1. Capcom's Demento is Haunting Ground

Capcom's Demento is Haunting Ground

Capcom heeft bekend gemaakt dat de Europese naam van het Playstation 2 spel Demento Haunting Ground zal zijn. Haunting Ground werd aangekondigd op de Tokyo Game Show onder de naam Demento en zal een horrorspel zijn. De naam verandering is niet zo gek, zo staat de horrorreeks Resident Evil in Japan bekend als Biohazard.

Haunting Ground zal een combinatie van horror-, avontuur- en puzzelelementen worden. Waar je de rol van Fiona speelt die wakker wordt in een kerker, opgesloten. Bang en verbaasd gaat Fiona op zoek naar een uitweg. Tijdens het onderzoeken van het gangenstelsel komt ze andere gevangen tegen en ze vraagt zich af waarom zij en deze andere hier gevangen zitten. Naarmate Fiona banger wordt, zal het moeilijker zijn om Fiona te besturen, en zal ze uiteindelijk struikelen en vallen. Naast deze handicap zullen de kleuren op het scherm vervagen en op bepaalde momenten in zwart-wit overgaan. Alleen door weg te rennen van de angst opwekkende elementen en de angst van Fiona te onderdrukken zul je de spelelementen weer normaal kunnen krijgen en zo Fiona laten bedaren.

Je hoeft als Fiona het avontuur niet alleen aan te gaan, maar je zult hulp krijgen van een Duitse herder. Deze hond heeft ze uit een val gered. Vanaf dat moment volgt de hond Fiona en luistert hij/zij naar de commando’s van Fiona. Hoe meer Fiona met de hond optrekt, hoe meer hij/zij Fiona zult vertrouwen en uiteindelijk Fiona op gevaarlijke momenten redden van het gevaar. Haunting Ground zal in de zomer van 2005 in Europa verschijnen.

Dit artikel delen

Over de auteur

David Kers Vindt games als Quest for Glory, Super Monkey Ball, Dark Souls bijzonder leuk.

Reacties

  • klinkt wel goed en capcom heeft genoeg ervaring om er een goede game van te maken.

  • Hmmm, doet me een beetje denken aan Clocktower

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren