1. Honderdduizenden Apex Legends Cheaters verbannen door Respawn

Honderdduizenden Apex Legends Cheaters verbannen door Respawn

Stoot ook Fortnite van de troon van meest bekeken game op Twitch

Respawn Entertainment was helemaal klaar met de cheaters in Apex Legends en heeft daarom op dit moment 355 duizend pc-gebruikers verbannen uit de game. Dit laat de ontwikkelaar op Reddit weten.

Voor het verwijderen van de cheaters heeft Respawn Easy-Anti-Cheat gebruikt, maar dit is niet het enige wat ze gebruiken tegen de valsspelers. Respawn geeft aan veel om hun spelers te geven en alles op alles te zetten om deze haast eeuwig durende oorlog tegen cheaters ooit te winnen.

Apex Legends

“We kunnen nog niet veel vrijgeven over onze aanpak, omdat we niet willen dat de cheaters ons aan zien komen”, zegt Respawn. Wel heeft Respawn een paar oppervlakkige dingen gedeeld. Zo zoeken ze contact met experts zowel binnen als buiten EA, willen ze het anti-cheat team vergroten en wordt het mogelijk om cheaters aan te geven op pc.

Dit is niet het enige waar Respawn aan gaat werken. Ze willen ook tijd besteden aan het af en toe crashen van de game en de traagheid bij het opstarten. Verder geeft Respawn een toelichting over de keuze die ze hebben gemaakt wat betreft het niet toevoegen van een ‘opnieuw verbinden’-functie in een potje. “Het geeft spelers de kans om het flink te misbruiken. Bovendien besteden we liever onze tijd en energie aan het verbindingsprobleem", aldus Respawn.

De game doet het naast de enorme inzet bij het tegengaan van cheaters sowieso erg goed. Ook hebben ze namelijk Fortnite een titel afgenomen op Twitch. Fortnite hoefde nog maar één maand op nummer één te staan en ze waren een jaar lang de meest bekeken game op Twitch. Helaas voor Fortnite heeft Apex Legends de game in de maand februari van de troon gestoten en is Apex Legends daarmee ook de meest bekeken game op Twitch van februari.

Er moet wel bij gezegd worden dat de kijkcijfers vooral in de week van lancering erg hoog waren voor Apex. Op dit moment staat Fortnite weer bovenaan met 269 duizend views. Apex Legends is onderhand weer afgedaald naar 91,2 duizend kijkers.

Dit artikel delen

Over de auteur

Romée Scholten Gek op games, gek op schrijven, af en toe ietsjes afgeleid.

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren