1. Digitale videocamera's ook aan de Blu-Ray

Digitale videocamera's ook aan de Blu-Ray

Sony heeft bekend gemaakt dat ook hun digitale (video)camera's gebruik gaan maken van de Blu-Ray CD's. De Blu-Ray disc is een nieuw soort CD waarop veel meer data opgeslagen kan worden dan de huidige CD's en DVD's. De camera's krijgen een CD met een doorsnede van 8 centimeter, waarop ongeveer 15 Gigabyte aan filmmateriaal opgeslagen kan worden.

De PlayStation 3 gaat ook gebruik maken van deze CD's. Alleen zullen deze 12 centimeter in doorsnede zijn en daarop kan ongeveer 27 Gigabyte aan data op.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • hmmm, 15 Gb dan heb je maar 1 schijfje nodig. Als deze ook nog aan 2 kanten te beschrijven is heb je al 30 Gb.

 • het boeit zeker man.

  Games, films, high tech, …

 • Blu-Ray is de toekomst hoor, als Sony ze nu ook in camera's gaat stoppen dan weet je dat het schijfje een succes is en dat we goed zitten met de PS3.  Als jullie het niet boeit lees het dan niet, er is genoeg ander nieuws. Met een TV zap je ook weg, doe dat dan hier ook.

 • ik vind dat dit wel zeker in de context past van Blu-Ray vs HD-DVD en welke ze gaan gebruiken voor games op welke console. Wel interessant om te weten dat een medium in de toekomst voor verscheidene zaken gebruikt gaat worden.

 • ja radic is opzich wel leuk bedacht ga een boek schrijven zou ik zeggen :) Ach ja die broncode als het echt zo geniaal was als mensen zeggen dan is het echt klote dat het weg is. De gamewereld zou volgens mij dan nu al een stuk verder zijn.

 • hm 30GB voor ruwe ongecomprimeerde video is niet zo veel :|

  daar kun je misschien 60 a 90 min op kwijt..  maar ik begreep dat de BluRay disk 100GB kan bevatten daar kun je dan wel wat mee :)

  ik zou zeggen laat ze een HD cam maken voor de amateur markt :)

  dus 1900pixels bij nog wat inplaats van 720 x 576Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren