1. De Johan Derksen van IG: Premiére

De Johan Derksen van IG: Premiére

Aangezien ik een groot voetbalexpert ben en over alles wat te zeggen heb, begin ik als de Johan van IG. Hierin bespreek ik de voetbalactualiteiten van de afgelopen dagen en geef ik mijn mening. Have Fun!

Ajax weer geen Champions League

Het is weer balen in Amsterdam, Ajax speelt voor de 3de keer op rij geen CL. Een grote schande voor deze club, die ernaar prolongeerde volgend seizoen hoge ogen te gooien in de CL. In de CL Play-offs Finale was Twente over twee wedstrijden gezien te sterk. Welke discussie dan weer oplaaide, was die van de Play-Offs uiteraard. De Play Offs zijn naar mijn mening uitbuiterij van het voetbal en zijn supporters. De KNVB heeft de laatste jaren al een falend beleid gevoerd met Marco aan te stellen als trainer.

Seedorf bedankt Marco van Basten en gaat niet mee naar EK

Clarence Seedorf heeft besloten niet mee te gaan naar het EK. Hij noemde het beleid van 'San Marco' falend en zal onder Marco ook niet meer spelen. Wat vooral opvallend is is dat hij steun kreeg uit een opvallende hoek. Mark van Bommel noemde zijn beslissing klasse en beschouwde zijn beslissing als een teken van zijn sterke karakter. Van Bommel is eigenlijk best een eigenaardig ventje. Zo lijkt hij wel een erge hekel aan van Basten te hebben. Hij en Ruud van Nistelrooy hadden opvallend veel contact in de periode dar Ruud niet onder van Basten wilde dienen. Jammergenoeg zien we die krullebol volgend jaar terug onder zijn schoonvader als trainer.

Soap Alves nog niet voorbij

Louis van Gaal is maandagavond door de arbitragecommissie van de KNVB gehoord in de zaak rond Afonso Alves. De coach van AZ meldde dat hij op 23 december een gesprek voerde met de Braziliaanse spits over een contract, die tegenwoordig voor Middlesbrough speelt. AZ claimt een berdag van 7.5 miljoen euro omdat Alves een contract zou hebben getekent. AZ probeert alles uit de kast te halen om dat bedrag te krijgen. Ik zou zeggen: Hou op AZ, Alves is zo'n vervelend mannetje, en bovendien heeft Scheringa toch genoeg centen op zak?

Opstellingen CL: De langverwachte avond begint.

Dit zijn de opstellingen van de CL finale in moskou, 07-08

Manchester United: Van der Sar, Brown, Ferdinand, Vidic, Evra; Scholes, Carrick; Hargreaves, Cristiano Ronaldo; Rooney en Tévez.

Chelsea: Cech; Essien, Carvalho, Terry, A.Cole; Makélélé; Ballack, Lampard; J.Cole, Malouda; Drogba.

Over het algemeen zien beide opstellingen er goed uit. Cristiano Ronaldo, die in de belangstelling staat van Real Madrid, wil Manchester hoe dan ook de Chamions league bezorgen. Ook Drogba, de ster van Chelsea, wil zijn naam door laten klinken in Moskou

Dit artikel delen

Over de auteur