1. Opera. Genotzalving of trommelvliesbrekend?

Opera. Genotzalving of trommelvliesbrekend?

Laats liep ik eens op een te warme lentedag langs de Schouwburg te Sittard. Uit het niets word ik aangevallen door een verschrikkelijk geluid. Helemaal in paniek ga ik kijken wat er aan de hand is. Wat blijkt nou, er is een opera bezig. Ik ben dus van mening dat opera te gevaarlijk is voor levende individuen.

Als eerste vind ik opera een erg ongezonde zangkunst voor de beoefenaar. Zo zie je vaak dat operazangers vaak een maatje meer hebben dan de gemiddelde mens. Dat zette mij aan tot denken. Ik denk nu dus dat je per se veel moet eten voor je zo een vernietigend stemgeluid krijgt. Daarbij is opera niet de meeste actieve muzieksoort die er is, dus op een beetje lichaamsbeweging hoeven de operazangers ook niet te rekenen. En dat maakt voor mij opera ongezond.

Ook vind ik opera een te harde muzieksoort. Het kan gewoon niet goed zijn voor je stembanden om zo hard te schreeuwen. Ik kan me voorstellen dat na verloop van tijd je stembanden beginnen te slijten en dat er na nog langere tijd kans is dat je je stem helemaal kwijtraakt. Voor andere mensen is het ook niet al te prettig om naar opera te luistern. En omdat het zo hard is en omdat ze zo een hogen tonen uitkramen.

Al met al vind ik opera dus geen mooie, leuke, interessante of inspirerende muziek. Dat komt omdat het mij erg ongezond lijkt en omdat het gewoon te hard is. En zeg nou zelf, stel jij je trommelvliezen graag open aan een geluid waarvan gezegd wordt dat het zelfs door glas kan breken?

Dit artikel delen

Over de auteur