1. Bomen zijn epic

Bomen zijn epic

Ik sta nou niet echt bekend als een persoon dat graag uitgebreide odes aan dingen geeft. Afgezien van een paar recensies ben ik meestal erg afhoudend met mijn serenades aan dingen, mensen, planten of dieren. Maar vandaag wil ik graag wel een deel van de wereld in het zonnetje zetten, namelijk de boom. Want bomen zijn gewoonweg episch, of zoals een enorm stoned duo al eens in een geweldige song verwoordde: Bomen zijn relaxed.

Tot deze verhelderende conclusie kwam ik vanmiddag toen ik GTA IV zat te spelen. Ik zat in een heftige achtervolging met een niet nader te noemen crimineel figuur en daarbij raasde ik nogal eens van de weg af. Alles ging goed en menig voetganger kwam onder mijn auto terecht zonder dat ik werd gehinderd. Tevens moesten tal lantaarnpalen, bankjes, hekken en vreemd geplaatste kartonnen borden het onderspit delven aan mijn bolide. Ik had de boef al bijna te pakken toen ik plotseling tot stilstand kwam. Verwoedt keek ik om me heen wat mijn stil liet staan. Wat bleek? Ik was met zo’n 200 km/uur tegen een boom aangereden en de boom bleef staan terwijl mijn SUV keihard tot stilstand kwam.

Na dit voorval moest ik even nadenken en tot me laten komen wat er zojuist was gebeurd. Ik dacht diep na en kwam tot de conclusie dat dit verzet van de boom eigenlijk vrij vaak voorkomt. Kijk je alleen al naar games waar je een groot deel van de tijd in de auto rondbrengt, dan kom je al tig games tegen waar bomen niet van de grond kunnen worden gelicht. BurnOut, Mafia, GTA, Need for Speed en Colin McRae zijn maar een paar voorbeelden van gameseries waar de auto’s het verliezen van de bomen. De boom is onkwetsbaar, de boom is gewoon episch.

Dus bij deze salueer ik jou, o bruine stam met het rastahaar. Moge je nog vele jaren bestaan. Ik kan nu wel een hele opsomming maken over alle dingen die jou zo enorm tof maken, maar daarvoor hebben we eerder genoemd liedje al. Ik kan u alleen maar zeggen dat ik voortaan op u neerkijk met uw onverwoestbare stam. En al mag u met uitsterven bedreigd worden omdat snode samenzweerders u kappen en vermoorden, zult uw ziel nooit verloren gaan in games. Want daar zul je nog altijd onverwoestbaar blijven. (op die ene game genaamd Crysis na dan, maar die is ook gemaakt door samenzweerders tegen de boom)

Dit artikel delen

Over de auteur

Limoenlichtje. Bladibladibla