1. Nintendo Dual Screen launch details

Nintendo Dual Screen launch details

Vandaag heeft Nintendo flink wat details naar buiten gebracht omtrent de Nintendo Dual Screen. We hebben geprobeerd een overzicht te maken in deze special. Maar ga er maar vanuit dat er vandaag nog veel meer Nintendo Dual Screen informatie en screenshots naar buiten komen.

De Verenigde Staten

We beginnen met de Verenigde Staten. Reginald Fils-Aime, Nintendo of America’s vice-president van de sales (die we van de E3 presentatie kennen) heeft tegenover USA Today bekend gemaakt dat de Nintendo Dual Screen op 21 november samen met tien launch titels op de markt wordt gezet. Hierbij zitten de bekende spellen als Super Mario 64 DS, Spider-Man 2, The Urbz: Sims in the City, en NFL Madden 2005.

Vlak na deze launch zullen nog een aantal andere spellen verschijnen, zodat er tegen het eind van 2004 20 tot 25 Dual Screen spellen in de Verenigde Staten zullen zijn. Denk hierbij aan spellen als Metroid Prime: Hunters, Mario Kart DS, Wario Ware Inc., New Super Mario Bros en Advance Wars DS.

Dan de prijs. In tegenstelling tot eerdere berichten zullen Dual Screen spellen 29,99 dollar gaan kosten. Dit is net zoveel als wat de Game Boy Advance spellen kosten. De Dual Screen zelf zal voor 149,99 dollar te koop zijn. Voor maart heeft Nintendo als doel gesteld om vier miljoen Dual Screens wereldwijd te verkopen. Ook heeft Nintendo verklaard dat de Game Boy Advance niet het uit het oog wordt verloren, omdat de Dual Screen een andere doelgroep heeft. Ze richten vooral op consumenten die tussen 18 en 20 jaar zijn.

Japan

Naast de informatie die we vanuit de Verenigde Staten kregen, viel er in Japan ook nog wat te beleven. Hier was een 'Nintendo DS Preview' waar de Japanse Dual Screen plannen bekend werden gemaakt. De Dual Screen zal op twee december uitkomen en zal 15.000 Yen kosten (wat ongeveer 110 euro is). De prijs van de spellen zelf zullen tussen de 3.800 Yen (28 euro) en 4.800 Yen (35 euro) zitten.

Dan de spellen. Bij de release in Japan zullen er twaalf spellen beschikbaar zijn. Hieronder vallen een aantal onbekende Japanse titels die hier nooit het licht zullen zien maar ook The Urbz: Sims in the City, Super Mario 64 DS, Wario Ware Inc. zijn erbij in Japan, evenals een Pokémon spel genaamd Pokémon Dash. Verder wist Square Enix te melden dat zij bezig zijn met een remake van Final Fantasy 3. Helaas hebben ze hier nog geen verdere mededelingen over gemaakt.

Europa

Graag hadden we hier ook informatie over de Europese release geplaatst, maar vooralsnog is er helemaal niks bekend. Nog even geduld dus.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Die linkjes zijn niet helemaal goed gegaan ;)

  Bericht volgende ff controleren, want het staat nu echt vol fouten :S

 • dus de prijsen van de games worden toch net zo duur als die advance dat vind ik eigenlijk wel jammer.

 • De DS was toch regiovrij??? dan kan men alvast de Amerikaanse versie kopen en later toch ook wel europese games kopen…..

 • Wat had je dan verwacht Sega?

 • Crypton, wou dat ik tijd om te controleren, is momenteel gekkehuis. Kijk ook over screenshot overzicht voor nieuwe screens.

 • nou ik verwachtte niet echt wat want eigenlijk had ik het wel kunnen weten.

  Vind het alleen jammer, want nintendo zelf zegt dat het maken van de spellen op deze dingen goedkoper is dus zullen ze er nog meer aan verdienen.

 • Vlak na deze launch zullen nog een aantal andere spellen verschijnen, zodat er tegen het eind van 2005 20 tot 25 Dual Screen spellen in de Verenigde Staten zullen zijn.  eind 2005 ?

  niet 2004 ?

 • waar is animal crossing??

 • ik denk dat dat 2004 moet zijn:P zker wel vet dat er een advance ds komt wist ik nog niet:D en pokemon dash?? hoezo weet ik hier niks van:O is het een heel niew deel of is het zeg maar van die mini spelletjes want een heel nieuw deel zou zkr niet verkeerd zijn als launchtitel maar ik denk dat dat er (nog) niet inzit:(

 • Alles is nog altijd goedkoop en de titels die ze aankondigden zullen er zijn bij en vlak na de release yes!!!! The DS is mine :O

 • FF III en Advance Wars DS zijn weeral nieuw haha er komt echt een shitload games aan!!

 • Ben benieuwd wat Advance Wars DS ons gaat brengen, 'k hoop dat deze net zo speciaal wordt als de twee Gameboy delen die we hier gehad hebben.

 • he f*ck.. 4 jaar geleden mog ik nog met dit ding game.. ben nu te oud ;P

  games hebben wel een mooi prijsje tho

 • jah sorry had ff verkeerd gerekend, klopt jah dat is wel goedkoop ik had 60 euro gerekend foutje van mezelf

 • Die japanse doos is veel vetter dan die amerikaanse, hopelijk krijgen we in europa ook een beetje een mooie doos :P

 • wooow mario kart DS :D:D:D vet!

 • :D vet, Advanced Wars DS!!! ik hoop dat ze er een soort iets van maken zoals de Gamecube versie, Multiplayer online!!! :D

 • de GBA games kosten toch 50 euro??, niet 30 euro zoals die voor de DS wel zouden moeten gaan koste….

 • @Quarto

  volgens mij moet je iets meer naar het nieuws kijken, de dollar staat inmiddels al op €1,23. Dat zou dan betekenen dat de DS spellen hiersow rond de €25 worden en niet rond de €38.

  Is nog al groot verschil

 • ik bedoel het andersom

  € 1,00 is $ 1.23

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren