1. Tussen de barbaren in Oslo

Tussen de barbaren in Oslo

Een paar weken terug werd mij gevraagd om mijn eerste spel te spelen voor InsideGamer. Aangezien op Jelle na niemand op de redactie MMO’s spelen leuk vindt (alleen de bikkels) was aan mij de taak om eens goed aan de slag te gaan met Age of Conan: Hyborian Adventures. Na honderd keer te zijn afgeslacht in het PvP weekend volgde de closed Beta en naarmate de releasedatum naderde stond er een trip naar Noorwegen gepland voor de releaseparty van het spel. De beloftes logen er niet om: een compleet Vikingkamp met een klein legertje, kerker met een Stygian-harem en natuurlijk Conan zelf in levende lijve.

Je raadt het al, ik was de uitverkorene om naar Noorwegen te vliegen om in Oslo de Age of Conan press-day bij te wonen. Dit zou mijn eerste perstrip worden, maar er werd me verzekerd dat alles redelijk op de automatische piloot gaat tijdens dit soort reisjes. En zo geschiedde het dat ik op tweede pinksterdag het snikhete Nederland voor het iets koelere Noorwegen verwisselde. Op het vliegveld stonden twee Noorse schoonheden me al op te wachten. In eerste instantie had ik me aangemeld onder ‘Holland’ maar dit leverde zo’n zoektocht door de papieren op dat een verhelderend ‘The Netherlands’ eindelijk mijn naam naar voren toverde.

De eerste dag, die overigens was gereserveerd voor de aankomst van de wereldpers, verliep vrij normaal. Op mijn hotelkamer werd ik gebeld door de persbegeleider of ik samen met de rest van de pers een tour door Oslo wilde maken. Aangezien ik toch niks beter te doen had (dat of de hele dag LocoRoco) besloot ik dus maar om mij aan te sluiten bij deze groep. Jammer was wel dat het hier om de gehele Franse delegatie ging en die gasten vertikken het om ook maar een woord teveel Engels te spreken. Maar ja, de zon scheen het eten en de drank was gratis, dus wat zou mij het boeien.

Op dag twee zou het allemaal gaan gebeuren. We vertrokken met de bussen naar het havengebied waar het spel aan de gehele wereldpers werd gepresenteerd. In de lobby was er de gelegenheid om de intro campagne van Age of Conan nog eens dunnetjes over te doen. Hier werd gretig gebruik van gemaakt door de ‘normale’ pers die in grote getale aanwezig was. Wat volgde was natuurlijk de presentatie zelf. Hierin werd nog eens verteld wat we allemaal kunnen verwachten en werd er wat dieper ingegaan op de end-game content zoals de spelerssteden en raids. Achteraf werden nog twee Xbox 360’s weggegeven voor diegene die wat lore-vragen, over het Conan-verhaal, het snelst wisten te beantwoorden. Jammergenoeg wist ik daar vrij weinig vanaf…

Na een korte wandeling terug naar het hotel was het wachten voor het grote evenement, de Age of Conan Launch Party. Dit vond plaats bij Holmenkollen, de Olympische skischans, vlakbij Oslo. Dit bleek op een aardige hoogte te liggen, wat een prachtig uitzicht over de stad gaf. Eenmaal daar wachtte ons zoals beloofd een compleet oorlogskamp, met manschappen ter paard en een heel legioen aan fantasy-figuren. Er stonden overal tenten, met het nodige bloed besmeurd, waarin je kon zitten en in de sfeer van het spel was er voor een barbaars banket gezorgd, bestaande uit de nodige dieren aan het spit. Overal braken spontaan gevechten uit (tussen de barbaren, niet de pers! ) wat werd aangevuld door vuurspuwers, jongleurs en zelfs een wapensmid.

Later op de avond werd er voor live muziek gezorgd afkomstig van de Age of Conan-soundtrack en kwam Conan zelf een robbertje meevechten. Rond tien uur verplaatste de festiviteiten zich naar de stygische ‘kerker’ omdat het toch wel heel fris begon te worden. Beneden wachtte ons een oosters aangekleed rovershol compleet met Stygische prins en zijn ‘harem’, wat trouwens wel een beetje tegenviel (twee net iets te zware buikdanseressen).

Om de avond af te sluiten was er nog een optreden van de speed metal band Turbonegro, maar na twee liedjes was ik al half doof en hield het voor gezien. De volgende dag was het wachten op de terugvlucht en eenmaal thuis kon ik meteen aan de slag met de early access editie van het spel. Het houdt ook nooit op bij InsideGamer!

Dit artikel delen

Over de auteur