1. Dropjes eten redt levens

Dropjes eten redt levens

Zoals zo veel mensjes hier heb ik deze en volgende week examens. Dodelijk saai zijn het maken van die examens, maar dropjes eten tijdens het maken van examens red levens. Maarja, laat ik bij het begin beginnen.

Vandaag had ik, als 6vwo gozert met Biologie 1,2 in mijn profiel een biologie examen. Maar niet zomaar een examen, een examen straight out of hell. Om het in drie termen te omschrijven was het moeilijk, moeilijk en dodelijk moeilijk. Dus ik zit keihard te bikkelen in een gymzaaltje, die volgens mij op instorten staat, en op een gegeven moment begint m'n maag te knorren als een gek. En werken op een lege maag, dat werkt niet, dus ik pak een van mijn liga milk breaks, en werk hem naar binnen. Niet lang daarna moet ik gewoon de 2e liga pakken, want het honger gevoel blijft aan. Na de 2e liga heb ik nog steeds honger, maarja, ik heb geen zin om m'n 2e pakje liga aan te breken want ik moet nog 2 uur aan die dodelijk moeilijke maar tegelijkertijd ook zo dodelijk saai examen zitten. Maar m'n maag blijft knorren, en op dat moment kijkt m'n "buurman" me aan, en schuift met z'n voet zijn snoepbak mijn kant op, waar ik een heerlijk harlekijnachtig dropje zie liggen. Dus ik pak het dropje, en gelijk heb ik de energie om Biologie voor eens en voor altijd af te ronden.

Ik ga rond een uur of 10 voor 5 richting huis, heb gebikkeld voor m'n leven in het laatste kwartiertje, en breek thuis gelijk een zak minimarsjes aan. Normaal gesproken bekijk ik de antwoorden op internet niet, maar dit keer wel, en het is vreselijk. Meerkeuze vragen weggelaten, heb ik van de 51 punten die je kon verdienen met open vragen 24 punten gescoord. Dit is echter wel "streng" gerekend, dus als iets erop lijkt, en heel dicht in de buurt komt en het goed rekenen is te verdedigen, is het nog steeds hartstikke fout volgens mijn strenge manier van rekenen (ik moet leraar worden).

Maar anyway, als het 24 punten blijft in totaal, dus totaal geen meerkeuze vragen goed, en mijn manier van nakijken is goed, dan heb ik 24/71 punten. Dat komt, als de rest van Nederland het heerlijk supergoed maakt, neer op een 3 als cijfer. Ik heb een 4.9 nodig om een 5.5 te staan. Dus ik schiet vol in de stress, maar dan zie ik daar een zak drop, ongeopend, en nu is hij helemaal leeg. En door de drop voel ik me relaxt zo relaxt als een hippie. Relaxter dan ik ooit zou kunnen worden met Zen-therapie. Met andere woorden: Drop redt levens!

Dit artikel delen

Over de auteur