft. Dit kan rechts, boven, of links van 'm zijn. Als je hem slaat waar hij zijn shields heeft, doe je minder damage. Als hij zijn shields overal heeft, kun je hem bijvoorbeeld links blijven slaan... Dan denkt hij je door te hebben, en gooit één van zijn drie shields naar links, wat inhoud dat hij op een andere plek dus geen shields meer heeft...

6. Ctrl + 1,2,3 of 4!

Wat de vijand kan, kun jij ook. In Age of Conan kun je handmatig je shields ergens heen bewegen om inkomende damage te beperken. Ctrl+1 zet al je shields rechts, ctrl 2 boven je, ctrl 3 links van je, en ctrl 4 verdeelt ze gelijk. Als je vijand je voornamelijk van links aanvalt, en je schuift al je schields naar links, zal hij je waarschijnlijk nauwelijks damage doen. Het gissen van waar hij slaat vergt enige kennis van je tegenstander en is vaak moeilijk in te schatten...

7. Gogo Gadget Night time!

Als je net begint krijg je een missie om een brief van Laranga naar Tina te brengen. Kort daarna zal je gevraagd worden of je gedurende de nacht verder wil spelen. Dit houdt in dat je bezig bent met de story line. Als je dit doet zul je zien dat je zó level 13 / 14 bent. Daarna wordt je eruit gekickt omdat je voor de volgende missie lvl 15 moet zijn. Dus moet je even gedurende de dag questen. Op level 15 kun je terug naar je trainer, en door met de solo missies. Daarna wordt je er weer uitgekickt en moet je wachten tot lvl 19. Ik zeg dit omdat veel mensen day time quests doen, die ook leuk zijn, maar geen idee hebben dat ze de solo missies (ook) horen te doen. Vroeg of laat zul je deze MOETEN doen om Tortage te mogen verlaten.

8. Vergeet je general feat tree niet!

Na lvl 10 krijg je feat points, deze werken net als de talent tree in WoW... Maar in plaats van talent heet 't dus een feat. Je moet een tree kiezen en daar kun je die feat points in gooien. Per class heb je in princiepe 2 trees, maar elke archetype (Soldier, Priest, rogue, mage) heeft ook zijn eigen general features. Veel mensen vergeten deze tree als ze een build maken... Maar bekijk ze aub goed, want er zitten ijzersterke feats in!

9. Vergeet je skills niet!

Veel mensen weten niet dat er skills zijn. Maar ga je tabs even af en je komt ze tegen. Dit zijn dingen als perception, interuption, mana regen, climbing, hiding, etc etc.... Veel mensen weten niet dat ze er zijn tot ze opeens erachter komen dat ze niet kunnen hiden... IEDEREEN in Age of Conan kan hiden! Zolang je er maar puntjes in stopt, met H (of je hide ability) verstop je je dan (wordt je invisible). Als caster kom je er vaak pas achter als je opeens constant geinterrupt wordt... Dat komt allemaal omdat je je skills hebt genegeerd! Bekijk ze om de zoveel levels dus even. Mensen vragen vaak hoeveel punten je in klimmen moet stoppen... Nou tenzij je van plan bent trappen op te rennen... geen.

10. Na Tortage

Het ligt aan je ras waar je naar toe gaat, maar hier een korte lijst met plekjes die je kan bezoeken tussen de 20 en 30... Weet je in ieder geval waar je heen moet... Meeste plekjes zijn te bereiken via boot, je moet alleen even de juiste NPC opzoeken.

- Old Tarantia -> Wildlands (soort natuurgebied, zijn molens enzo, best leuk gebied)

- Conarch Village -> Conarch Valley (Koud berg gebied, veel dode lichamen)

- Khemi -> Khopsheff (Gebasseerd op Egypte, mijn persoonlijke favo).

Yooooo, vanaf hier moet je 't allemaal zelf doen! Maar dit zijn toch wel de dingen die ik in general chat het vaakst gevraagd zie worden tussen lvl 1-20 o/ De newbie dingen.

Have fun! Ik zal zelf spelen op EU PvE Dagon, mocht je een line willen droppen :)

Dit artikel delen

Over de auteur

T2G