1. Verpeste dag in het Evoluon.

Verpeste dag in het Evoluon.

De school had weer iets leuks bedacht! Niet dus. Het leek ze wel leuk om in samenwerking met een aantal universiteiten een project te organiseren waarin de leerlingen creatief een oplossing moesten bedenken voor een bepaald probleem. Eerst zouden de groepjes een klassenronde houden en de winnaars hiervan zouden de klas mogen vertegenwoordigen in het Evoluon. Dit alles heet de Eurekacup Hier moesten echter ook de kinderen mee die helemaal niets hoefden te doen. Dan zal na deze korte maar saai inleiding het verhaal beginnen.

Wij(ik en een paar vrienden) kwamen op school aan. 1 uur eerder als de bedoeling was omdat de leraar zijn gebruikelijke preek (netjes gedragen, geen rommel achterlaten, niemand slaan, niemand uitschelden enz.) dit keer niet nodig vond. Hij dacht dat wij oud en wijs genoeg waren om ons zelf in de hand te houden. Dit liep alleen iets anders.

Toen wij eenmaal in het Evoluon waren moesten we eerst naar de presentaties gaan luisteren. Dit houdt in, we zitten in een hoekje te eten totdat we weer naar het volgende onderdeel moesten gaan, een lezing over het probleem van drinkwater in de 3e wereld!? Dit was allemaal nogal saai totdat een van mijn vrienden een flesje tegen zich aan kreeg gegooid. Aangezien hij nogal groot en sterk is pikte hij dat niet en reageerde meteen door een vol flesje terug te gooien, wat weer geen slimme zet was omdat het zo'n typische hardcore gast was(petje op, bomberjack, sneakers en uiteraard kaal). Ook hij moest weer koste wat het kost zijn eer verdedigen. Na het nodige geduw was het enigste wat hij na een minuut denken nog kon zeggen : een ziekte beginnend met een K. Uiteindelijk had hij dit iedereen toegewenst die we ook maar kenden. Oma,opa,moeder,vrienden en de rest van de familie. Wij moesten hier weer zo hard om lachen dat hij nogal geirriteerd raakte en begon te slaan. Wat hier volgde is helemaal om je dood te lachen. Er kwam een dikke bitch fight tussen twee jongens van 1.80. Net toen het spannend begon te worden kwam ons leraar er alweer aan met zijn gebruikelijke preek. We moesten weer terug naar school.

Uiteindelijk kwam heel dit project neer op dit: 1 dag les verneuken, helemaal niks doenen rare bevelen opvolgen.

Maar wel geen frans en andere lessen!

Dit is het Evoluon

Dit artikel delen

Over de auteur